Zen Kanji

производителност

Zen Habits (Leo Babauta) - Bulgarian

10 Съвети за отказ на тютюнопушенето

Наскоро ми отпразнува една година годишнината на отказ от тютюнопушенето. Е, накрая на отказ ... като повечето пушачи, имах опитали да се откажат от много време и не успя. Но това се откажат остана, и бих искал да споделя в Топ 10 неща, които направиха този успех се откажат, когато другите не успяха.
1.Възлагай себе си напълно. В квит, че [...]


Наскоро ми отпразнува една година годишнината на отказ от тютюнопушенето. Е, накрая на отказ ... като повечето пушачи, имах опитали да се откажат от много време и не успя. Но това се откажат остана, и бих искал да споделя в Топ 10 неща, които направиха този успех се откажат, когато другите не успяха.

1.Възлагай себе си напълно.В квит, че не успя, аз бях само половината в нея. Си казах, аз исках да напусна, но аз винаги се чувствах в гърба на моя ум, че Бих се провалят. Аз не пиша нищо надолу, аз не кажа на всички (може би жена ми, но просто я). Този път, аз написах го. Написах определяне план. I blogged за него. Направих обрек на дъщеря ми. Казах на семейството и приятели, аз бях отказ. Отидох онлайн и да се присъедини една напусна форума. Имах награди. Много от тях ще бъдат в следните съвети, но въпросът е, че съм изцяло ангажиран и нямаше връщане назад. Аз не го прави лесен за себе си да се провалят.

2.Осъществяване на плана. Можете не само нагоре и да кажа: "Аз съм Ще напусна днес." Трябва да се подготвят сами. План за това. Да разполагат със система за възнаграждения, подпомагане системата, човек да се обадя, ако сте в беда. Напишете това, което ще направя, когато получите съобщение за подтик. Печат го. Пост го на стената, в дома и на работното място. Ако чакате, докато не получите импулс да разбера това, което ще направя, вие вече сте загубили. Трябва да си готов, когато тези настоява дойде.

3.Познавам Мотивация. Когато се призовават, вашият ум ще осмислят. "Каква е цената на щетите?" И ще се забрави, защо го правиш това. Знаеш ли защо го правиш това Преди това настояват идва. Може ли за вашите деца? За жена ти? Защото здравето? Така че можеш да бягаш? Заради момичето ли не като пушачите? Имате много добър причината или причините за отказ. Списък ги изгони. Печат ги изгони. Сложете го на стената. И напомнят за себе си тези причини, всеки ден, всеки подтик.

4.Нито една Пъф, никога (Nope). Умът е труден нещо. Той ще ви каже, че една цигара няма да пострада. А това е трудно да се спори с тази логика, особено когато сте в средата на подтик. А тези, настоява са супер трудно да се спори с. Не давайте инча Кажете си, преди да се настоява, че няма да пуша един издувам, все пак. Защото истината е, че един издувам ЩЕ боли. Един издувам води към втора и трета, а скоро и да не сте отказ, Вие пушите. Да не си глупак. Еднократна издувам почти винаги води до рецесия. Не приемайте Единна Пъф!

5.Присъединете се към форума. Едно от нещата, които помогнаха в най-много в този затворите е онлайн форум за quitters (quitsmoking.about.com) ... не се чувствам толкова сам, когато сте нещастна. Мизерия обича компанията, след като всички. Отиди онлайн, въвеждане на себе си, да се опознаят и другите, които минават през точно едно и също нещо, след около вашата crappy опит и прочетете за други лица, които са дори по-лошо от теб. Най-доброто правило: Пост Преди да пуша. Ако сте задали това правило и се придържаме към това, вие ще направите това чрез вашата настояват. Други ще ви говори чрез нея. И те ще празнуват с вас, когато го правят през първия ден, ден 2, 3 и 4, и след 1 седмица. Това е много забавно.

6.Награда Yourself. Set up a plan for your rewards. Definitely reward yourself after the first day, and the second, and the third. You can do the fourth if you want, but definitely after Week 1 and Week2.And month 1, and month 2.And 6 months and a year. Make them good rewards, that you’ll look forward to: CDs, books, DVDs, T-shirts, shoes, a massage, a bike, a dinner out at your favorite restaurant, a hotel stay … whatever you can afford. Even better: take whatever you would have spent on smoking each day, and put it in a jar. This is your Rewards Jar. Go crazy! Celebrate your every success! You deserve it.

7.Забавям. Ако имате настояват, чакай. Направете следните неща: Приемайте 10 Дишай дълбоко. Пий вода. Яжте лека закуска (на първо беше бонбони и гума, а след това аз преминах на здравословни неща като моркови и замразено грозде и pretzels). Покана вашата подкрепа лице. Пост на спиране на тютюнопушенето форум. Упражнение. Правя каквото е необходимо, НО незабавно, може да отложи, забавяне. Вие ще направи през нея, и настояват да си отиде. Когато го няма, отпразнуваме! Вземете го призовават в даден момент, и можете да го направите.

8.Замяна Отрицателни навици с положителни такива. Какво правите, когато сте подчерта? Ако в момента реагират на стреса с една цигара, ще трябва да се намери нещо друго да направя. Дълбоко дишане, самостоятелно масаж на врата и раменете, както и упражняването на хора, работили чудеса за мен. Други навици, като например това, което направи първото нещо, на сутринта, или това, което правите в колата, или където и да обикновено се пуши, трябва да бъдат заменени с по-добри, по-положителни такива. Работещи е най-добрият ми положително навик, макар че имам няколко други лица, които заменят тютюнопушенето.

9.Уверете се, че през ада седмица, а след това дяволите седмица, а вие сте Златната. Най-тежката част от отказ е на първите два дни. Ако можете да преминем през това, Вие сте издържали никотина оттегляне етап, а останалите са предимно душевно. Но всички от първата седмица е ад. Което е защо е наречен Ад седмица. След това, тя започва да се получи лесно. Втора седмица е дяволите седмица и все още е трудно, но не и почти толкова адски като първия. След това, той е гладък ветроходство за мен. Просто трябваше да се справят с извънредни силно настояват, а останалата част от настоява са леки, и се чувствах уверен съм, че биха могли да правят през нищо.

10.Ако паднеш, ставай. И се учат от Вашето Грешки. Да, ние всички се провалят. Това не означава, че се провали, или че ние никога не може да успее. Ако ви падне, тя не е края на света. Ставай, четка за себе си на разстояние, и опитайте отново. Аз не успя много пъти, преди да успяват. Но знаеш ли какво? Всяка една от тези неизправности ме научи нещо. Е, понякога се повтарят същите грешки на няколко пъти, но накрая аз научих. Фигура какво ви пречки за успех са, както и план за преодоляването им през следващата напусна. И не изчакайте няколко месеца до следващата си напусна. Дайте си няколко дни, за да планират и подготвят, се ангажират изцяло към него, и го!

BONUS TIP # 11: THINK позитиви. Това е най-важно върхът на всичко. Спасих го за последен. Ако имате положителен, може да направи-отношение, като житен като тя може звук, вие ще успеете. Повярвай ми. Тя работи. Кажете си, че можете да го направите и вие ще. Кажете си, че не можете да го направите и вие определено ще не. Когато нещата станат груб, мисли положително! Можете да направите това чрез вътрешен импулс. Можете да направите това през ада седмица. И ти можеш. Аз го направих. Така че има милиони други хора. Ние сме не по-добре от теб. (В моя случай, зле.)

Вижте също:

zen-productivity ++
Zen Habits - Bulgarian
Търсене в нашия сайт: