Zen Kanji

productiviteit

Zen Habits (Leo Babauta) - Dutch

Drie eenvoudige wijzigingen aan Fit en Groen op hetzelfde tijdstip


Fit en groen tegelijkertijd.

Post geschreven door Leo Babauta . Volg mij op Twitter .

Ik heb geprobeerd om mijn leven voor het beter een tijdje nu, met inbegrip van de vereenvoudiging, om fitter en gezonder, en proberen om groenere - en in de laatste paar maanden ben ik bezig met een veel onderzoek naar het verminderen van mijn carbon footprint als goed.

En terwijl er honderden of zelfs duizenden dingen die we kunnen doen om de middelen die we verbruiken en de uitstoot die we produceren, ik heb vooral geconcentreerd op drie gebieden die (onder) de grootste impact.

Een van de grootste dingen die ik heb gemerkt is dat deze drie veranderingen niet alleen u helpen om groener, maar kan nog een lange weg naar het verbeteren van je gezondheid (en die u helpen om meer frugal). Going green en een gezonder en fitter vaak hand in hand gaan.

En terwijl ik ben verre van perfect, zelfs in deze drie gebieden, Ik wil graag een aantal van mijn ideeën en bevindingen met u, in de hoop dat u zult kijken en misschien overwegen deze veranderingen jezelf.

1. Human-powered Vervoer. Namelijk, fietsen en wandelen. Terwijl de auto's worden gezien als een handige, zelfs de groenste auto's gebruiken ton van de middelen (letterlijk) en dragen in grote mate bij tot de uitstoot van broeikasgassen. Auto's zijn een van de grootste uitstoot respondenten in de meeste mensen het dagelijks leven. Hoewel niet iedereen gaat naar auto-vrij de hele tijd, kunnen we de hoeveelheid auto's die we gebruiken.

I've been lopen meer, net als Eva en de kinderen, aan parken, speelplaatsen, de bibliotheek, vergaderingen, restaurants, films, dat soort dingen. Wandelen is een geweldige vorm van vervoer - u nauwelijks gebruik van middelen of een uitstoot (anders dan je ademhaling), en krijg je echt fit rondlopen (zie mijn Japan reis verslag voor meer informatie over hoe ik het verloren gewicht wandelen).

Fietsen is iets wat ik ook graag, maar ik ben in tussen fietsen en nu op zoek naar een goede gebruikte fiets (Ik geef de voorkeur gebruikt als het betekent dat ik ben het verminderen van de hoeveelheid middelen Ik consumeren). Fietsen voor het vervoer duurt wel even wennen, ik toegeven, maar ook dat is een ongelooflijke manier om rond door verbruiken zeer weinig middelen en de uitstoot van bijna nul verontreiniging, terwijl ze in grote vorm. Serieus, ik sterk aanbevelen - proberen voor een paar weken en je zult zien dat het een zeer bevredigende manier te leven.

Mass Transit is natuurlijk een grote vorm van vervoer, maar in plaatsen als Guam is het een beetje moeilijker omdat we niet beschikken over een zeer goed systeem voor douanevervoer. Ik heb geprobeerd te gebruiken en het is erg lastig als je moet overal binnen een paar uur. Ik hield het transitosysteem in Tokio, en zou het gebruik dat de hele tijd als ik woon er.

Try to use human-powered transportation more often — you’ll love it. It really helps put you in touch with the outdoors, and takes you out of the confinement of cars, out of the frustration of traffic, and reduces the amount you spend on gas and maintenance. Someday, I’m going to go auto-vrij, and I hope I’ll take all of you with me. :)

2. Vegetarisme of Veganism. Of, als dat klinkt te moeilijk, gewoon beginnen met het verminderen van uw consumptie van vlees. Van GreenWikia : "Meer gronden te worden in de landbouwproductie voor de productie van vlees dan de productie van plantaardige producten. Omdat het methaan zij oprispen is 23 maal meer effectief in het behoud van warmte dan CO2, huisdieren ook meer bijdragen aan de opwarming van de aarde dan alle menselijke gecombineerd vervoer. "

Becoming vegetarische (en vooral veganistische) is een van de wijzigingen die u zou kunnen maken met de grootste impact op het milieu. Als we alle gaven van vlees en andere dierlijke producten, we hebben genoeg voedsel tot (in theorie althans) voeden de wereld (het grootste deel van het voedsel dat wij produceren gaat naar het verhogen van dieren voor vlees, melk en eieren), en we drastisch te bezuinigen op het bedrag van de vervuiling en de uitstoot van broeikasgassen.

Becoming vegetarisch hoeft niet te moeilijk - In feite, kan het erg leuk als je verkennen van nieuwe voedingsmiddelen en etnische cuisines. En terwijl steeds veganistisch vegetarisch of niet garanderen dat u wordt gezonder, meeste vegetariërs gezonder zijn (gemiddeld) dan de gemiddelde Amerikaan. Als u (meestal vet) vlees en andere dierlijke producten met fruit en groenten en volle granen en peulvruchten, krijg je gezonder. Als u ze vervangen met frietjes en Twinkies, zal u niet. (Voel je vrij om te beweren dit punt, maar doe het niet eens met info uit de diskrediet Westin Prijs Stichting - het is echt vol pseudoscience, we hebben deze discussie vaak voor, en ik liever geen links naar artikelen over frauduleuze mijn site.)

Ik zeg niet dat je kwaad als je eten van vlees of melk te drinken, of dat je per se ongezond. Het is zeker mogelijk gezond te eten met dierlijke producten in uw dieet. Maar ik zeg het is iets wat je zou moeten overwegen, omwille van het milieu ... en als je gezonder in de tussentijd, dat is een mooi bijkomend voordeel.

Ik heb onlangs besloten om terug te gaan naar veganism (I've been lacto-vegetarische voor ongeveer 18 maanden, en was vóór die veganistisch) en schrijf een post over het al snel, met inbegrip van enkele links gedeeld door vrienden op Twitter.

3. Minder verbruiken. Dit is een eenvoudig (maar niet per se makkelijk) stap die kan een groot verschil maken in alle gebieden van uw leven: hoeveel middelen je verbruikt, hoe gezond u bent, hoeveel je uitgeeft, hoeveel rommel je hebt. Koop minder, gebruiken minder, eet minder -- af van liefdevolle en het kopen van spullen .

Het is interessant, want als we proberen om groenere, velen van ons automatisch kijken naar de aankoop van groene producten ... die is goed, als je hebt iets te kopen, maar eigenlijk, kopen minder producten in het algemeen beter is dan uit te gaan en de aanschaf van een tros van milieuvriendelijke bewust soort producten.

By consuming fewer products, clothes, gadgets, furniture … stuff … you’ll use fewer resources and contribute less to landfills. When you buy something, a lot of resources were used not only for the materials needed to make the product (wood, paper, metal, plastic, cotton, etc.), but to harvest those materials, to manufacture the product, to package it, to transport it to the store or to your door. Get into the habit of buying less, needing less, and when you do get something you need, get it used if possible. You’ll end up spending less moneyals goed.

Door minder eten, je (waarschijnlijk) krijgen gezonder. Nou, niet als je ondergewicht - u waarschijnlijk behoefte aan meer voedsel eigenlijk. Maar voor diegenen van ons die een paar extra kilo's (of een stuk van extra kilo's), eten minder is precies wat de dokter bestelde. Minder calorieën betekent dat je zult afvallen, en als u toevoegt aan een regime van wandelen en fietsen, het eten van minder vlees en consumeren meer plantaardig voedsel, zul je zeker krijgen gezonder. Eten minder voedsel betekent niet dat je moet verhongeren jezelf - gewoon eten kleinere porties. Eet langzamer en meer mindfully . That takes practice, but learn this habit over time and you’ll save not only your waistline, but your budget and a lot of resourcesals goed.

Bespreek
Ik weet dat dit bericht een beetje controverse - anytime Ik schrijf over de gezondheid of milieu-aangelegenheden, dan krijg ik veel gezonde kritiek. :) Dus brand weg! Ik wil graag uw mening horen.

Mijn gevoel, door de manier, is dat zelfs als ik mis, en krijgen gestraald door mijn mooie lezers, elke discussie over deze onderwerpen is een goede zaak. Laten we erover praten en erover nadenken, en daarmee verandering teweeg te brengen.
--
Als je dit artikel, neem danaandeel op del.icio.us, StumbleUpon of Twitter. Ik zou het op prijs stellen. :)

zen-productivity ++
How to Stop Acting Like Zo'n Big Baby
Love Life, Niet Stuff
Neem Veel breaks voor meer Gedaan
The Essential Handbook Motivatie
De Gezond en Fit Algoritme
Zen Habits - Dutch
Zoek op onze website: