Zen Kanji

productivitate

Zen Habits (Leo Babauta) - Romanian

Email Zen: Clear Out Inbox

Eu folosesc Gmail exclusiv pentru e-mail, şi acest lucru constituie o parte majoră meu două zile de locuri de muncă. I a lua un corect cantitatea de e-mail în fiecare oră, şi eu sunt destul de rapid la răspundă.
Cu toate acestea, un lucru pe care îl veţi observa la Gmail inbox mea este că acesta este doar despre mereu gol.
Ea dă-mi un sentiment Zen la [...]


Eu folosesc Gmail exclusiv pentru e-mail, şi acest lucru constituie o parte majoră meu două zile de locuri de muncă. I a lua un corect cantitatea de e-mail în fiecare oră, şi eu sunt destul de rapid la răspundă.

Cu toate acestea, un lucru pe care îl veţi observa la Gmail inbox mea este că acesta este doar despre mereu gol.

Ea dă-mi un Zen sentimentul de a avea o căsuţă poştală, un sentiment de pace şi calm şi satisfacţie. I-l recomandam cu toata lumea. Nu am fost întotdeauna aşa - am avut mai multe e-mail-uri în cutia mea poştală în trecut. Ei ar sta acolo, uneori necitit, uneori abia asteapta la o acţiune, uneori, care aşteaptă să fie depuse, iar altele doar de aşteptare, pentru că am fost procrastinating. Am avut, de asemenea, mai multe dosare pentru depunerea mea de e-mail, astfel încât am putut să le găsiţi când am nevoie de ele. S-ar lua un timp pentru a-mi fişier uneori, aşa că ar pune-o jos. Mulţi oameni ştiu sunt la fel.

Dar faptul că a schimbat GTD (precum şi 43 Folders şi altele), şi timp de aproape un an, am fost destul de consistent despre care au o curat inbox.

Iată-mi paşi simpli pentru a realiza Zen de email:

1)Nu verifica email primul lucru de dimineaţă, sau să-l constant pe. Acesta este un sfat oferit de mai multe blog-uri, asa ca nimic nou aici. Verificarea e-mail primul lucru care te va blocat în e-mail pentru un timp. În schimb, să-ţi faci mai important lucru pentru a doua zi, sau de lucru pe care l-aţi fost procrastinating la cel mai mult. Apoi verifica e-mail. Mai bine, nu 2 sau 3 lucruri mai întâi. De asemenea, dacă sunt constant de e-mail de verificare pe parcursul zilei, sau vă notifică, cât mai curând un e-mail în vine, va fi distras constant, şi nu putea să se concentreze pe sarcina înainte de tine. Am verifica o dată o oră, dar s-ar putea să au nevoi diferite.

2)Când vă veţi verifica adresa dvs. de email, dispune de fiecare, câte unul la un moment dat, imediat. Asiguraţi-o decizie cu privire la ceea ce trebuie făcut pe fiecare e-mail.

2a)Este drog sau unele transmise de e-mail? Coş de el imediat.

2b)Este un timp de e-mail pe care trebuie doar să citiţi pentru informaţii? Fişiere într-un dosar Citeşte (sau tag-ul este Citiţi şi arhivă) sau să se imprime pentru a citi pe drum (în timp ce aşteaptă în linie, de exemplu).

2c)În cazul în care e-mail necesită o acţiune, să facă o notă de acţiune pe dvs. pentru a-face sau GTD listede a face mai târziu. De asemenea, reţineţi, pentru a verifica email-ului pentru mai multe informaţii, dacă este necesar. Apoi, arhiva de e-mail. Puteţi găsi cu uşurinţă mai târziu, atunci când aveţi nevoie pentru a face această sarcină.

2d)Dacă se poate răspunde la ea într-un minut sau două, face acest lucru imediat. Nu puneţi-l jos. Dacă vă aşteptaţi, veţi termina cu un nerezolvate de e-mail-uri pentru a răspunde, şi-ar putea să nu te în jurul acestuia. Am răspunde rapid, cu o scurtă notă, şi trimiteţi-l imediat. În acest fel, am privit ca receptiv şi în partea de sus a lucruri.

2e)Dacă aveţi nevoie de a urmări pe e-mail mai târziu, sau sunt în aşteptare pentru un răspuns, nota pe o lista de aşteptare. Nu-l las în Inbox ca un memento.

3)Am doar un singur dosar: Arhiva. Când m-am răspuns la un e-mail, sau a citit-o termina în cazul în care acesta nu are nevoie de un răspuns, sau nota de pe ea pentru a-mi face lista, mi-o arhiva. Simplu ca asta. Ai putea adăuga un dosar Citeşte dacă doriţi. Eu de obicei, cele mai de imprimare pentru a citi mai târziu, la fel ca în timpul prânz sau în timp ce aşteaptă ceva. Alte persoane au o acţiune sau un dosar în aşteptare Pentru dosar, dar mi se pare că asta e doar o suplimentare de inbox (sau "galeata" ca GTD lui David Allen apeluri ea) pe care le au pentru a verifica constant. Nu-mi place, pentru a verifica extra dosare. Am să-mi fac liste de aşteptare şi-mi Pentru lista, şi asta e destul de bun. Deci, este la fel de simplu ca apăsând "Archive" de pe un e-mail, şi dacă am nevoie pentru a găsi mai târziu, Gmail de căutare este atât de bine că este uşor de găsit. Nu am mai avut niciodată orice probleme cu acest sistem.

Email Zen este asa de usor: Verifica e-mail la perioade regulate, să ia măsuri cu privire la fiecare e-mail imediat (sau notaţi-o pe o listă de a face mai târziu) şi arhive.

Ahhh. Primite gol!

A se vedea de asemenea:

zen-productivity ++
2007: Anul meu Greatest Ever
6 Sfaturi pentru navetism la locul de muncă de către Bike
Atingerea goluri cu fiul meu: Our Harry Potter Marathon
Baby Face Opt: Raising Şase Kids - Part 1
Baby Face Opt: Raising Şase Kids - Partea 2, organizarea ediţie
Zen Habits - Romanian
Cautati site-ul nostru: