Zen Kanji

productiviteit

Zen Habits (Leo Babauta) - Dutch

10 Tips voor het stoppen met roken

Ik heb onlangs mijn gevierd een-jarig bestaan van stoppen met roken. Nou, eindelijk verlaten ... net zoals de meeste rokers, ik had geprobeerd te stoppen veel tijd en mislukt. Maar dit sluit geplakt, en ik zou graag eens met de top-10 dingen die deze succesvol af te sluiten wanneer de anderen hebben gefaald.
1.Vastleg uzelf Vol. In de afgesloten dat [...]


Ik heb onlangs mijn gevierd een-jarig bestaan van stoppen met roken. Nou, eindelijk verlaten ... net zoals de meeste rokers, ik had geprobeerd te stoppen veel tijd en mislukt. Maar dit sluit geplakt, en ik zou graag eens met de top-10 dingen die deze succesvol af te sluiten wanneer de anderen hebben gefaald.

1.Vastleg uzelf Vol.In de afgesloten dat niet, ik was slechts de helft in. Ik zei tegen mezelf ik wilde stoppen, maar ik voelde altijd aan de achterkant van mijn hoofd dat ik zou falen. Ik heb niet schrijven iets omlaag, heb ik niet vertellen iedereen (misschien mijn vrouw, maar haar). Deze keer schreef ik het op. Ik heb een plan. Ik geblogd over. Ik heb een belofte aan mijn dochter. Ik zei tegen familie en vrienden Ik was verlaten. Ik ging online en stoppen bij een forum. Ik had beloningen. Vele van deze zullen in de volgende tips, maar het punt is dat ik volledig, en er was geen weg terug. Ik heb niet maken het makkelijk voor mij om te mislukken.

2.Maak een plan. U kunt niet alleen omhoog en zeggen: "Ik ga stoppen vandaag." Je hebt jezelf voor te bereiden. Plan uit. Beschikken over een systeem van beloningen, een systeem, een persoon te bellen als je in de problemen. Schrijf op wat je doet wanneer je een drang. Print het uit. Post ze op je muur, thuis en op het werk. Als je wacht tot je de drang om uit te vinden wat je gaat doen, ben je al verloren. Je moet klaar zijn wanneer die spoort komen.

3.Weet je motivatie. Wanneer de roep komt, je geest zal rationaliseren. "Wat is de schade?" En u zult vergeten waarom je dit doet. Weet waarom je doet dit voordat die drang komt. Is het voor uw kinderen? Voor je vrouw? Voor je gezondheid? Dus je kunt uitvoeren? Omdat het meisje u willen niet graag rokers? Hebben een zeer goede reden of redenen voor ontslag. Lijst ze uit. Print ze uit. Zet u het op een muur. En herinner jezelf van die redenen elke dag, elke drang.

4.Niet een Puff, Ever (Nee). De geest is een lastige zaak. Het zal u vertellen dat een sigaret zal geen pijn doen. En het is moeilijk te beweren dat met logica, met name wanneer je in het midden van een drang. En die spoort zijn super moeilijk te twisten. Geef niet inch Vertel jezelf, voordat het dringt er bij komt, dat je niet rookt een trekje, steeds opnieuw. Want de waarheid is, dat een trekje WILL gewond. Een trekje leidt tot een tweede en een derde, en binnenkort ook u niet verlaten, je bent met roken. Niet gek jezelf. Een trekje zal vrijwel altijd leiden tot een recessie. DO NOT TAKE A SINGLE Puff!

5.Deelnemen aan een forum. Een van de dingen die het meest bijgedragen in deze afsluit is een online forum voor quitters (quitsmoking.about.com) ... je niet voel me zo alleen als je je ellendig. Misery loves bedrijf, na alles. Ga online, introduceer jezelf, leer je de anderen die via de exacte hetzelfde, na over uw crappy ervaring, en lees over anderen, die zijn nog erger dan jij. Best regel: Post Voordat u rookt. Als u deze regel en vasthouden aan het, je zal het via je roep. Anderen praten u doorheen. En ze vieren met je wanneer je het via je eerste dag, dag 2, 3 en 4, week 1 en daarbuiten. Het is geweldig leuk.

6.Reward Yourself. Set up a plan for your rewards. Definitely reward yourself after the first day, and the second, and the third. You can do the fourth if you want, but definitely after Week 1 and Week2.And month 1, and month 2.And 6 months and a year. Make them good rewards, that you’ll look forward to: CDs, books, DVDs, T-shirts, shoes, a massage, a bike, a dinner out at your favorite restaurant, a hotel stay … whatever you can afford. Even better: take whatever you would have spent on smoking each day, and put it in a jar. This is your Rewards Jar. Go crazy! Celebrate your every success! You deserve it.

7.Vertraging. Als u een dringend beroep op, wacht. Doe de volgende dingen: neem 10 diepe ademhalingen. Drink water. Eet een hapje (eerst was het snoep en kauwgom, dan ben ik overgeschakeld naar gezonder spul zoals wortelen en bevroren druiven en pretzels). Bel uw steun persoon. Post op je stoppen met roken forum. Oefening. DO WHATEVER IT TAKES, MAAR DELAY, VERTRAGING, DELAY. Je maakt het er doorheen, en de drang zal verdwijnen. Wanneer dit het geval is, vieren! Neem het een dringend beroep op een moment, en je kan het.

8.Vervang Negatieve Gewoontes met positieve Ones. Wat doe je als je de nadruk? Als u op dit moment reageren op stress met een sigaret, moet je iets anders te doen. Diep ademhalen, zelf massage van mijn nek en schouders, en de uitoefening hebben gewerkt wonderen voor mij. Andere gewoonten, zoals wat je doet eerste wat in de ochtend, of wat je doet in de auto, of waar u gewoonlijk rook, moet worden vervangen door betere, meer positief zijn. Hardlopen is mijn beste positieve gewoonte, hoewel ik heb een paar anderen die vervangen roken.

9.Make it Through Hell Week, dan Heck Week, en je bent Golden. Het moeilijkste onderdeel van het verlaten van de eerste twee dagen. Zo kunt u het verleden, dat u heeft doorgegeven de nicotine intrekking stadium, en de rest is vooral de geestelijke. Maar al de eerste week is de hel. Dat is waarom het heet Hell Week. Daarna begint te krijgen gemakkelijker. Tweede week Heck Week, en is nog steeds moeilijk, maar niet zo hels als de eerste. Daarna was het glad zeil voor mij. Ik had te maken met een incidenteel sterke drang, maar de rest van het spoort zijn licht, en ik voelde overtuigd dat ik het kon laten door middel van niets.

10.Als je valt, sta op. En leren van je fouten. Ja, wij allemaal mislukken. Dat betekent niet dat we falen, of dat kunnen we nooit slagen. Als je valt, het is niet het einde van de wereld. Sta op, penseel jezelf af, en probeer het opnieuw. Ik niet veel tijd voordat slagen. Maar weet je wat? Elk van deze storingen leerde me iets. Nou, soms heb ik uiteraard herhaald dezelfde fouten meerdere malen, maar uiteindelijk heb ik geleerd. Zoek uit wat uw belemmeringen voor succes zijn, en van plan om die te overwinnen in uw volgende stoppen. En wacht niet een paar maanden tot uw volgende stoppen. Geef uzelf een paar dagen te plannen en voor te bereiden, verbinden volledig is, en ga ervoor!

BONUS TIP # 11: Denk positief. Dit is de belangrijkste tip van allemaal. Ik heb haar voor het laatst. Als u een positieve, can-do houding, zoals brood als het klinkt, je zal slagen. Trust me. Het werkt. Vertel jezelf dat je kunt doen, en je wil. Vertel jezelf dat je niet kunt doen, en u zal zeker niet. Als dingen krijg ruwe, denk positief! U kunt via de drang. U kunt via Hell Week. En je kunt. Ik wel. Dus hebben miljoenen anderen. Wij zijn niet beter dan jij. (In mijn geval, erger.)

Zie ook:

zen-productivity ++
Zen Habits - Dutch
Zoek op onze website: