Zen Kanji

productiviteit

Zen Habits (Leo Babauta) - Dutch

Hoe werd ik een Early Riser

Ik weet het, Steve Pavlina heeft dit al gedaan, maar ik heb ontdekt dat ontwaken vroeg is een van de beste dingen die ik heb gedaan in het afgelopen jaar, en ik dacht dat ik zou mijn tips. Ik heb net gepost over mijn ochtend routine, en dacht dat je zou willen weten hoe ik op 4:30
Voor [...]


Ik weet, Steve Pavlina heeft dit gedaan al , Maar ik heb ontdekt dat ontwaken vroeg is een van de beste dingen die ik heb gedaan in het afgelopen jaar, en ik dacht dat ik zou mijn tips. Ik heb net gepost over mijn ochtend routine , En dacht dat je zou willen weten hoe ik op 4:30

Gedurende vele jaren was ik een late riser. Ik hield van slapen inch Dan dingen veranderd, want ik had om wakker te worden tussen 6-6:30 ben vast te stellen mijn kinderen 'lunches en krijgen ze klaar voor school. Maar vorig jaar, toen ik besloot te trainen voor mijn eerste marathon, heb ik besloten dat ik dat nodig om te beginnen met lopen in de ochtend als ik was ook nog tijd hebben voor mijn familie.

Dus, ik uiteengezet om wakker vroeg een gewoonte. Ik begon bij het opstaan op 5:30, dan op 5 ben Toen dat werd een gewoonte, en ik had om wakker te worden om 4 uur of 3:30 voor een vroeg lange termijn, het was geen probleem. En vorig jaar november, toen ik besloot om deel te nemen aan NaNoWriMo , Besloot ik om op te staan om 4 uur te schrijven voor tenminste een uur per dag. Nu dat ik afgesloten dat roman schrijven doel, ik hoef niet te wekken dat vervroegde meer, maar hebben zich op een compromis van ontwaken op 4:30 Enkele dagen, als ik echt moe (als ik ga slapen laat), zal ik wakker op 5:00 of 5:30, maar dat is nog eerder dan ik heb gebruikt om wakker te worden.

Hier zijn mijn tips voor steeds een vroege vogel:

  • Geen drastische wijzigingen. Begin langzaam met ontwaken slechts 15-30 minuten eerder dan gebruikelijk. Wennen aan deze voor een paar dagen. Dan terug nog eens 15 minuten. Doe dit geleidelijk aan tot u bij uw doel tijd.
  • Laat jezelf in slaap eerder. Je zou kunnen worden gebruikt om het verblijf te laat, misschien tv kijken of surfen op het internet. Maar als je deze gewoonte, while trying to get up eerder, vroeger of later is gaan geven. En als het is het begin van de jaren stijgt dat geeft, dan zult u crash en sluimerstand laat en moeten beginnen.Ik stel voor het naar bed gaan eerder, zelfs als je niet denkt dat je zult slapen en lezen, terwijl in bed. Als je echt moe, je kan in slaap vallen veel sneller dan je denkt.
  • Zet je wekker ver van je bed. Als het recht naast je bed, je sluit het af of hit snooze. Nooit hit snooze. Als het ver van je bed, je moet opstaan uit bed sluit het af. Dan bent u op. Nu hoef je alleen maar op de hoogte blijven van.
  • Ga uit van de slaapkamer, zodra u het alarm uitschakelen. Is het niet mogelijk zelf te rationaliseren, ga terug naar bed. Net werking jezelf om uit te gaan van de ruimte. Mijn gewoonte is om struikelen in de badkamer en gaan plassen. Tegen de tijd dat ik heb gedaan, en de wc gespoeld en gewassen mijn handen en keek naar mijn lelijke smoel in de spiegel, ik ben wakker genoeg om de dag.
  • Niet rationaliseren. Als u uw hersenen te praten je van vroeg opstaan, zul je nooit doen. Niet maken om terug in bed een optie.
  • Laat u slapen in een keer in awhile. Ondanks wat ik zojuist gezegd in het vorige punt, eenmaal in awhile het is leuk om te slapen inch Zolang het is niet een normale zaak. Ik doe het misschien een keer per week of zo.
  • Zorg wakker vroeg een beloning. Ja, het lijkt op het eerste dat je jezelf dwingen om iets te hard, maar als je het prettig, je zult snel kijken ernaar uit om wakker te vroeg. Mijn beloning gebruikt te worden om een warme kop koffie en een boek lezen. Ik heb onlangs uitgesneden koffie , Maar ik nog steeds genieten van het lezen van mijn boek. Andere beloningen misschien een lekkere traktatie voor het ontbijt (smoothies! Yum!) Of kijken naar de zonsopgang, of mediteren. Zoek iets dat is prettig voor u, en laat jezelf te doen als onderdeel van uw ochtend routine.
  • Maak gebruik van al die extra tijd. Niet wakker een uur of twee vroege net je blogs te lezen, tenzij dat is een belangrijk doel van de jouwe. Niet wakker te vroeg en afvalstoffen die extra tijd. Get a jump start van uw dag! Ik gebruik die tijd om een voorsprong op de voorbereiding van mijn kinderen 'lunches, op de planning voor de rest van de dag (wanneer ik mijn MITS), over de uitoefening van of het mediteren en lezen. Tegen de tijd 6:30 rollen rond, ik heb meer gedaan dan veel mensen vinden de hele dag.
  • Geniet van de pauze van de dageraad! Zoveel als je kunt kijken buiten (of beter nog, kom buiten!) En kijk naar de hemel weer licht. Het is prachtig. En het is rustig en vredig. Het is nu mijn favoriete moment van de dag. Vroeg opstaan is een beloning op zich voor mij.

Zie ook:

zen-productivity ++
Baby Makes Acht: Raising Zes Kids - deel 2, organisatie uitgave
E-mailadres Zen: Clear Out Your Inbox
Get Gezond en Fit, deel 1
Get Gezond en Fit, deel 2 - Oefening Edition
My Morning Routine
Zen Habits - Dutch
Zoek op onze website: