Zen Kanji

productivitate

Zen Habits (Leo Babauta) - Romanian

Trei Modificările simple Get Fit şi verde, în acelaşi timp,


Get fit verzi şi, în acelaşi timp.

Post scris de către Leo Babauta . Urmaţi-mă pe Twitter .

Am fost încercarea de a schimba viaţa mea pentru o mai bună pentru un timp, în prezent, inclusiv simplificarea, obtinerea instalator şi sănătoasă, şi încercarea de a obţine mai verde - şi, în ultimele câteva luni am făcut o mulţime de cercetare în reducerea mea amprenta de carbon , de asemenea.

Şi în timp ce există sute sau chiar mii de lucruri pe care îl putem face pentru a reduce resursele care ne sunt şi emisiile vom produce, am fost concentrându-se pe trei domenii, care au (printre) cel mai mare impact.

Una dintre cele mai importante lucruri le-am remarcat este faptul că aceste trei modificări nu numai pentru a vă ajuta să devină mai verde, dar poate merge un drum lung spre îmbunătăţirea sănătăţii dumneavoastră (şi vă ajută să fie mai modest). Going Green şi fiind mai sănătoase şi creator de multe ori merge mână în mână.

Şi în timp ce eu sunt departe de a fi perfect, chiar şi în aceste trei domenii, Aş dori să facă schimb de unele din gândurile mele şi constatările cu tine, în speranţa că vă veţi uita în considerare şi, probabil, aceste modificări tine.

1. Omului-alimentat de transport. Şi anume, cu bicicleta şi mersul pe jos. În timp ce maşinile sunt văzute ca convenabil, chiar verde de utilizare a maşinilor de tone de resurse (literalmente) şi de a contribui semnificativ la emisiile de seră. Masini sunt una dintre cele mai mari emisii de contribuabili, în majoritatea oamenilor de zi cu zi. Deşi nu toată lumea este de gând să merg auto-free tot timpul, se poate reduce cantitatea de utilizare a maşinilor noi.

Am fost mai mult de mers pe jos, aşa cum au Eva si copiii, pentru a parcurilor, terenurilor de joacă, biblioteca, întâlniri, restaurantele, filmele, lucruri de genul asta. Mersul pe jos este o uimitoare formă de transport - pe care abia îl utiliza orice resurse sau orice emisiilor (altele decât vă respiraţia), si ai ajuns cu adevărat de mers pe jos în jurul potrivi (a se vedea mea Japonia excursie raport pentru mai multe despre cum am pierdut in greutate de mers pe jos).

Ciclism este ceva ce de asemenea, dragoste, cu toate că eu sunt în între motociclete acum şi grijă de o bună folosit biciclete (eu prefer folosite ca aceasta înseamnă Sunt reducerea cantităţii de resurse am consuma). Ciclism pentru transportul durează câteva Noţiuni de bază folosită pentru a, voi recunosc, dar este incredibil de un alt mod de a obţine în jur de consumă foarte puţine resurse şi care emit doar despre poluare zero, în timp ce Noţiuni de bază în mare formă. Serios, am foarte recomanda acest lucru - încercaţi să-l pentru câteva săptămâni şi veţi vedea că este o modalitate de a satisface foarte viu.

Masa de tranzit, desigur, este un alt mare formă de transport, cu toate că în locuri ca Guam este un pic mai greu ca nu avem un foarte bun sistem de tranzit. Am încercat să îl folosească şi este extrem de incomod dacă trebuie să fie oriunde în termen de câteva ore. Te-am iubit de sistem de tranzit din Tokyo, cu toate acestea, şi că ar utiliza tot timpul dacă aş fi în viaţă acolo.

Try to use human-powered transportation more often — you’ll love it. It really helps put you in touch with the outdoors, and takes you out of the confinement of cars, out of the frustration of traffic, and reduces the amount you spend on gas and maintenance. Someday, I’m going to go auto-free, and I hope I’ll take all of you with me. :)

2. Vegetarianismul sau Veganism. Or, în cazul în care sună prea dificil, încep prin a-ţi doar reducerea consumului de carne. De la GreenWikia : "Mai mult teren pentru a fi puse în producţia agricolă pentru a produce carne decât pentru producerea de produse din plante. Pentru ca ei râgâială metan este de 23 de ori mai eficient în păstrarea căldură decât CO2, a animalelor domestice contribuie mai mult la încălzirea globală decât toate uman de transport combinat. "

A deveni vegetarian (şi în special a vegan) este una dintre schimbările pe care le-ar putea face cu cel mai mare impact asupra mediului. Dacă toţi am renuntat la carne şi alte produse de origine animală, ne-ar fi suficientă hrană pentru a (teoretic, cel puţin) pentru hrana animalelor de lume (de cele mai multe din produsele alimentare producem merge la cresterea animalelor pentru carne, lapte şi ouă), şi ne-ar drastic tăiat de cantitatea de emisii de seră şi a poluării.

A deveni vegetarian nu trebuie să fie greu - De fapt, aceasta poate fi o mulţime de distracţie dacă exploreze noi alimente şi etnice bucătării. Şi în timp ce devine din ce în ce vegan sau vegetarian nu garantează că veţi fi mai sănătoase, vegetarieni sunt mai sanatoase (în medie) decât media americană. Dacă înlocuiţi (de obicei graşi) carne şi alte produse de origine animală, cu fructe şi veggies şi întreg şi leguminoase boabe, veţi obţine mai sănătoase. Dacă le înlocuiască cu cartofi pai şi Twinkies, nu veţi. (Simte-te liber să susţin acest punct, dar vă rog, vă rugăm să nu împărtăşesc informaţii de la discreditat Westin Pret Foundation - este foarte plin de pseudoştiinţă, pe care le-am avut această discuţie de mai multe ori înainte, şi aş prefera să nu aibă legături către frauduloase pe articole site-ul meu.)

Eu nu spun că sunteţi rău dacă mănânci carne sau bea lapte, sau că nu sunteţi neapărat nesănătoase. Este cu siguranţă posibil să mănânc sănătos, cu produse de origine animală în dieta dumneavoastră. Dar eu spun este ceva ce ar trebui să ia în considerare, din motive de mediu ... si daca te mai sănătos, în timp, care este o frumoasă parte beneficiu.

Recent am decis să mă întorc la veganism (Am fost lacto-vegetarian OVO pentru circa 18 luni, a fost şi înainte de această vegan) şi se va scrie un post despre asta în curând, inclusiv unele legături împărtăşite de prieteni de pe Twitter.

3. Consumă mai puţină. Aceasta este o destul de simplu (deşi nu neapărat uşor) pas care poate face o mare diferenţă în toate domeniile din viata ta: cum te consuma multe resurse, cum eşti sănătos, cât de mult cheltuiţi, cât de mult dezordine pe care îl ai. Cumpara mai puţin, consumă mai puţin, mănâncă mai puţin -- Pleaca de la iubitor de cumpărare şi de lucruri .

Este interesant pentru că atunci când vom încerca să devină mai verde, mulţi dintre noi în mod automat pentru a căuta să cumpere produse ecologice ... ceea ce e bine, atunci când au de a cumpăra ceva, dar, de fapt, să cumpere mai puţine produse global este mai bună decât merg afară şi să cumpere un buchet de vedere ecologic conştient-tip de produse.

By consuming fewer products, clothes, gadgets, furniture … stuff … you’ll use fewer resources and contribute less to landfills. When you buy something, a lot of resources were used not only for the materials needed to make the product (wood, paper, metal, plastic, cotton, etc.), but to harvest those materials, to manufacture the product, to package it, to transport it to the store or to your door. Get into the habit of buying less, needing less, and when you do get something you need, get it used if possible. You’ll end up spending less money, de asemenea.

Prin mai puţin consumatoare de produse alimentare, veţi (probabil) a lua mai sănătoase. Ei bine, dacă nu sunteţi uşori - Probabil ai nevoie de mai multe produse alimentare de fapt. Dar pentru acei dintre noi care au câteva extra lire (sau o mulţime de extra lire), care mănâncă mai puţin este doar ceea ce-a comandat doctorul. Mai puţine calorii înseamnă că veţi pierde în greutate, şi dacă adăugaţi la faptul că un regim de mers pe jos şi cu bicicleta, care mănâncă carne şi mai puţin consumatoare de mai multe plante alimentare, cu siguranţă, veţi obţine mai sănătoase. Mancand mai putin alimente nu înseamnă să ai nevoie de o foame de lup-te - doar mânca mai mici porţiuni. Mananca incet si mai atent . That takes practice, but learn this habit over time and you’ll save not only your waistline, but your budget and a lot of resources, de asemenea.

Discutaţi
Ştiu că acest lucru va genera un pic de controverse - oricând Eu scriu despre probleme de sănătate sau de mediu, am o mulţime de critici sănătoşi. :) Aşa că dă-i drumul! I-ar plăcea să aud gandurile tale.

Eu cred, de altfel, este că, chiar dacă am greşit şi să-mi minunat blasted de cititori, orice discuţie cu privire la aceste aspecte este un lucru bun. Hai sa vorbim despre asta, şi mă gândesc, şi în acest sens, efectul schimbărilor.
--
Dacă ţi-a plăcut acest articol, vă rugăm săparts-l pe del.icio.us, StumbleUpon sau Twitter. Aş aprecia asta. :)

zen-productivity ++
Cum să Nu te mai purta ca o astfel de Big Baby
Dragostea de viaţă, nu Chestii
Ia Multe Pauze pentru a obţine mai multe Adoptat
Esenţiale Motivare Manualul
Sănătoase şi Fit Algorithm
Zen Habits - Romanian
Cautati site-ul nostru: