Zen Kanji

productivitate

Zen Habits (Leo Babauta) - Romanian

Ce este cu adevărat necesar? Un ghid pentru viaţă frugal

O căutare în curs de desfăşurare pentru mine, şi eu sunt cel care de reînnoire a acestui an, este de a elimina toate că nu este necesar din viaţa mea. Acum, s-ar putea să citesc acest lucru şi cred că eu sunt de tăiere distractiv totul din viata mea, dar asta nu e adevărat. Lasă-mă să mă explic.
La prima întrebare, în această căutare, desigur, este ceea ce [...]

O căutare în curs de desfăşurare pentru mine, şi eu sunt cel care de reînnoire a acestui an, este de a elimina toate că nu este necesar din viaţa mea. Acum, s-ar putea să citesc acest lucru şi cred că eu sunt de tăiere distractiv totul din viata mea, dar asta nu e adevărat. Lasă-mă să mă explic.

La prima întrebare, în această căutare, desigur, ce este "necesar" înseamnă? Noi trebuie să verifice întâi lucruri ce sunt necesare ... şi la prima întrebare, în acest examen este necesar ... pentru ce? Care este scopul adevărat? Răspunsul meu, care vor fi diferite decât altele, este "este necesar pentru o viaţă fericită."

Această definiţie, apoi, ar include, pe langa multe lucruri de bază de îmbrăcăminte, adăpost şi hrană. S-ar putea să nu nevoie de o bună relaţie cu soţia mea, pentru a supravieţui, dar este necesar pentru mine pentru a fi fericiti in viata (I-am găsit). Acelaşi lucru cu copiii mei. Pentru a fi fericit, eu trebuie să-şi dezvolte o relaţie bună cu ei, le face fericiţi, şi a petrece timp cu ei.

Dar asta nu înseamnă că nu am nimic cu ei contează, dacă este necesar. Nu pot fi fericit cu copiii mei doar prin deplasarea la o liberă parc - Nu am nevoie de ele pentru a cumpara lucruri tot timpul, sau merg costisitoare divertisment (cum ar fi filme, mall-ul, sau waterparks).

În mod similar, avem nevoie de mâncare, dar nu avem nevoie de a mânca junk alimente. Adevărat, aţi putea spune că dulciuri, franceză sau cartofi prajiti, te face fericit. Ei bine, asta e cheia de la acest exerciţiu de ansamblu: îţi trebuie ceva pentru a fi fericit? Şi chiar mai mult, nu aveţi nevoie de ea în fiecare zi, sau poate fi un lux?

Cafea si ciocolata sunt două exemple recente pentru mine. Îmi place amândouă. Mult. Dar eu sunt dependent de ele (din cauza cofeină), si care ma face sa vreau mai mult decât am cu adevărat nevoie de ele pentru a fi fericit. Astfel Incerc sa-i taie , Cel puţin pentru moment. Cred ca mai tarziu, dupa ce l-am da de obicei, nu pot permite aceste lucruri ca o trata, o dată pentru un timp, fără a lapsing în dependenţă.

Alte lucruri nu pot taia (cu excepţia celor tratează):

  • Mergând la filme (am face acest lucru mai rar)
  • Dulciuri, ca pastries coapte sau bunuri sau bomboane (mai rar acum, dar încă o mare ispită)
  • jucării (Gizmos şi gadget-uri, care sunt o gramada de distractie, dar nu este necesar - la fel ca un mp3 player)
  • noi cărţi (am încerca să cumpere folosit acum, sau de comerţ em)
  • Posibilitati de alimentatie (au încercat să taie înapoi, dar încă invalidări mai mult decât ar trebui)

Şi unele lucruri pe care am nevoie de greu să cred despre:

  • cablu de internet (am prezenta la locul de muncă - este frumos acasă, dar nu sunt sigur dacă este necesar)
  • telefon celular (Nu am nevoie de prea mult - este convenabil, dar este foarte rar ca am nevoie de el)

Pe ansamblu, Am făcut deja o multime , Şi eu sunt foarte fericit cu simplitate am creat până în prezent. Am mult mai mult să fac, dar este procesul care îmi place, şi nu de produsul final.

Unele recente cu privire la acest subiect în altă parte:

A se vedea de asemenea:

zen-productivity ++
Mind place apa
My GTD de punere în aplicare
Reţetă pentru un apartament Stomac
3 paşi pentru un Birou Permanent senin
Voluntariat
Zen Habits - Romanian
Cautati site-ul nostru: