Zen Kanji

productivitate

Zen Habits (Leo Babauta) - Romanian

Ce sistem de operare Google Chrome Mijloace pentru calculatoare


Imagine de la furat Wired .

Post scris de către Leo Babauta . Urmaţi-mă pe Twitter .

Nu sunt de multe ori scrie despre probleme de tehnologie, dar atât de mult se scrie despre Google Chrome OS anunţ am crezut Aş cântări inch

La suprafaţă, anunţarea unui sistem de operare Google pare să mulţi ca o lovitură de la rivale Microsoft, un atac la MS bază de afaceri. Dar cei care au fost următoarele Google se mută ştiu că e mai mult decât atât - este una (de aşteptat) evoluţia în Google de strategie pe termen lung.

Google este în mişcare tot on-line, şi eu chiar cred că acesta este viitorul computing. În spaţiul de lucru model de calcul - Microsoft epoca - se apropie de sfârşit. Se va lua o câţiva ani, dar se va întâmpla.

Vechea Model
De ani de zile, de-a utilizat sistem de operare desktop analogie, cu foldere şi fişiere, toate păstrate într-o mare-un dulap (hard disk). Şi aplicaţii, cum ar fi Word au curge de la hard-disk.

Ce a însemnat acest lucru este că, pentru a se asigura împotriva avariile computerului (pe care, eventual, sunt inevitabile), pe care le-aţi avut de a copia de rezervă a fişierelor la o distanţă de disc (un alt disc, un CD-ROM-ul, etc.) De asemenea, aceasta a însemnat o durere de cap atunci când vine vorba de accesarea fişierelor şi programe de la mai multe computere - aveţi pentru a salva fişiere şi sincronizare tot timpul, şi cumpăra şi instala mai multe copii ale cererilor.

Este, de asemenea, a însemnat o multime de dureri de cap atunci când este vorba de depunere şi de a vă găsi fişiere şi partajarea acestora cu alte persoane (aceasta a trebuit să fie efectuată prin utilizarea dischete / CD-uri, sau, mai recent, ataşamente de e-mail).

În cele din urmă, sisteme de operare, care încearcă să facă totul, au devenit umflat şi lent, având o mulţime de computerul de putere de procesare, memorie şi stocare.

Noul model
Google model se bazează pe conexiunea la Internet, un model care a fost de neconceput în urmă cu un deceniu şi a fost cu adevărat viabilă din punct de vedere, în ultimii ani, ca aproape toată lumea are de mare viteză şi conexiunile Wi-Fi sau mobile de acces.

Google a mutat aplicaţii, şi din ce în ce mai, fişierele noastre, la web (sau nor). A început cu Gmail succes - un rapid, puternic, online, e-mail app asta e desktop email apps mâinile jos. Aceasta sa extins cu o suită de aplicaţii web simplu:Google Calendar, Google Docs & Spreadsheets, Google Reader, Picasa pentru fotografii, în cele din urmă pe YouTube pentru video, Blogger pentru scris, pentru a web-ului, şi mai mult.

Aceste aplicaţii sunt usoare, dar puternic. Ei nu sunt la fel de bogat ca facilitate desktop apps, dar aici din ce in ce mai multe critici nu înţeleg:în prezent (şi mâine) calcul lume,ele nu trebuie să fie.

În timp ce lumea afacerilor lung a folosit Microsoft Word pentru a crea documente bogat plin de formatare si grafice, din ce în ce mai mobil lume nu le pasă nici de asta. Ne trimite email-uri şi mesaje text şi tweets şi mesajele de pe Facebook şi forumuri si alte medii sociale - cu nici o formatare la toate. Noi facem blog, care au caractere aldine şi cursive si link-uri şi fotografii şi videoclipuri, şi nu de mult mai mult în termeni de formatare a textului.

Nu avem nevoie caracteristică-ghiftuit mai Microsoft Word. De asemenea, nu Excel, cu 2 milioane de caracteristici, şi nici nu PowerPoint (care ii place sa ma uit la slide-uri?). Sigur, mai există unele mari desktop apps pe care oamenii de utilizare, de fotografie şi de editare video si multe altele ... dar majoritatea dintre noi nu au nevoie de acestea. Avem nevoie de a comunica simplu şi rapid, fără a hassle.

Web Apps nu se potrivesc cu desktop apps ... dar asta e un lucru bun pentru cei mai mulţi dintre noi care folosesc noul model de calcul.

Web apps sunt usoare si rapide. Ele păstrează toate fişierele dvs. online, astfel incat nu este nevoie sa-ti faci griji sincronizarea desfăşoară în jurul lor sau de CD-uri sau flash-drive, sau pentru susţinerea. Puteţi să partajaţi cu oricine doriţi, sau toată lumea, cu un clic.

Aceasta este ceea ce lumea devine din ce în ce de calcul, şi va fi de mai mulţi ani. Google a condus la aceste modificări, şi, atunci când acesta a anunţat Chrome browser de anul trecut, că a fost o evidentă mutare pentru a face browser-ul web apps descurc mai bine.

The Chrome OS este evident o mutare pentru a face calculatoarele trece vechiul model de desktop apps şi fişierele şi folderele, şi merge direct la web, aplicaţii web, precum şi online, fisiere. Chrome OS va fi usoare si rapide (cum ar fi browser-ul Chrome), acesta va cuprinde web apps şi nu de mult în altă parte, şi acesta va fi perfect aliniate cu cât mai multe şi mai multe dintre noi sunt folosind web - cu mobilitate, viteza, schimbul, şi conectarea în minte.

De ce Google Muzica este următorul pas logic
Dacă citiţi Google Chrome OS anunţ cu atenţie, veţi vedea un interesant articol:

"[Oamenii] vreau datele lor să fie accesibile pentru a le oriunde ar fi şi nu trebuie să vă faceţi griji în legătură pierde pe computerul lor sau de a uita de copii de rezervă ale fişierelor."

Aceasta înseamnă în mod evident, sistem de operare Google va stoca toate fişierele online - atunci oamenii nu au nevoie să-ţi faci griji pentru susţinerea de fişiere, precum şi în cazul în care acestea îşi pierd computer, nimic nu va fi pierdut cu adevărat.

Şi că are sens, având în vedere că Google a mutat aproape toate fişierele online dacă folosiţi sale web apps:e-mail-uri, fotografii (în Picasa), videoclipuri (în YouTube), documente (Google Docs & Spreadsheets), PDF-uri, chiar acum.

Aproape toate fişierele.

În medie, utilizatorul are un alt tip de fişier, deşi:mp3s. Sigur, ştiu că sunt multe alte tipuri de fişiere, dar eu sunt doar interesat de ceea ce majoritatea oamenilor folosi computerele pentru aceste zile - e-mail, online, de lectură şi sociale chestii, video, fotografii, muzica. Şi Google nu a fost mutată de muzică online, încă.

Există deja site-uri care fac asta, dar ei nu sunt Google. Deci, fie Google va cumpăra unul dintre site-uri online (cum ar fi făcut-o cu YouTube şi Blogger şi Writely, care a devenit Google Docs), sau se va crea propriile sale.

Mp3s dvs. vor fi stocate online, şi veţi avea posibilitatea de a juca le de oriunde. Acest lucru va fi completă Google obiectivul de a menţine toate fişierele online.

Se referă la:Conectivitate şi confidenţialitate
Există două se referă la faptul că atunci când oamenii au nor de calcul sau de aplicaţii web sunt aduse în sus, aşa că ar trebui să vorbesc despre ei pe scurt:

1. Ce se întâmplă dacă nu sunteţi conectat la nor?S-ar putea pierde conexiunea la Internet şi pierde accesul la fişierele dumneavoastră. Acesta nu este un motiv de îngrijorare pentru cei mai mulţi dintre noi, ca suntem aproape întotdeauna legată, mai multe şi mai mult în fiecare an, în special cu planurile de date de pe dispozitive mobile (ALA de iPhone). Cu toate acestea, Google este deja abordează această problemă cu Google Angrenaje şi HTML5 - veţi avea posibilitatea de a accesa fişiere şi de a folosi web apps, chiar şi atunci când offline.

2. Fa chiar vreau Google de a avea toate fişierele mele şi info?Aceasta este o preocupare de confidenţialitate valabil, şi nu am un răspuns. Sentimentul meu personal este că nu am nici un fel de date care sunt incredibil de griji pentru pierderea sau care ar putea deveni public. Am extrem de îndoială Google ar fi interesat în navigarea prin fişierele mele, ca ei nu sunt foarte interesante. Si daca Google utilizează datele mele de a servi mai bine reclamele ... până ce-mi pasă? Nu uita-te la anunţurile lor, oricum.

Cu toate acestea, am înţeles de preocupare de confidenţialitate . S-ar putea dovedi a fi o problemă importantă, sau s-ar putea să fie doar ceva ce inveti sa traiesti cu, ca avem cu multe alte probleme de intimitate (guvernul nostru de a avea acces la datele financiare, Microsoft obtinerea info de la calculatoarele noastre, etc.)

Actualiza: Mai multe detalii despre Chrome .
--
Pentru cei interesati de a crea puternice web video:Check out a toolkit at WebWarriorTools on Making Web video care vinde . În esenţă, este un instrument de învăţare pe tot tot ce ai nevoie pentru a crea video care face un impact. Este o mare de resurse pentru persoanele cu blog-uri sau produse care doresc să înveţe cum să începeţi să utilizaţi video abonaţi sau de a creşte vânzările.

De instrumente se lansează în câteva zile, şi apoi, până când nu există o pre-vânzare care picături de preţ de la 67 dolari la 49 dolari (32% reducere).

zen-productivity ++
Dragostea de viaţă, nu Chestii
Ia Multe Pauze pentru a obţine mai multe Adoptat
Esenţiale Motivare Manualul
Sănătoase şi Fit Algorithm
Trei Modificările simple Get Fit şi verde, în acelaşi timp,
Zen Habits - Romanian
Cautati site-ul nostru: