Zen Kanji

productivitate

Zen Habits (Leo Babauta) - Romanian

De ce email-ul NU este un bun de-a face Lista


Ia să-DOS de e-mail pentru o mai eficientă, saner mod de lucru.

Post scris de către Leo Babauta . Urmaţi-mă pe Twitter .

New York Times techonology David Pogue scriitor, un scriitor am admira, recent enumerate câteva din sale cele mai bune sfaturi de productivitate - Şi este un bun lista. Un lucru care l-am remarcat cu interes este că el îşi foloseşte cutia poştală de e-mail ca să-do list, care este o practică destul de comună.

Şi în timp ce cu siguranta nu e nimic în neregulă cu asta, şi le-am facut-o eu, am vrut să fac o scurtă counterargument.

Un e-mail cutia poştală nu este cea mai bună de a-do list, şi iată de ce:

1. Nu puteţi schimba subiectul linii. Aceasta înseamnă să-ţi-a face listă este formată din linii care de multe ori subiectul nu avea nimic de a face cu o acţiune pe care trebuie să le ia. Un e-mail pe care scrie "reuniunea de astăzi" ar putea fi cu adevărat o acţiune pentru a apela pe cineva sau de a trimite un fişier cu cineva. Veţi avea nevoie pentru a deschide fiecare e-mail pentru a afla de acţiuni, care este foarte ineficient. Sau, va trebui să vă amintiţi ce acţiuni sunt asociate cu fiecare e-mail, şi că învinge punct de-a face cu o lista de ... lista este trebuia să-şi amintească de tine, şi să ţină departe de stresul de la creier.

2. S-ar putea fi mai multe acţiuni în fiecare e-mail. Ce se întâmplă dacă un e-mail conţine 10 de articole-a face? Nu puteţi şterge sau arhiva de e-mail pe care le-aţi făcut atunci când una sau două din acţiuni. Acesta va rămâne în Inbox, până când toate cele 10 sunt gata, ca şi cum nimic nu s-au făcut. De asemenea, s-ar putea să uităm că există mai multe acţiuni într-un fişier sau un e-mail şi şterge-o atunci când v-aţi făcut-una dintre acţiunile - fie că sau veţi fi nevoiţi să-şi amintească faptul că există mai multe acţiuni în domeniul e-mail, din nou la înfrângerea scopul de a to-do list.

3. Nu puteţi re-ordinea de e-mail-uri (de obicei). Multe programe de e-mail (cum ar fi minunat Gmail) spectacol de e-mail-uri doar în ordinea în care vin inch Ceea ce înseamnă, dacă doriţi să puneţi cele mai importante elemente în partea de sus, nu se poate. Dacă doriţi să grup toate elementele pentru comisioane, veţi avea de a crea o etichetă pentru că şi uite acolo. Nu e ca flexibile, deoarece chiar si cel mai simplu de-a face program.

4. Nu puteţi să vă acordaţi prioritate pentru a-DOS. Cei mai mulţi cititori ştiu că sunt un fan de a alege-ţi top 3 cele mai importante sarcini în fiecare zi (vezi Puterea de mai puţin şi Pentru a Zen Adoptat pentru mai multe). Dar nu poti doar lista dvs. de top 3 cele mai importante sarcini în e-mail - trebuie să listă-le pe toate. În ordinea în care vin inch Este posibil pentru a face o soluţie pentru acest lucru, şi a crea o etichetă sau un folder doar pentru sarcini importante, dar atunci de ce folosiţi-vă de e-mail ca să-do list? De ce să nu folosiţi un efectiv de a-do list, care funcţionează în modul în care acesta a trebuit să?

5. Un e-mail inbox conţine distractions. Acesta este, probabil, cel mai rău lucru de pe această listă: în cazul în care vă uitaţi-vă pentru a-DOS în e-mail, pe care sunteţi în pericol foarte mare de e-mail-uri noi şi vine în distrag tine. Cred că este o idee bună de a avea un email pe tot timpul - se face mai dificil să se concentreze. Aş prefera un simplu de-a face listă care vă permite să se separa de e-mail în timp ce încerc să ajung important lucru de facut.

Deci, ceea ce este o metodă mai bună? Simplu: alege o simplă listă de a-şi face ca ai procesului de email-ul, scoate la acţiunile de-a face lista. Un notebook sau index carte de lucrări bine, la fel ca un simplu program, cum ar fi Taskpaper (actualul meu preferat), sau chiar un fişier text în Notepad sau TextEdit. Dacă aţi creat o tastatură de comenzi rapide pentru a-face app sau fişier, este doar nevoie de un al doilea să copiaţi şi să inseraţi-o pentru a face dintr-un e-mail.

Eu nu vă pot spune, nu funcţionează bine şi ia făcut lucruri mari, folosind un e-mail inbox ca să-do list. David Pogue gestionează în mod evident, pentru a obţine o mulţime făcut acest fel, şi le-am facut-o din timp în timp. Dar nu e cel mai bun mod, cel puţin pentru cei care au ca un mod simplu de a găsi individuale, acţionată în articole, să prioritizeze sarcini, şi de a lucra fără distractions.

--
Dacă ţi-a plăcut acest articol, vă rugăm săparts-l pe del.icio.us, StumbleUpon sau Twitter. Aş aprecia asta. :)

zen-productivity ++
Ia Multe Pauze pentru a obţine mai multe Adoptat
Esenţiale Motivare Manualul
Sănătoase şi Fit Algorithm
Trei Modificările simple Get Fit şi verde, în acelaşi timp,
Ce sistem de operare Google Chrome Mijloace pentru calculatoare
Zen Habits - Romanian
Cautati site-ul nostru: