Zen Kanji

productivitate

Zen Habits (Leo Babauta) - Romanian

Sunt zilele tale Nebun? Take Control

Unii dintre noi avem astfel de tuberculos, ocupat, nebun, haotic zi pe care noi nu au timp să mai ia în considerare organizarea, obiectivele, sau de rutina. Este scris în cazul în zilele tale sunt atât de nebun de care aveţi nevoie pentru a lua acel moment, şi-ţi iei zile sub control.
Este important, pentru sănătatea mintală, dvs. de bun-simţ, şi vă productivitatea. Trebuie doar să vă [...]


Unii dintre noi avem astfel de tuberculos, ocupat, nebun, haotic zi pe care noi nu au timp să mai ia în considerare organizarea, obiectivele, sau de rutina. Este scris în cazul în zilele tale sunt atât de nebun de care aveţi nevoie pentru a lua acel moment, şi-ţi iei zile sub control.

Este important, pentru sănătatea mintală, dvs. de bun-simţ, şi vă productivitatea. Tu pur si simplu nu poate fi la dispoziţia dumneavoastră cele mai eficiente dacă se execută în jurul, punerea în incendii, precum şi obţinerea super a subliniat în acelaşi timp. Având în timp pentru a obţine acest control va face toate diferenţa din lume.

Iată cum:

  1. În primul rând, pretinde un bloc de timp pentru a obţine controlul.Da, va dura o ora sau doua. Da, puteţi găsi acel moment. Program o întâlnire de pe agenda. Dacă aveţi într-adevăr, într-adevăr nu poate să găsească timp în ziua de lucru, ridica-te mai devreme, sau s-o faci imediat dupa munca. Puteţi găsi acel moment, dacă tu chiar incerci. Dvs. de bun-simţ o cere.
  2. Faceţi o listă. Aveţi deja toate sarcinile pe un singur pentru a-face liste, sau de mai multe liste de acţiune viitoare-defalcate în funcţie de context? Dacă da, eşti înainte de joc. Dacă nu, acest lucru ar trebui să-ţi fie primul pas. Aduna tot ce lucrări într-o singură fereastră (inclusiv post-it note, mesaje de telefon, etc) şi le prelucrează, cota de sarcini ce trebuie sa faci de pe lista sau listele (a se vedea Trei etape la un Birou Permanent senin ). Cu toate acestea te fac lista (e) nu este importantă în acest moment. Am recomanda GTD metoda (a se vedea Începător Ghidul pentru GTD ), Dar fac ce lucreaza pentru tine. Efectuarea unei liste de sarcini este primul mod de a lua pe ei sub control.
  3. Planul de ziua ta. Nu doar de azi, dar în fiecare zi. Ai nevoie de un fel de program regulat, pentru a obtine lucrurile sub control. Programul dvs. de sarcini în blocuri regulate de timp: e-mail, apeluri, de intalniri, de prelucrare a Inbox, planificarea timpului, scris, etc Încercaţi să aibă cel puţin 15-30 de minute la începutul fiecărei zile, atunci când vă planificaţi zile în aceste blocuri de timp. Acest putin timp pentru planificare în fiecare zi este un mod simplu de a obţine controlul. (A se vedea Scopul dvs. Ziua: cele mai importante sarcini )
  4. Nu mai multi-tasking. Aceasta este, probabil, lucru care face ca ziua ta de craziest. Nu se poate sta normal daca esti juggling un milion de lucruri la un moment dat. Dacă sunteţi în acest sens, nu sunteti fie productiv. Focus pe un singur lucru la un moment dat (a se vedea Cum nu multi-sarcină ).
  5. Control Incoming Communications. Alţii, nu va lasa sa faci asta? Ai nevoie de a fi hotărât şi cerere de control din timpul tău. Să ştii când alţii le pot spune, sau cât de des se poate aştepta să primească răspunsuri la mesajele de poştă electronică. Întoarce-a IM şi chat. Opriţi-vă de e-mail de notificări şi numai verifica-l o dată cu o oră, sau de pe un alt program regulat. Să mergem la apeluri voicemail. Tu pur si simplu nu se poate răspunde imediat la orice telefon mobil apel, la fiecare e-mail, la fiecare pagină, fiecare cerere la birou. Dacă trebuie să, pus direct pe casti. Să fie clare şi upfront cu alţii despre disponibilitatea şi de ori, atunci când nu poate fi deranjat. Oamenii ar putea să nu fie întotdeauna mulţumiţi cu acest lucru, dar după un timp, ei vor începe să se respecte timpul tau.
  6. Revedeţi-vă zile. Retrase din circuitul agricol un pic de timp de la sfârşitul zilei de revizuire a ceea ce aţi făcut, verifica-ti-a face liste, să actualizeze listele cu elemente noi, pune lucrurile înapoi în cazul în care îi aparţine, evident de pe birou, şi un plan de mâine . Lasă senzaţie mulţumit.
  7. Setare rutine. Aceste regulate rutine sunt cel mai bun mod de a se simţi în control a vietii tale. Am fost de lucru pe o dimineata de rutină şi o seara de rutină at home,şiit also helps to have a first-thing-in-the-morning work routine (including Step 3)şian end-of-the-day work routine (Step 6). Make them a habit,şiyour days will be must less stressful.

A se vedea de asemenea:

zen-productivity ++
De ce Zen obiceiuri?
Zen Mind: Cum să Declutter
100 Cai de a Have Fun cu copii gratuit sau ieftine
5 Cai vă ajută să GTD a vă atinge obiectivele
Alow-te pentru a fi fericit şi mândru de progresele
Zen Habits - Romanian
Cautati site-ul nostru: