Zen Kanji

productivitate

Zen Habits (Leo Babauta) - Romanian

Zen Mind: Cum să Declutter

Unul dintre lucrurile care-mi dă pace este cel mai avea un mediu curat, simplu acasă. Când m-am trezit de dimineaţă şi a pleca într-o camera de zi, care a fost decluttered, care are un minimalist uite, şi de acolo nu este situată în jurul drog, nu este un calm şi de bucurie că intră inima mea.
Atunci când, din [...]


Unul dintre lucrurile care-mi dă pace este cel mai avea un mediu curat, simplu acasă. Când m-am trezit de dimineaţă şi a pleca într-o camera de zi, care a fost decluttered, care are un minimalist uite, şi de acolo nu este situată în jurul drog, nu este un calm şi de bucurie că intră inima mea.

În cazul în care, pe de altă parte, am pleca intr-o camera de zi cluttered cu jucării şi cărţi şi extra lucruri peste tot, este haos şi de mintea mea, este frenetic.

Am fost un simplifier şi o declutterer de ani de zile acum (probabil 8-9 ani) şi am ajuns destul de bine la el, dar l-am descoperit că trebuie să faceţi pentru a se întoarce revizuiască dvs. dezordine, o dată în fiecare un timp.

Iată-mi sus decluttering sfaturi:

  • Fă-o în bucăţi mici. Retrase din circuitul agricol doar 15 de minute pentru a declutter doar un raft, şi în cazul în care raft sau că este de 15 minute, vă sărbători victoria. Apoi, o altă abordare a platoului de 15 minute a doua zi. Cucerirea unei întregi dulap sau de cameră poate fi copleşitoare, şi s-ar putea pune-o pentru totdeauna. Dacă acesta este cazul, fă-o la copil paşi.
  • Retrase din circuitul agricol câteva ore pentru a face acest lucru. Acest lucru poate părea contradictoriu cu cel de mai sus vârful ... si este. Este pur şi simplu o altă strategie, iar eu fac ce spun lucreaza pentru tine. Uneori, pentru mine, este bine să anuleze parte dintr-o dimineata, sau un întreg sambata dimineata, pentru a declutter un dulap sau de camera. I s-o faci, toate în acelaşi timp, şi când am terminat, se simte minunat.
  • Luaţi totul dintr-un sertar de depozitare sau la o dată. Oricare dintre cele două strategii de mai sus veţi alege, trebuie să se concentreze pe un sertar sau raft la un moment dat, şi-l complet gol. Apoi, curat că raft sau sertar. Apoi, ia teanc fel şi ea (a se vedea următorul tip), şi se pune înapoi exact ce doriţi să-l păstraţi. Apoi aborda următoarea raft sau sertar.
  • Sortare prin teanc, un element la un moment dat, şi să facă decizii rapide. Avea un sac de gunoi şi dă-o caseta de departe la îndemână. Când trage tot dintr-un raft sau sertar, într-un fel, prin teanc o la un moment dat. Ridică un element, şi de a face o decizie: coş de gunoi, da, sau păstraţi. Nu se pune înapoi în teanc. Face acest lucru cu toată teanc, şi, în curând, va fi realizat. Dacă menţineţi sortare prin teanc, şi re-sortare, îl vom avea pentru totdeauna. Puneţi înapoi doar ceea ce doriţi să-l păstreze, şi-l aranja frumos.
  • Fii fara mila. Este posibil să fie un pachet de şobolan, dar adevarul este ca, nu va mai folosi cea mai mare parte a drog pe care le-aţi acumulat. Dacă nu aţi folosit-o în ultimul an, să scap de ea. Este la fel de simplu ca asta. Dacă v-aţi folosit-o doar o dată sau de două ori în ultimul an, dar stiu ce nu va folosi în anul următor, să scap de ea. Aruncă-l, dacă este unsalvageable, şi dă-te dacă altcineva ar putea fi capabil să-l folosească.
  • Papers? Fii fara mila, unless it’s important. Reviste, cataloage, junk mail, facturile de mai mult de un an, note de la tine, notele de la alţii, vechi de lucru chestii ... azvârlitură-o! Singura excepţie este cu legate de taxe de lucruri, care ar trebui să fie păstrate timp de şapte ani, şi alte importante documente ca garantii, de naştere şi de moarte şi de certificate de căsătorie, asigurare, testamente, precum şi alte documente de genul asta. Dar, veţi afla cele când vezi-le. În caz contrar, se agita!
  • Dacă sunteţi de pe gard, cu o mulţime de lucruri, a crea un "poate" caseta.Dacă nu se poate purta la azvârlitură ceva, pentru că aţi putea avea nevoie de el mai târziu, pune-l în caseta, apoi închideţi caseta, eticheta aceasta, şi pune-l în depozitare (garaj, mansarda, dulap), în afară vederii. Cel mai probabil, nu veţi mai fi niciodată că deschide caseta din nou. Dacă acesta este cazul, trage-o după şase luni sau un an, şi-o căzătură de pe cal sau da-o deoparte.
  • Crearea unui sistem pentru a opri învălmăşi de la acumularea. Nu e un motiv pe care le-aţi înalt mormane de hârtii peste tot, şi mari grămezi de jucării şi cărţi şi haine. Este scris, deoarece nu aveţi un sistem pentru a menţine lucrurile la locul lor, şi de a scăpa de lucruri de care nu aveţi nevoie. Acesta este un subiect pentru o zi, dar este ceva cu care să te gândeşti la ce vă declutter. Nu veţi mai primi de a fi perfect, dar dacă credeţi că mai inteligent despre cum am cluttered casa ta, probabil, puteţi găsi modalităţi de a opri de la aceasta se intampla din nou.
  • Sărbători, atunci când aţi făcut! Aceasta este, de fapt, o regulă generală în viaţă: întotdeauna celebra realizările dumneavoastră, indiferent cât de mică. Chiar dacă doar decluttered un sertar, asta e grozav. Tratează-te la ceva delicios. Deschide sertarul (sau dulap, sau orice altceva), si sa admir simplitate. Respira adanc şi ştiu că aţi făcut un lucru bun. Încălzi în pace.

Alte posturi despre decluttering în altă parte:

A se vedea de asemenea:

zen-productivity ++
Reţetă pentru un apartament Stomac
3 paşi pentru un Birou Permanent senin
Voluntariat
Ce este cu adevărat necesar? Un ghid pentru viaţă frugal
De ce Zen obiceiuri?
Zen Habits - Romanian
Cautati site-ul nostru: