Zen Kanji

productiviteit

Zen Habits (Leo Babauta) - Dutch

Love Life, Niet Stuff


Verliefd op het leven.

Post geschreven door Leo Babauta .Volg mij op Twitter .

We zijn verliefd op stuff - met winkelen, met het verwerven, met het bezit, met het verzamelen.

Let's lust na leven plaats.

Onze obsessie met spul is ongezond.Toen hebben we een leegte in ons leven, we kopen dingen.Als we problemen hebben, kopen we dingen.En die dingen worden steeds duurder, groter, shinier ...meer verspilling.

Deze obsessie met spullen leidt tot het bezit van een partij, met een hoop rommel ...en nog dit spul niet vullen ons leven met betekenis.

Het leidt tot grote schulden, van het kopen van zo veel, en moeten grotere huizen en opbergvakken bevat alles.Financieel zijn we slechter af zijn dan ooit, omdat van deze obsessie met spullen.

We kopen dingen wanneer we depressief, we kopen dingen voor anderen te laten zien hoeveel we love them ...en op deze manier spul gescheiden ons daadwerkelijk omgaan met onze emoties, geblokkeerd ons echt verbinden met anderen.

Laten we het vervangen lust voor spullen met een lust voor het leven.

Enkele idee├źn:

  • Herontdek een passie voor het leven.Haal buiten en voel de natuur, waarderen de schoonheid van de wereld om je heen.Get actief is, doen sommige tuinieren of yardwork, spelen een sport, ga dan voor een wandeling, een wandeling, ga zwemmen, fietsen.Voel je het leven coursing via je.Adem het inch
  • Geef ervaringen als geschenken, geen gedoe.In plaats van winkelen voor iemand komen verjaardagen of Kerstmis, denken aan een ervaring die je kunt ze gebruiken.Een datum met u, iets leuk, opknoping uit, koken, spelen, praten, te verkennen.Een leuk moment op een park of strand.Iets anders dan elke dag.Een ervaring is veel zinvoller dan een object.
  • Verbinding met anderen.In het echte leven.Als u nog niet opgehangen met een vriend onlangs, geef hem een gesprek en gaan rondhangen.Haal uw kind uit de buurt van de TV of video game-speler en neem haar mee naar buiten om iets te doen.Ga op een datum met uw partner.Ga naar je moeder of grootouders.En aanwezig zijn terwijl u met hen - echt luisteren, echt zijn.
  • Omgaan met je emoties.Als u een noodzaak om dingen, om te winkelen als je met emotionele problemen, worden meer bewust van.Dan gaan met de onderliggende emoties, eerder dan het gebruik van het shoppen als een manier om te vergeten over hen.Als u zich depressief of angstig, of eenzaam, behandelt deze.Het vinden van oplossingen, uitzoeken wat de oorzaak van waren.Goed nieuws: met het leven, steeds actief en het contact met anderen je helpen omgaan met de emotionele kwesties.
  • Koppel uw gehechtheid aan spullen.Soms vind ik mezelf graag iets geven, zelfs als ik niet echt gebruiken.En dat is wanneer ik vraag me af, "Waarom?" Wat houdt me terug uit het wegwerken van dit bezit? Soms, is het object nog een emotionele band, maar ik besef dat het slechts een object, het is niet de emotie of de werkelijke bron van de emotie.Dan zal ik een foto van het object, het uploaden naar mijn computer, en zich te ontdoen van het object.Ik voel me bevrijd, want ik heb naar een gehechtheid aan een fysiek object (maar het geheugen opgeslagen).Als u bent verbonden aan een object, figuur uit waarom - het is niet gezond op de lange termijn.
  • Beseffen dat het leven, niet spul, dat is wat zaken.Objecten zijn slechts voorwerpen - als je verliest ze, als ze gestolen of vernietigd ...it's not a big deal.Ze zijn gewoon objecten - niet uw leven.Uw leven is de reeks van momenten dat is gestoomd door je bewustzijn nu, en hoe u die momenten en wat je vul ze met wat echt zaken, niet wat je vult uw huis.Aan het einde van deze korte reis, kun je terugkijken en herinner je ervaringen, de mensen die u lief en die hield van je rug, de dingen die je gedaan hebt en niet doen.Niet de dingen die u had.

--
Lees meer over de vereenvoudiging in mijn boek, Het vermogen van minder .

zen-productivity ++
A Beautiful Methode to Find Peace of Mind
Be Still.
Ademen.
Hoe Giving Changes Everything
How to Stop Acting Like Zo'n Big Baby
Zen Habits - Dutch
Zoek op onze website: