Zen Kanji

productiviteit

Zen Habits (Leo Babauta) - Dutch

Get Gezond en Fit, deel 1

JD boven op een van mijn favoriete blogs financieren, Get Rich Slowly, rapporteerde onlangs over de manier waarop hij gebruikt een wellness coach om gezonder en fitter. Hij deelt zijn ervaringen en enkele uitstekende tips, en ik beveel een gelezen.
Het ging me aan het denken: Ik heb zoveel geleerd in het afgelopen jaar, van het lezen en van [...]


JD boven op een van mijn favoriete blogs financieren, Get Rich Slowly , Rapporteerde onlangs over hoe hij gebruikt een wellness coach om gezonder en fitter . Hij deelt zijn ervaringen en enkele uitstekende tips, en ik beveel een gelezen.

Het ging me aan het denken: Ik heb zoveel geleerd in het afgelopen jaar, van het lezen en van trial and error, dat ik kan een fatsoenlijke coach zelf met een beetje meer opleiding. Ik denk niet dat het is iets wat ik je echt nastreven, maar ik dacht dat ik zou een aantal dingen die ik heb geleerd.

Vandaag zal ik kijken naar het eerste deel van je gezonder en fitter - eet gezond. (Zie ookZien Deel 2 van Getting Gezond en Fit - Oefening Edition)

Regels voor het Healthy Eating

Gezond eten is iets waar veel van ons willen doen, maar we hebben een harde tijd omdat verleidingen van thuis en werk en op de weg. Ik zal niet liegen en zeggen dat het aanbrengen van wijzigingen in uw dieet is makkelijk, maar ik zal adviserentegenhet maken van drastische veranderingen en in het voordeel van het maken van een geleidelijke veranderingen.

Bijvoorbeeld, ik eet redelijk gezond nu, maar mijn huidige voeding is een cumulatie van kleine veranderingen die ik heb gemaakt in de tijd. Ik begon te eten afgeslankte vlees, en proberen om meer fruit en groenten. Daarna heb ik toegevoegd in gezondere ontbijtgranen, havermout, volle granen brood. Ik ben overgestapt op lager vetgehalte van melk en andere laag-vet-opties. Ik heb meer noten, en probeerde dingen zoals vlas zaden. Uiteindelijk had ik een vrij gezonde voeding (met uitzondering van de snoepjes), maar daarna werd ik vegetariër. Ik uitgesneden vlees volledig, met inbegrip van kip en vis. Uiteindelijk ben ik begonnen uit te faseren zuivel en eieren, en begon het gebruik van sojamelk en andere sojaproducten. Ik probeerde langzaam uit veganistische recepten, tot het punt dat ik nu bijna 100% veganistisch en liefdevolle elke minuut van. De laatste tijd heb ik geprobeerd eruit te knippen cafeïne en snoep, maar geleidelijk. Als u probeert het snijden een klein ding in een tijd, uiteindelijk krijg je gebruikt voor het veranderen en zal het normaal voor je. Dan herhaal het proces.

Healthy Eating Regel # 1: Kies een of twee dingen te veranderen over uw dieet, en start gewoon met die. Elke week of twee, probeer iets gezond en nemen het in je dagelijks of wekelijks menu.

Een ander ding dat ik heb geleerd is dat wanneer ik probeer om iets slecht, het helpt om deze te vervangen met iets gezond en lekker dat ik kom om van te genieten. Net zoals cafeïne - Ik ben snijden koffie en te vervangen door water. Ik deed dat voorheen met cola (hoewel ik hebben een incidenteel colanoten nu, maar niet zo vaak). Nu ik hou van het drinkwater in plaats van de meer zoete dingen. Ik vervangen melk met het veel gezonder sojamelk, en nu ik hou van sojamelk. Hetzelfde met vegetarische hamburgers, gezonde granen, hele korrel brood en nog veel meer. Vind gezonde opties die u liefde - een lijst maken en houden ze de buurt.

Healthy Eating Regel # 2: Bij het snijden iets slecht uit uw dieet, te vervangen door iets gezonder en lekker.

Ik heb ook geleerd om een verscheidenheid van niet alleen groenten en fruit, maar noten, calcium-rijke voedingsmiddelen (zoals sojamelk, calcium-verrijkte PB en tofu, amandelen en groene greens), voedingsmiddelen met een goede vetten (zoals olijfolie, flaxseeds, amandelen, enz.), een hoog eiwitgehalte, maar mager voedsel (zoals tofu, soja-eiwit, noten, bonen), en high-fiber levensmiddelen. Wat ik vermijden, zoals de pest, zijn dingen die een hoog gehalte aan verzadigde vetten of te suikerig (zoals ik al zei, ik ben snijden dit meer en meer nu).

Healthy Eating Regel # 3: De eerste dingen die uitgesneden zijn gebakken, vet voedsel (zoals McDonald's) en dat spul is te suikerig (donuts, cola, snoep) en andere junk food. Don't cut it out volledig, maar beginnen met de fase van het geleidelijk en te vervangen door gezondere, lekkere dingen (zie de eerste twee regels).

Een ander belangrijk concept is het eten van kleine porties. Ik heb gebruikt om paal mijn plaat hoog, maar dat is een goede manier om vetheid. Ik langzaam terug op mijn porties door het toevoegen van gezonde snacks tussen de maaltijden. De belangrijkste hier is het plan uit, zodat u niet alleen uw drie pleinen, maar misschien een yoghurt tussen en fruit, of in plaats van met een grote lunch, doe wat ik doe en hebben twee kleinere broodjes.

Healthy Eating Regel # 4: Eet kleinere porties en vaker gedurende de dag. Als je wacht tot je echt honger, heeft u varken uit.

Healthy Eating Regel # 5: Pack gezonde snacks te nemen met u, en voor de maaltijden als je op de weg.

Nog een ander belangrijk punt: deze dingen zullen niet een merkbaar verschil meteen, tenminste niet op je taille. Gewicht verliezen - vooral vet - mag niet gebeuren overnachting, of u gemakkelijk gewin het terug. Wees geduldig, en denk dat op lange termijn. Niet zoeken naar snelle oplossingen.

Healthy Eating Regel # 6: Stel doelen voor de lange termijn, en verwachten geen snelle resultaten. Wees geduldig!

Er zijn nog veel meer tips, maar dit zijn de basisregels voor gezond eten, dat is de basis voor het vinden van geschikt. Nemen van deze regels een voor een, langzaam, en je ziet een grote verandering in de tijd. U zult uzelf voor!

Zien Deel 2 van Getting Gezond en Fit - Oefening Edition .
Zienalso:

 • Probeert te eten gezonder? Zorg levensstijl veranderingen, en hebben een cheat dag
 • Health Tip: Probeer het eten van vegetarische soms
 • 6 Tips voor het pendelen naar het werk met de fiets
 • zen-productivity ++
  6 Tips voor het pendelen naar het werk met de fiets
  Het bereiken van doelen met mijn zoon: Onze Harry Potter marathon
  Baby Makes Acht: Raising Zes Kids - Deel 1
  Baby Makes Acht: Raising Zes Kids - deel 2, organisatie uitgave
  E-mailadres Zen: Clear Out Your Inbox
  Zen Habits - Dutch
  Zoek op onze website: