Zen Kanji

productiviteit

Zen Habits (Leo Babauta) - Dutch

My Morning Routine

Vandaag start ik een nieuwe gewoonte: mijn ochtend routine (om eerlijk te zijn, begon ik een paar dagen geleden). Alle deze maand zal ik aandacht voor mijn ochtend routine een dagelijkse gewoonte.
Ik heb eigenlijk geprobeerd de verschillende versies van een ochtend routine in het afgelopen jaar, en hebben ze enorm genoten. Ik heb niet zitten met een [...]


Vandaag start ik een nieuwe gewoonte: mijn ochtend routine (om eerlijk te zijn, begon ik een paar dagen geleden). Alle deze maand zal ik aandacht voor mijn ochtend routine een dagelijkse gewoonte.

Ik heb eigenlijk geprobeerd de verschillende versies van een ochtend routine in het afgelopen jaar, en hebben ze enorm genoten. Ik heb niet zitten met een voor een hele maand of meer, en dat is het doel van deze maand.

De reden dat ik graag met een ochtend routine is dat niet alleen het verwerven van een doel, vrede en ritueel op mijn dag, maar het zorgt ervoor dat ik om bepaalde dingen gebeuren elke ochtend ... namelijk mijn doelen. Ik ben vernietiging ochtend tijd als een tijd van vrede en rust, en tijd om kleine stappen elke dag naar mijn doelen.

Hier is mijn ochtend routine, op het moment (onder voorbehoud van tweaken later):

Morning Routine

  1. Wake op 4:30
  2. Drink water.
  3. Set 3 Most Important Things (MITS) voor vandaag.
  4. Fix lunches voor kinderen en mijzelf.
  5. Ontbijten, lezen.
  6. Oefening (lopen, fietsen, zwemmen, kracht of yardwork) of mediteren.
  7. Douche.
  8. Wake vrouw en kinderen op 6:30

Een paar verklaringen: De MITS dat ik voor de dag minstens betrekking hebben op een post naar een van mijn doelen, en waarschijnlijk de 1.2 dingen die ik moet op het werk. Er zullen meer dat ik tijdens de dag, maar mijn focus zal eindigen ten minste deze drie MITS.

Als voor de uitoefening en mediteren item, ik heb een schema waar ik een oefening elke ochtend (met uitzondering van vrijdag, waar ik van plan om te mediteren voor minstens 10-15 minuten). Eigenlijk ben ik ook vaak oefenen in de avond ook, dus over enkele dagen zal ik over twee workouts - misschien een fiets in de ochtend en zwemmen in de avond, bijvoorbeeld. Mijn lichaam is nog steeds even wennen, dus we zullen zien hoe het werkt.

Wat wakker op 4:30, ik pas doen dat in de afgelopen maanden - vóór dat 5:00 of 5:30, en voordat vorig jaar heb ik wakker op 6:30, dus ik heb echt geworden een vroege vogel alleen in het laatste jaar. Ik schreef meer over dat hier .

Kijk voor updates op mijn doel van vasthouden aan mijn Morning Routine deze maand.

Zie ook:

zen-productivity ++
Baby Makes Acht: Raising Zes Kids - Deel 1
Baby Makes Acht: Raising Zes Kids - deel 2, organisatie uitgave
E-mailadres Zen: Clear Out Your Inbox
Get Gezond en Fit, deel 1
Get Gezond en Fit, deel 2 - Oefening Edition
Zen Habits - Dutch
Zoek op onze website: