Zen Kanji

productiviteit

Zen Habits (Leo Babauta) - Dutch

Wat is echt noodzakelijk? Een gids van de leef zuinig

Een voortdurende zoektocht naar mij, en een dat ik de vernieuwing van dit jaar, is het verwijderen van alles wat overbodig is uit mijn leven. Nu, kunt u dit lezen en denken dat ik snij alles leuk uit mijn leven, maar dat is niet waar. Laat het me uitleggen.
De eerste vraag in dit streven, natuurlijk, dat is wat [...]

Een voortdurende zoektocht naar mij, en een dat ik de vernieuwing van dit jaar, is het verwijderen van alles wat overbodig is uit mijn leven. Nu, kunt u dit lezen en denken dat ik snij alles leuk uit mijn leven, maar dat is niet waar. Laat het me uitleggen.

De eerste vraag in deze zoektocht is natuurlijk wat is "noodzakelijk" verstaan? We moeten eerst nagaan wat dingen nodig zijn ... en de eerste vraag in dit onderzoek is ... nodig zijn voor wat? Wat is het werkelijke doel? Mijn antwoord, dat zal worden anders dan anderen, is nodig voor een gelukkig leven. "

Deze definitie, dan zou ook veel dingen naast de basics van kleding, onderdak en voedsel. Ik kan geen behoefte aan een goede relatie met mijn vrouw om te kunnen overleven, maar het is nodig voor mij om gelukkig te zijn in het leven (ik heb gevonden). Hetzelfde met mijn kinderen. Om gelukkig te zijn, ik moet een goede relatie met hen, maken hen gelukkig, en meer tijd met hen.

Maar dat betekent niet dat alles wat ik er mee doen als nodig is. Ik kan blij zijn met mijn kinderen gewoon door te gaan naar een gratis park - ik hoef niet te kopen dingen de hele tijd of ga kostbare entertainment (zoals films, het winkelcentrum, of waterparks).

Ook wij moeten eten, maar we hebben geen behoefte om te eten junkfood. Toegegeven, je zou kunnen zeggen dat snoep of patat, maakt je blij. Nou, dat is de sleutel tot deze hele oefening: doe je echt iets nodig om gelukkig te zijn? En zelfs meer, heb je nodig op een dagelijkse basis, of kan men een incidentele behandelen?

Koffie en chocolade zijn twee recente voorbeelden voor me. Ik hou van beide. Veel. Maar ik ben verslaafd aan hen (vanwege de cafeïne), en dat maakt mij willen ze meer dan ik echt nodig hebben om gelukkig te zijn. Zo Ik probeer ze uit te knippen , Althans voor nu. Ik denk dat later, nadat ik de gewoonte kick, ik kan indulge in die dingen als een verrassing, een keer in awhile, zonder te vervallen in verslaving.

Andere dingen die ik kan uitknippen (behalve als behandelt):

  • Naar films (ik zelden doe dit niet meer)
  • Snoep, zoals gebak of gebak of snoep (zeldzamer, maar nog steeds een belangrijke verleiding)
  • speelgoed (gizmo's en gadgets die veel plezier, maar niet noodzakelijk - zoals een mp3-speler)
  • nieuwe boeken (ik probeer te kopen die nu of de handel em)
  • uit eten gaan (hebben geprobeerd te bezuinigen, maar nog steeds vervallen meer dan ik moet)

En sommige dingen die ik moet denken over:

  • kabel internet (ik heb dit op het werk - het is leuk thuis, maar ik ben niet zeker of het is nodig)
  • mobiele telefoon (ik heb het niet nodig te veel - het is handig, maar het is zelden dat ik echt nodig is)

Over het geheel Ik heb uitgesneden veel al En ik ben erg blij met de eenvoud heb ik tot nu toe. Ik heb veel meer te doen, maar het is het proces dat ik graag, niet op het eindproduct.

Enkele recente berichten over dit onderwerp elders:

Zie ook:

zen-productivity ++
Mind Like Water
Mijn GTD Implementatie
Recept voor een Flat Stomach
3 stappen naar een permanent Clear Desk
Vrijwilligerswerk
Zen Habits - Dutch
Zoek op onze website: