Zen Kanji

productiviteit

Zen Habits (Leo Babauta) - Dutch

Baby Makes Acht: Raising Zes Kids - deel 2, organisatie uitgave

Zie deel 1 voor de inleiding van deze serie.
Indeel 1 over het verhogen van zes kinderen, ik sprak over de financiën. Dat is slechts een deel van de strijd. Veel van wat maakt het verhogen van zo veel kinderen moeilijk is de pure logistiek van het allemaal. Van voetbal tot koor te ouderavond conferenties op verjaardagsfeestjes ... ach, gewoon [...]


Zien Deel 1 voor de invoering van deze serie.

In Deel 1 about raising six kids Ik sprak over de financiën. Dat is slechts een deel van de strijd. Veel van wat maakt het verhogen van zo veel kinderen moeilijk is de pure logistiek van het allemaal. Van voetbal tot koor te ouderavond conferenties op verjaardagsfeestjes ... ach, gewoon om ze klaar in de ochtend is een oefening in de logistieke planning en uitvoering.

Mijn oplossing? Nou, ik heb geen eenvoudige antwoorden, maar ik kan delen wat heeft bijgedragen houden mij en mijn vrouw gezond.

Organiseren en plannen Zes Kids

 • The One Kalender Staten Verenigde Staten dat ze allemaal. Mijn vrouw en ik hebben afzonderlijke agenda's, samen met meerdere kalenders school-, sport-schema's, aankondigingen voor school en nog veel meer. De zijkant van onze koelkast was bedekt met deze schema's, en het was een uitdaging om te onthouden alles. Enter: Google Agenda . Nu we alles in een kalender. Wij hebben aparte sub-kalenders voor mijn werk, mijn persoonlijke spullen, mijn vrouw de spullen, de kinderen, en mijn opleiding, maar het is allemaal zichtbaar op een kalender. Nu, wanneer krijgen we een school agenda of sporten schema of mededeling voor iets op school, wij snel invoeren in Gcal. Hetzelfde met de werkzaamheden met afspraken, vergaderingen, lessen, 5Ks en meer. Nu kunnen we alleen kijken naar de kalender van het werk of thuis, en zie wat er op die dag, of de volgende dag.
 • Leer ze te kunnen zelfvoorzienend. Tuurlijk, het is gemakkelijker en sneller te douche en kleden ze zelf dan kijken ze niet dezelfde taken veel langzamer en incompetently. Maar probeer dat met zes kinderen. U rijdt nu gek. Het antwoord is te leren hen om dingen te doen zelf. Het kost iets meer tijd op de eerste plaats, maar binnen een maand, zal meer dan beloond. Nu, onze kinderen kunnen niet alleen een douche en kleding zelf (en afhalen van hun eigen kleding), maar voeden ontbijt, schoon hun kamers, hun tanden borstel, kam hun haar, hun spullen klaar, wassen hun eigen gerechten (nou ja, niet de jongste twee, maar de oudste vier). Het enige wat ik doe in de ochtend is fix te gaan lunchen, en mijn vrouw strijkijzers hun kleren. Mijn oudste dochter, 13, kan ijzer kleren ook, en ze heeft geleerd om te helpen met de baby's en klusjes. Ze kunnen alle klusjes te doen, zoals het vegen en dweilen.
 • Plan voldoende tijd. Wij gebruiken om na te denken een uur klaar was genoeg. En na onze twee nieuwe baby's werden geboren, werden we te laat voor alles. Nu geven we onszelf meer dan twee uur. Hoewel we kunnen waarschijnlijk klaar in een uur, nu onze voorbereiding tijd is veel meer ontspannen. En we zijn meer op tijd dan voorheen. Gewoonlijk.
 • Maak een wekelijkse dinermenu. Ja, dit is geen nieuwe tip, maar het is zeer nuttig. We zijn van plan de diners voor de week - en de kinderen kunnen voorstellen - en gaan winkelen met dat menu in de hand, en de vermelde ingrediënten uit. Tevens maakt het wat makkelijker komen diner tijd - geen beslissingen te maken ... gewoon Klop de ingrediënten en kook het op.
 • Plan gemakkelijk diners. Alles wat dat kost veel tijd om te bereiden is teveel moeite. Spaghetti, chili, tacos, gebakken kip (de gezonde versie van elk) zijn enkele van onze nietjes.
 • Pak je spullen bij de deur. Na een checklist voor voetbal vistuig, of andere soortgelijke gebeurtenissen, is een goed idee. En wanneer je de voorbereiding van de komende dag, start de montage van al uw spullen bij de deur, waardoor u alles hebben, zodat er niets wordt vergeten. Forgetting iemands cleats en om de auto rond te krijgen is een pijn.
 • Pak een tas met extra kleding. We houden een kleine hand-bagage gepakt met een paar veranderingen van kleding en ondergoed voor elk kind opgeborgen in de auto. Als er een ongeval, of sommige van de kinderen wil de nacht met de grootouders, die zak zal erg handig zijn.
 • Een gezin vergadering. Ik kom na meer over dit later in de serie, maar het is een goed idee is om de hele familie zitten een keer per week en te praten over eventuele problemen die familie leden hebben. Deze mededeling is de sleutel tot een gelukkig gezin.
 • Iedereen moet eten samen. We kunnen dit niet doen elke dag, maar we proberen om te gaan zitten en samen eten als een familie. Het is een goed moment om te praten over elke persoon de dag.
 • Hebben een inbox, en duidelijk het vaak. Alle documenten, facturen, brieven, folders, schema's, school papers en ga rechtdoor naar ons enkele inbox. De inbox moeten worden gewist dagelijks of om de andere dag - net beploegen via deze een item tegelijk, waardoor een beslissing, actie, archiveren of trashing elk item meteen. Do not put it off of stuff zullen opstapelen!
 • Leer de kinderen dat alles een plaats heeft. Elk ding in je huis moet een "thuis". Leer de kinderen wanneer deze thuis is en ze de gewoonte om in zijn huis. Ze zullen nooit perfect op, maar des te meer dat iedereen dit doet, hoe minder dingen verloren gaan. Ook, clean as you go om het huis redelijk schoon te allen tijde.
 • Declutter vaak . Weg met de rommel in uw kasten, dat dooreengooien het huis, dat clutters de garage. Regelmatig decluttering dagen. Leer ze weg te geven speelgoed en kleding tot liefdadigheid. Het is ook een goed idee om de oude speelgoed elke keer krijgen ze nieuwe op verjaardagen en vooral Kerstmis.

Andere delen van deze serie:

zen-productivity ++
2006 Year in Review - Een goed jaar!
2007: Mijn grootste jaar ooit
6 Tips voor het pendelen naar het werk met de fiets
Het bereiken van doelen met mijn zoon: Onze Harry Potter marathon
Baby Makes Acht: Raising Zes Kids - Deel 1
Zen Habits - Dutch
Zoek op onze website: