Zen Kanji

productiviteit

Zen Habits (Leo Babauta) - Dutch

Baby Makes Acht: Raising Zes Kids - Deel 1

Afgelopen maart, mijn vrouw gaf geboorte aan een mooi meisje, Noelle Cayce. Ze werd ons zesde kind, en binnen de ruimte van een paar jaar, ons huis was plotseling erg vol.
Een beetje achtergrond in orde is: mijn vrouw en ik kwamen elkaar zes jaar geleden met elk twee kinderen uit eerdere relaties, en [...]

Afgelopen maart, mijn vrouw gaf geboorte aan een mooi meisje, Noelle Cayce. Ze werd ons zesde kind, en binnen de ruimte van een paar jaar, ons huis was plotseling erg vol.

Een beetje achtergrond in orde is: mijn vrouw en ik kwamen elkaar zes jaar geleden met elk twee kinderen uit eerdere relaties, en nadat we getrouwd in 2003, hadden we een zoon (Seth Jesaja) in 2004, en nu Noelle in 2006. We gingen elk uit met twee kinderen onder zes binnen drie jaar.

Fokken zoveel kinderen tegelijk is, uiteraard, een financiële uitdaging, evenals een planning en organisatorische uitdaging. Het is ook een geweldige zegen, en ik ben van plan om een reeks van berichten over hoe het is om zo veel kinderen, en sommige van mijn beste ouderschap tips. Dit is de eerste van de serie, en het zal gaan met financiën.

De financiën van Raising Zes Kids
Toen mijn zoon werd geboren in 2004, mijn vrouw en ik het besluit dat ze moeten thuis blijven om te zorgen voor hem. Toen mijn dochter werd geboren in 2006, besloten we ze moeten blijven om thuis te blijven. Het was een belangrijke beslissing, en wij zijn zeer blij dat we het gedaan. Ze is de beste conciërge van ver voor onze twee baby's, en ze in staat is geweest om borstvoeding te doen en allerlei andere dingen die alleen een moeder kan doen.

Natuurlijk is het ook moeilijker voor ons financieel, maar het is de moeite waard de offers, in mijn opinie. We hebben gesneden uit een aantal uitgaven te kunnen leven van mijn salaris (zie Hoe sla ik ) En de beschikking heeft gedwongen ons te leren leven spaarzaam. We eigenlijk worstelde een tijdje, maar ik denk dat we raken onze stap nu.

Ik heb ook gewerkt als free-lance schrijver aan de kant, om ons wat extra inkomsten op de top van mijn gewone salaris.

Hier zijn de sleutels om te kunnen overleven met zes kinderen, met slechts een echtgenoot werken:

  • Live spaarzaam. Wonen op een salaris (plus een free-lance betalen) vergt offers. Het betekent dat je niet kunt eten zo veel, of ga naar de films zo veel. We hebben alleen een auto. We cut out kabel. Het wordt een soort van levensstijl na een wijle, maar het is zeker moeilijk op het eerste.
  • Verhoog uw inkomen. Terwijl u wellicht alleen een salaris, er zijn vele andere manieren om geld aan de kant, uit werken part-time op vrij-prikpennen tot raadpleging van de verkoop van Avon te babysitten. Eventuele extra inkomsten helpt veel.
  • Pay-off schulden, en om verdere schulden. We hadden een klein probleem met de accumulatie van schulden, vooral wanneer we niet voldoende geld om te betalen onze rekeningen. Maar we hebben hervormd onze manieren, geannuleerd onze creditcard, en nu langzaam vruchten af te werpen onze rekeningen, een voor een. Zodra we klaar bent, we hebben een hoop extra geld te besparen.
  • Bouw een noodfonds.Het is hard, maar het is van cruciaal belang dat u geld besparen elke betaaldag, hoe klein het bedrag. Als u niet kunt achterhalen hoe u dit moet doen, gesneden uit een aantal kleinere uitgaven, trim anderen annuleren kabel of Netflix of uw lidmaatschap sportschool of zoiets. Een manier vinden om op te slaan. Het is het belangrijkste onderdeel van uw financiën, met name het gedeelte waar je bouwt een noodfonds. Je moet bouwen tot ten minste $ 1.000, omdat op elk ogenblik, je auto zou kunnen breken of uw kind kan nodig om naar het ziekenhuis of een andere vorm van nood zou kunnen gebeuren en laat u niet alleen, zonder de nodige middelen, maar voorkomend welke facturen die u kunt betalen, zodat u later kunt betalen voor de hulpdiensten. Als u te besparen, kunt u betalen voor deze noodsituaties, zonder
  • Begroting. Ik weet het is een gevreesde wat voor veel mensen, maar het hoeft niet te hard. Eenvoudig een lijst met uw reguliere maandelijkse kosten (nutsvoorzieningen, huur, auto, internet, mobiele telefoon, enz.) samen met de variabele kosten (boodschappen, benzine, eten, enz.) en andere onregelmatige uitgaven die niet komen elke maand, maar dat u kennen moet je ergens (auto reparaties, onderhoud huis, giften, ziektekosten, enz., als een maandelijkse lasten). Lijst van uw inkomen. Uw inkomen moet meer zijn dan uw uitgaven. Zo niet, trim sommige uitgaven.
  • Automatiseer uw financiën. Voor al mijn rekeningen, ik heb ze beide automatisch in mindering gebracht (net als mijn auto betaling en telefoon) of een regelmatig online check uitgaan tot hen elke maand. De enige dingen die niet betaald online zijn de dingen waar ik geld voor nodig, zoals gas en kruidenierswaren.
  • De envelop System. Voor alles dat je niet kunt automatiseren online, trekt het geld elke betaaldag (in plaats van het gebruik van geldautomaten en hals honoraria) voor de kosten en zet ze in aparte enveloppen. Ik heb drie: boodschappen, gas, en de uitgaven (alles uit eten gaan om kinderen school enzo). Wanneer het geld op raakt in die envelop, kunt u niet langer meer tot de volgende betaaldag. Het is een eenvoudige manier bijhouden hoeveel je hebt, in plaats van guesstimating en intrekking van te veel of te veel in rekening brengen.
  • Vind gratis manieren te hebben plezier met uw kinderen. Hoewel we het maken van offers, en onze kinderen hebben te maken offers Ook dat betekent niet dat we niet kunnen beschikken over een geweldige tijd met hen. We zijn van plan een Family Day elke zondag, toen we allemaal dingen die we samen de liefde te doen, zoals lezen, films kijken (wij meestal huren geld te besparen), sport, gaan naar een park, het spelen van bordspelen, ga naar het strand , een bezoek aan familie, of doen een hoop andere gratis of goedkoop spul. Fun hoeft niet veel te kosten.
  • Plannen. Als je iemand kent de verjaardag komt eraan, een plan voor, zodat u niet versluiering te vinden geld koop je een cadeau. Hetzelfde met schoolkosten, zoals excursie geld of school foto's. Onze kinderen zijn ook betrokken bij sport, dus we hebben plannen voor uniformen en cleats en meer. Denken aan wat je nodig hebt, dus je bent niet brak toen die kosten komt.
  • Verwen uw familie eens in awhile. Hoewel veel leuke dingen zijn gratis, soms moet je uitgeven. Neem de kinderen naar een film, of een restaurant. Onze favoriete pralerij gaat naar een water park. Onlangs hebben we liepen in een paar honderd extra dollars, en in plaats van te worden verantwoord en vruchten afwerpt meer schuld of op te slaan, we huurde een kamer in een hotel met een groot waterpark, en bracht twee dagen er na een explosie met de kinderen. Andere keren we gewoon behandelen ze ijs kegels of zoiets.

Andere delen van deze serie:

Zie ook:

zen-productivity ++
10 Tips voor het stoppen met roken
2006 Year in Review - Een goed jaar!
2007: Mijn grootste jaar ooit
6 Tips voor het pendelen naar het werk met de fiets
Het bereiken van doelen met mijn zoon: Onze Harry Potter marathon
Zen Habits - Dutch
Zoek op onze website: