Zen Kanji

productiviteit

Zen Habits (Leo Babauta) - Dutch

Ben je dagen Crazy? Take Control

Sommigen van ons hebben deze hectische, drukke, gekke, chaotische dagen dat we niet de tijd hebben om zelfs de organisatie, doelstellingen, of routines. Het is wanneer uw dagen zijn zo gek dat je nodig hebt om die tijd, en je dagen onder controle.
Het is belangrijk, voor uw geestelijke gezondheid, uw gezond verstand, en uw productiviteit. U gewoon [...]


Sommigen van ons hebben deze hectische, drukke, gekke, chaotische dagen dat we niet de tijd hebben om zelfs de organisatie, doelstellingen, of routines. Het is wanneer uw dagen zijn zo gek dat je nodig hebt om die tijd, en je dagen onder controle.

Het is belangrijk, voor uw geestelijke gezondheid, uw gezond verstand, en uw productiviteit. Je kan gewoon niet op uw meest effectief als u rond, waardoor de branden, en krijg super gewezen in de gemiddelde tijd. De tijd te krijgen dat de controle zal het verschil maken in de wereld.

Dit werkt als volgt:

  1. Ten eerste, aanspraak maken op een blok van tijd te winnen controle.Ja, het duurt een uur of twee. Ja, vind je die tijd. Een afspraak in uw agenda. Als u echt niet kunt vinden, de tijd in je werk dag, weer vroeg, of doen het goed na het werk. U vindt dat de tijd als je echt proberen. Uw gezond verstand dit vereist.
  2. Maak een lijst. Heeft u al uw taken op een to-do lijsten, of meerdere next-actie lijsten uitgesplitst naar de context? Zo ja, bent u voor op het spel. Zo niet, dan moet dit je eerste stap. Verzamel al je papieren in een postvak (met inbegrip van post-it notities, telefoon berichten, enz.) en verwerken, met een opsomming van de taken die u hoeft te doen op uw lijst of lijsten (zie Drie stappen naar een permanent Clear Desk ). Toch hoeft u de lijst (en) is niet belangrijk op dit punt. Ik beveel de GTD methode (zie Beginner's Guide to GTD ), Maar doen wat voor u werkt. Het maken van een lijst van taken is de eerste manier om ze onder controle.
  3. Plan je dag. Niet alleen vandaag, maar elke dag. U moet een soort regelmatig in om dingen onder controle. Plan uw reguliere taken in blokken van tijd: e-mail, telefoontjes, vergaderingen, het verwerken van uw Postvak IN, planning tijd, schrijven, enz. Probeer te hebben minstens 15-30 minuten aan het begin van elke dag wanneer u van plan uw dag in deze blokken van tijd. Deze weinig tijd voor de planning van elke dag is een eenvoudige manier controle te krijgen. (Zie Doel Uw Dag: belangrijkste taak )
  4. Stop multi-tasking. Dit is waarschijnlijk het ding dat je je dag de gekste. Je kunt niet blijven gezond als je jongleren een miljoen dingen tegelijk. Als u dit doet, bent u niet productief zijn. Focus op een ding tegelijk (zie How NOT to Multi-taak ).
  5. Control Inkomende Communications. Anderen zullen niet toestaan dat u dit doet? Je moet assertief en claimen dat de controle van uw tijd. Laat anderen weten wanneer ze kunnen bellen u, of hoe vaak ze kunnen verwachten te ontvangen antwoorden op uw e-mails. Draai van IM en chat. Zet uw e-mail berichten en alleen een keer een uur, of op een andere normale schema. Laten oproepen naar voicemail. Je kan gewoon niet reageert direct op elke mobiele telefoon belt, iedere e-mail, elke pagina, elke aanvraag bij uw bureau. Als u, op de koptelefoon. Wees duidelijk en van tevoren met anderen over uw beschikbaarheid en de tijden wanneer u niet kan worden verstoord. Mensen kunnen niet altijd even gelukkig mee, maar na een tijdje, ze begint te respecteren uw tijd.
  6. Controleer uw dag. Braaklegging een weinig tijd aan het eind van de dag te evalueren wat je hebt gedaan, kijk je to-do lijsten, bijwerking van de lijsten met nieuwe items, zet spullen terug waar het hoort, helder uit uw bureau, en plannen voor morgen . Laat gevoel voldaan.
  7. Stel routines. Deze regelmatige routines zijn de beste manier om het gevoel van controle over je leven. Ik heb gewerkt aan een ochtend routine en een avond routine at home,enit also helps to have a first-thing-in-the-morning work routine (including Step 3)enan end-of-the-day work routine (Step 6). Make them a habit,enyour days will be must less stressful.

Zie ook:

zen-productivity ++
Waarom Zen Habits?
Zen Mind: Hoe Declutter
100 Ways to Have Fun met uw kinderen voor gratis of goedkope
5 Manieren GTD helpt u om uw doelen
Alow jezelf om gelukkig te zijn en trots van uw vorderingen
Zen Habits - Dutch
Zoek op onze website: