Zen Kanji

productiviteit

Zen Habits (Leo Babauta) - Dutch

Zen Mind: Hoe Declutter

Een van de dingen die me het meest vrede is een schoon, eenvoudig huis. Toen ik wakker in de ochtend en loopt uit in een woonkamer die is decluttered, die heeft een minimalistische look, en er is geen junk ligggen, is er een rust en vreugde dat gaat mijn hart.
Wanneer, op [...]


Een van de dingen die me het meest vrede is een schoon, eenvoudig huis. Toen ik wakker in de ochtend en loopt uit in een woonkamer die is decluttered, die heeft een minimalistische look, en er is geen junk ligggen, is er een rust en vreugde dat gaat mijn hart.

Wanneer aan de andere kant, ik lopen uit in een woonkamer vol met speelgoed en boeken en extra dingen overal in de plaats, het is chaos en mijn geest is razend.

Ik heb al een simplifier en een declutterer jaren (waarschijnlijk 8-9 jaar) en ik heb gotten pretty good at it, maar ik heb ontdekt dat je steeds moet terugkomen om opnieuw uw rommel elke keer in awhile.

Hier zijn mijn top decluttering tips:

  • Doe het in kleine stukjes. Braaklegging slechts 15 minuten naar declutter gewoon een plat, en wanneer die plat of dat er 15 minuten voorbij is, het vieren van de overwinning. Dan pakken de andere plat voor 15 minuten de volgende dag. Verovering van een hele kast of ruimte kan worden overweldigend, en u kan dit betekenen dat het af eeuwig. Als dat het geval is, gewoon doen in baby stappen.
  • Braaklegging een paar uur om het te doen. Dit lijkt misschien tegenstrijdig om de bovenstaande tip ... en het is. Het is gewoon een andere strategie, en ik zeg doen wat voor u werkt. Soms, voor mij, het is goed om te gereserveerd gedeelte van een ochtend of een hele zaterdagochtend aan declutter een kast of kamer. Ik doe het allemaal in een keer, en wanneer ik ben klaar, het voelt geweldig.
  • Neem alles uit een plank of lade tegelijk. Welke van de twee bovenstaande strategie├źn u ook kiest, u moet zich richten op een lade of plat op een moment, en deze helemaal leeg. Dan schone dat plank of lade. Dan neemt u de stapel en sorteren (zie volgende punt), en weer net wat u wilt bewaren. Dan pakken de volgende plank of lade.
  • Sorteren via uw stapel, een item tegelijk, en snelle beslissingen. Hebben een prullenbak zak en een give-away box handig. Wanneer u trek alles uit een plank of kast, sorteren via de paal een tegelijk. Pick-up een item, en nemen een besluit: prullenbak, weggeven of houden. Do not put hij terug in de stapel. Doe dit met de hele stapel, en binnenkort zult u worden gedaan. Als u sorteren via de paal, en opnieuw sorteren, zij zullen nemen voor altijd. Weer alleen wat u wilt bewaren, en laat het netjes.
  • Wees meedogenloos. U kan een pack rat, maar de waarheid is, zal u niet steeds het meest gebruikt van de rotzooi die je hebt opgelopen. Als u nog niet gebruikt in het afgelopen jaar, get rid of it. Het is zo simpel als dat. Als u alleen gebruikt hij een of twee keer in het afgelopen jaar, maar weet u niet gebruiken in het volgende jaar, get rid of it. Toss zij als het onbruikbaar, en geef het weg als iemand anders zouden kunnen gebruiken.
  • Papers? Wees meedogenloos, unless it’s important. Tijdschriften, catalogi, junk mail, facturen meer dan een jaar oud, aantekeningen maken, notities van anderen, oude werk stuff ... toss it! De enige uitzondering is met de belasting-gerelateerde dingen, die moet worden bewaard gedurende zeven jaar, en andere belangrijke documenten, zoals garanties, geboorte en dood en huwelijksakten, verzekeringen, testamenten en andere belangrijke documenten zoals dat. Maar weet je wanneer je die zie 'em. Anders toss!
  • Als je op het hek met een heleboel dingen, maakt u een 'misschien' doos.Als u niet kunt dragen aan toss iets want je moet misschien later, zet hij in het vak, daarna sluit het vak, het etiket, en zet hem in de opslag (garage, zolder, kast), uit het zicht. Waarschijnlijk zul je nooit open dat vak opnieuw. Als dat het geval is, trek het na zes maanden of een jaar, en gooi het of geef het weg.
  • Maak een systeem om te stoppen met rommel uit accumulatietoestand. Er is een reden hebt u hoge stapels kranten overal in de plaats, en de grote stapels boeken en speelgoed en kleding. Dan is dat omdat u niet beschikt over een geregelde systeem om dingen op hun plaats, en zich te ontdoen van spullen die u niet nodig. Dit is een onderwerp voor een andere dag, maar het is iets om over na te denken als u declutter. Je zult nooit perfect, maar als u denkt dat meer intelligent over hoe je huis heb rommelig, misschien vind je manieren om te stoppen met het gebeurt weer.
  • Vieren als u klaar bent! Dit is eigenlijk een algemene regel in het leven: altijd vieren je prestaties, hoe klein ook. Zelfs als je gewoon decluttered een trekker, dat is geweldig. Trakteer jezelf op iets heerlijk. Lade te openen (of kast, of wat dan ook), en bewonder haar eenvoud. Adem diep en weten dat u hebt gedaan een goede zaak. Bask in uw rust.

Andere berichten over decluttering elders:

Zie ook:

zen-productivity ++
Recept voor een Flat Stomach
3 stappen naar een permanent Clear Desk
Vrijwilligerswerk
Wat is echt noodzakelijk? Een gids van de leef zuinig
Waarom Zen Habits?
Zen Habits - Dutch
Zoek op onze website: