Zen Kanji

productiviteit

Zen Habits (Leo Babauta) - Dutch

E-mailadres Zen: Clear Out Your Inbox

Ik gebruik Gmail uitsluitend voor e-mail, en vormt een belangrijk deel van mijn twee dagen banen. Ik krijg een eerlijk bedrag van e-mail per uur, en ik ben er vrij snel op reageren.
Echter, een ding zult u zien over mijn Postvak IN van Gmail is dat het alleen om altijd leeg.
Het geeft mij een gevoel van Zen tot [...]


Ik gebruik Gmail uitsluitend voor e-mail, en vormt een belangrijk deel van mijn twee dagen banen. Ik krijg een eerlijk bedrag van e-mail per uur, en ik ben er vrij snel op reageren.

Echter, een ding zult u zien over mijn Postvak IN van Gmail is dat het alleen om altijd leeg.

Het geeft me een Zen-gevoel te hebben een schone inbox, een gevoel van vrede en rust en tevredenheid. Ik beveel het aan iedereen. Ik was niet altijd zo - Ik heb veel e-mails in mijn postvak in het verleden. Zij zouden zitten er soms ongelezen, soms gewoon wachten op een optreden, soms nog moeten worden ingediend, en anderen alleen maar te wachten want ik was procrastinating. Ik had ook veel mappen voor de indiening van mijn e-mail, dus ik kon vinden als ik ze nodig hadden. Het zou mij even tot het dossier soms, dus ik zou het uit. Veel mensen die ik ken, zijn op dezelfde manier.

Maar GTD veranderd dat (evenals 43 mappen en anderen), en voor bijna een jaar nu, ik ben al redelijk op een lijn over het hebben van een schone inbox.

Hier zijn mijn eenvoudige stappen naar het bereiken van Zen E-mailadres:

1)Niet controleren email eerste wat in de ochtend, of hebben zij voortdurend op. Dit is een tip die door vele blogs, dus niets nieuws hier. Controle van email eerste wat zal je vast in e-mail voor awhile. Plaats, doe uw belangrijkste ding voor de dag, of het ding waar u geweest bent procrastinating op het meest. Kijk dan op e-mail. Beter nog, doe 2 of 3 dingen eerst. Ook als je constant controleren van e-mail de hele dag, of meldt u zo spoedig een e-mail binnenkomt, wordt u voortdurend afgeleid en niet in staat zich te concentreren op de taak voor je. Ik check een keer per uur, maar u zou kunnen hebben verschillende behoeften.

2)Wanneer u uw e-mail, beschikken elk een voor een tijd, de juiste weg. Maak een beslissing over wat er gedaan moet worden op elke e-mail.

2a)Is het junk of een e-mail toegezonden? Prullenbak hij onmiddellijk.

2b)Is het een lange e-mail die je gewoon moet lezen om informatie? Bestand Lees het in een map (of tag het lezen en archief) of afdrukken om te lezen over de weg (tijdens het wachten in de lijn, bijvoorbeeld).

2c)Als de e-mail vereist actie, een notitie maken van de actie op je to-do lijsten of GTDte doen later. Merk ook op het controleren van de e-mail voor meer info indien nodig. Dan archief van de e-mail. U kunt gemakkelijk vinden wanneer u het later nodig om dat te doen taak.

2d)Als u kunt reageren op het in een minuut of twee, dat meteen doen. Do not put it off. Als je wacht, kun je met een achterstand op het gebied van e-mails te reageren op, en je mag nooit krijgen rond is. Ik reageert snel, met een korte notitie, en stuur het meteen. Zo ben ik als responsieve en op de top van de dingen.

2e)Als u behoefte aan een follow-up van de e-mail later, of wachten op een reactie, opmerking op een wachtlijst voor de lijst. Niet alleen laten in je inbox als een herinnering.

3)Ik heb alleen een map: Archief. Toen ik reageren op een e-mail, of afwerking lezen als het niet nodig reactie, opmerking of het op mijn to-do lijst, ik archiveren. Simpel als dat. Je zou kunnen toevoegen van een map lezen als je wilt. Ik print meestal langer zijn te lezen later, net als tijdens de lunch of tijdens het wachten op iets. Andere mensen hebben een actieplan map of een Waiting For map, maar ik vind dat dat gewoon een extra inbox (of "emmer" als GTD's David Allen noemt het) dat je moet voortdurend controleren. Ik hou niet van om na te gaan of extra mappen. Ik heb mijn to-do lijstjes en mijn Waiting For lijst, en dat is goed genoeg. Dus het is net zo eenvoudig als het indrukken van "Archief" op een e-mail, en als ik nodig om het te vinden later Gmail-zoeken is zo goed dat het makkelijk te vinden. Ik heb nog nooit problemen met dit systeem.

E-mailadres Zen is dat makkelijk: Controleren van e-mail op regelmatige perioden, actie ondernemen op elke e-mail direct (of opmerking op een lijst te doen later) en het archief.

Ahhh. Lege inbox!

Zie ook:

zen-productivity ++
2007: Mijn grootste jaar ooit
6 Tips voor het pendelen naar het werk met de fiets
Het bereiken van doelen met mijn zoon: Onze Harry Potter marathon
Baby Makes Acht: Raising Zes Kids - Deel 1
Baby Makes Acht: Raising Zes Kids - deel 2, organisatie uitgave
Zen Habits - Dutch
Zoek op onze website: