Zen Kanji

productiviteit

Zen Habits (Leo Babauta) - Dutch

Waarom uw Postvak IN is niet goed-te-doen lijst


Take to-dos van e-mail voor een meer efficiënte, Saner manier van werken.

Post geschreven door Leo Babauta . Volg mij op Twitter .

New York Times techonology schrijver David Pogue, een schrijver ik bewonder, die onlangs zijn opgenomen een aantal van zijn beste productiviteit tips - En het is een goede lijst. Een ding dat ik met belangstelling kennis genomen is dat hij gebruik maakt van zijn e-mail inbox als een to-do lijst, dat is een vrij gangbare praktijk.

En hoewel er zeker niets mis mee, en ik heb het zelf gedaan, ik wilde maken een snelle counterargument.

Een e-mail inbox is niet de beste to-do lijst, en hier is waarom:

1. Je kunt niet van onderwerp veranderen lijnen. Dit betekent dat uw to-do lijst is samengesteld uit onderwerpen die vaak niets te maken hebben met de actie die je zult moeten nemen. Een e-mail waarin staat dat "de vergadering van vandaag" zou echt een actie om te bellen naar iemand of een bestand verzenden naar iemand. Je moet open elke e-mail bij het vinden van de acties, en dat is zeer inefficiënt. Of moet je je herinneren wat acties in verband worden gebracht met elke e-mail, en dat nederlagen de punt van een to-do lijst ... de lijst is te herinneren voor jou, en neemt de stress weg van uw hersenen.

2. Er kunnen meerdere acties in elke e-mail. Wat als een e-mail bevat 10 tot-items? Kunt u niet verwijderen of het archief e-mail wanneer u dat heeft gedaan van een of twee van de acties. Ze blijven in uw Postvak totdat alle 10 worden gedaan, alsof er niets is gebeurd. Ook, je zou vergeten dat er meerdere acties in een e-mail en bestand of verwijderen wanneer u hebt gedaan een van de acties - dat of word je gedwongen om te onthouden dat er meerdere acties in de e-mail, wederom verslaan van de doel van een to-do lijst.

3. U kunt niet opnieuw Om de e-mails (meestal). Veel e-mailprogramma's (zoals de prachtige Gmail) alleen de e-mails in de volgorde waarin ze komen inch Dat betekent dat als je wilt om de belangrijkste punten op de top, dat kan niet. Als u wilt groeperen alle items voor boodschappen, heb je voor het maken van een label voor dat en kijk dan even hier. Het is niet zo flexibel als zelfs de meest simpele to-do-programma.

4. U kunt geen prioriteit uw op-dos. De meeste lezers weten dat ik ben een fan van u uw top 3 belangrijkste taken per dag (zie Het vermogen van minder en Zen te doen voor meer). Maar je mag niet alleen uw top 3 van belangrijkste taken in email - je hebt om ze allemaal te noemen. In de volgorde waarin ze komen inch Het is mogelijk om een oplossing voor dit, en het creëren van een label of map alleen voor belangrijke taken, maar waarom dan gebruik van uw e-mail als een to-do lijst? Waarom niet gebruik maken van een werkelijke to-do lijst die werkt zoals het moet?

5. Een e-mail inbox bevat afleiding. Dit is waarschijnlijk de ergste in deze lijst: als u zoekt op uw aan-dos in e-mail, kunt u in zeer groot gevaar van nieuwe e-mails binnenkomen en u afleidt. Ik denk dat het een slecht idee is om e-mail op de hele tijd - zij maakt het moeilijk zich te concentreren. Ik zou liever een eenvoudig-te-doen lijst waarmee u uitschakelen e-mail terwijl je probeert te krijgen belangrijk werk gedaan.

Dus wat is een betere methode? Eenvoudig: kies een eenvoudig-te-doen lijst en als u uw e-mail inbox, trek de acties aan de to-do lijst. Een notebook of index kaart werkt prima, net als een eenvoudig programma, zoals Taskpaper (mijn favoriet) of zelfs een tekstbestand in Kladblok of Teksteditor. Als u een sneltoets voor je to-do app of het bestand, het duurt slechts een seconde te kopiëren en plakken een taak van een e-mail.

Ik ben niet zeggen dat je kan niet goed werken en krijgen veel dingen gedaan met behulp van een e-mail inbox als een to-do lijst. David Pogue uiteraard beheert om heel veel gedaan deze manier, en ik heb het gedaan van tijd tot tijd. Maar het is niet de beste manier, althans voor degenen die graag een eenvoudige manier om individuele, actiegericht objecten te prioriteren taken, en te werken zonder afleiding.

--
Als je dit artikel, neem danaandeel op del.icio.us, StumbleUpon of Twitter. Ik zou het op prijs stellen. :)

zen-productivity ++
Neem Veel breaks voor meer Gedaan
The Essential Handbook Motivatie
De Gezond en Fit Algoritme
Drie eenvoudige wijzigingen aan Fit en Groen op hetzelfde tijdstip
Wat Google Chrome OS Means for Computing
Zen Habits - Dutch
Zoek op onze website: