Zen Kanji

productiviteit

Zen Habits (Leo Babauta) - Dutch

Wat Google Chrome OS Means for Computing


Beeld gestolen uit Vast .

Post geschreven door Leo Babauta . Volg mij op Twitter .

Ik ben het niet vaak schrijven over technische kwesties, maar zo veel is geschreven over de Google Chrome OS aankondiging Ik dacht dat ik weeg inch

Aan de oppervlakte, de aankondiging van een Google-besturingssysteem lijkt te veel als een kans op de rivaal van Microsoft, een aanval op MS's core-business. Maar degenen die zijn volgende Google beweegt weet dat het meer dan dat - het is een (verwachte) evolutie in Google's strategie op lange termijn.

Google gaat alles online, en ik geloof echt dat dit de toekomst van computing. De desktop model van computing - de Microsoft tijdperk - komt een einde te maken. Het zal enkele jaren duren, maar het zal gebeuren.

Het oude model
Voor de jaren, het OS gebruik heeft gemaakt van de desktop analogie met mappen en bestanden, alle opgeslagen in een groot bestand kabinet (uw harde schijf). En applicaties zoals Word hebben lopen vanaf de harde schijf.

Wat dit betekent is dat, om te verzekeren tegen de computer crasht (die uiteindelijk onvermijdelijk), je hebt gehad om een back-up van uw bestanden naar een externe harde schijf (een andere schijf, een cd-rom, enz.). Tevens heeft een hoofdpijn als het gaat om toegang te krijgen tot uw bestanden en programma's vanaf meerdere computers - je hebt op te slaan en synchroniseren van bestanden van alle tijd, en kopen en installeren van meerdere exemplaren van de aanvragen.

Het betekende ook een heleboel kopzorgen als het gaat om de indiening en het vinden van uw bestanden, en delen met andere mensen (dit moest gebeuren met behulp van diskettes / cd's, of meer recent, e-mailbijlagen).

Ten slotte, besturingssystemen, probeert alles te doen wat zijn geworden opgeblazen en traag, toegang tot veel van uw computer verwerkingskracht, geheugen en opslag.

Het nieuwe model
Google-model is gebaseerd op connectiviteit met het internet, een model dat ondenkbaar was tien jaar geleden en heeft pas echt levensvatbaar zijn in de afgelopen jaren, zoals bijna iedereen heeft een hoge-snelheid verbindingen en wi-fi of mobiele toegang.

Google heeft verplaatst toepassingen, en in toenemende mate, onze bestanden naar het web (of wolk). Het begon met Gmail-succes - een snelle, krachtige online e-mail app die beats desktop email apps handen naar beneden. Het uitgebreid met een suite van eenvoudige web-apps:Google Agenda, Docs & Spreadsheets, Google Reader, Picasa voor foto's, uiteindelijk YouTube voor video, Blogger voor het schrijven voor het web, en meer.

Deze applicaties zijn lichtgewicht maar krachtig. Ze zijn niet zo rijk functie als desktop apps, maar hier is wat veel critici niet begrijpen:in de huidige (en morgen) computing wereld,zij hoeven niet te worden.

Terwijl het bedrijfsleven al heel lang gebruikt Microsoft Word-documenten te creëren rijk vol opmaak en grafieken, de steeds meer mobiele wereld niet de zorg over een of meer van dat. We sturen e-mails en SMS-berichten en tweets en berichten op Facebook en fora en andere sociale media - zonder opmaak op alle. We doen blogberichten zijn vet en cursief en links en foto's en video's en niet veel meer in termen van het formatteren van tekst.

We hebben geen behoefte aan functie-opgeblazen Microsoft Word meer. Ook Excel, met zijn 2 miljoen kenmerken, noch PowerPoint (die graag kijken naar dia's?). Zeker, er zijn nog enkele grote desktop apps dat mensen gebruiken voor foto-en videobewerking en nog veel meer ... maar de meesten van ons niet nodig. We moeten communiceren snel en eenvoudig, zonder gedoe.

Web apps komen niet overeen met desktop apps ... maar dat is een goede zaak is voor de meesten van ons die gebruik maken van de nieuwe computer-model.

Web apps zijn lichtgewicht en snel. Ze bewaart al uw bestanden online, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het synchroniseren van hen of die rond CD's of flash-schijven, of een back-up. U kunt delen met iedereen die je wilt, of iedereen, met een klik.

Dit is wat de computer-wereld is geworden, en zal voor vele jaren. Google heeft gedreven deze veranderingen, en wanneer zij kondigde de Chrome browser van vorig jaar, dat was duidelijk een beweging te maken van de browser handvat web apps beter.

De Chrome-OS is een duidelijke beweging te maken computers bypass het oude model van desktop applicaties en bestanden en mappen, en ga rechtdoor naar het web, web applicaties en online bestanden. Chrome OS zal lichtgewicht en snel (zoals de Chrome-browser), zal deze functie voor web applicaties en niet veel anders, en het wordt perfect afgestemd op hoe meer en meer van ons zijn het gebruik van het web - met mobiliteit, snelheid, het delen en aanknopingspunten in het achterhoofd.

Waarom Google Music is de volgende logische stap
Als u de Google Chrome OS aankondiging zorgvuldig, ziet u een interessant item:

"[Mensen] willen dat hun gegevens worden toegankelijk voor hen waar ze zijn en zich geen zorgen te maken over het verlies van hun computer of het vergeten om een back-up bestanden."

Dit betekent uiteraard Google OS slaat alle bestanden online - dan mensen zich geen zorgen te maken over een back-up van de bestanden, en als ze verliezen hun computer, zal niets echt verloren.

En dat is logisch, gezien het feit dat Google heeft vrijwel al uw bestanden online als u gebruik maakt van haar web-apps:e-mails, foto's (in Picasa), video's (op YouTube), documenten (Google Docs & Spreadsheets), zelfs PDFs nu.

Bijna al uw bestanden.

De gemiddelde gebruiker heeft een ander soort bestand, maar:mp3s. Tuurlijk, ik weet zijn er vele andere soorten bestanden, maar ik ben alleen bezig met wat de meeste mensen computers gebruiken voor deze dagen - e-mail, online lezen en sociale zaken, video, foto's, muziek. En Google is niet verplaatst online muziek nog niet.

Er zijn al sites die dit doen, maar ze zijn niet van Google. Dus of Google koopt een van de online sites (zoals hij deed met YouTube en Blogger en Writely, dat Google Docs), of zal het een eigen.

Uw MP3's zullen worden online opgeslagen, en u zult kunnen spelen ze overal. Dat zal Google's doel om al uw bestanden online.

Betreft:Connectiviteit en Privacy
Er zijn twee belangrijkste zorgen die mensen hebben wanneer cloud computing of web apps worden gebracht, dus we moeten praten over hen kort:

1. Wat als u niet bent verbonden met de wolk?Je zou kunnen verliezen van uw Internet-verbinding en geen toegang meer tot uw bestanden. Dit is niet een zorg voor de meesten van ons, omdat we bijna altijd verbonden, meer en meer per jaar, vooral met de plannen van gegevens op mobiele apparaten (ala de iPhone). Maar Google is al actief op dit probleem met Google Gears en HTML5 - bent u in staat om toegang te krijgen tot uw bestanden en gebruiken web applicaties, zelfs als offline.

2. Wil ik echt Google hebben al mijn bestanden en info?Dit is een geldig privacy bezorgdheid, en ik heb geen antwoord. Mijn persoonlijke gevoel is dat ik niet over alle gegevens die ik ben ongelooflijk bezorgd over het verlies of dat zou kunnen worden gepubliceerd. Ik betwijfel sterk Google zou geïnteresseerd zijn in het browsen door mijn bestanden, als ze niet erg interessant. En als Google maakt gebruik van mijn gegevens te dienen tot betere advertenties ... wat kan ik zorg? Ik kijk niet op hun advertenties anyway.

Maar ik begrijp de privacy zorg . Het kan blijken te zijn een belangrijk onderwerp, of misschien gewoon iets wat we leren leven met, zoals we hebben met veel andere privacykwesties (overheid die toegang hebben tot onze financiële gegevens, Microsoft krijgt info van onze computers, enz.).

Update: Meer info over Chrome .
--
Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het creëren van krachtige web video:Check out a toolkit at WebWarriorTools on Making Web Video Dat Sells . Wezen, het is een uitgebreide tool leren over alles wat je nodig hebt om video die een impact hebben. Het is een geweldig hulpmiddel voor mensen met blogs of producten die willen leren hoe om te beginnen met behulp van video om abonnees of verkoop.

De toolkit lanceert in een paar dagen, en tot dan is er een pre-sale dat daalt de prijs van $ 67 tot $ 49 (32% korting).

zen-productivity ++
Love Life, Niet Stuff
Neem Veel breaks voor meer Gedaan
The Essential Handbook Motivatie
De Gezond en Fit Algoritme
Drie eenvoudige wijzigingen aan Fit en Groen op hetzelfde tijdstip
Zen Habits - Dutch
Zoek op onze website: