Zen Kanji

производителност

Zen Habits (Leo Babauta) - Bulgarian

Луд ли си дни? Обърнете контрол

Някои от нас имат такива забързаното, зает, луд, хаотични дни, че ние няма да имат време да обмислят дори организацията, цели, или съчетания. Това е, когато си дни са толкова луд, че вие трябва да вземете това време и да получите вашите дни под контрол.
Това е важно, за психичното здраве, Вашата трезвост и вашата производителност. Ти просто [...]


Някои от нас имат такива забързаното, зает, луд, хаотични дни, че ние няма да имат време да обмислят дори организацията, цели, или съчетания. Това е, когато си дни са толкова луд, че вие трябва да вземете това време и да получите вашите дни под контрол.

Това е важно, за психичното здраве, Вашата трезвост и вашата производителност. Ти просто не могат да бъдат най-ефективни, ако сте с около сеща се пожари, както и да се супер подчерта в средното време. Поемане на време, за да спечелят този контрол, ще направи всичко различно в света.

Ето как:

  1. Първо, искане за блокиране на време, за да получат контрол.Да, това ще отнеме един час или два. Да, можете да намерите онова време. График за среща на вашия календар. Ако наистина, наистина не може да намери време в работата си ден, ставам рано, или го направи веднага след работа. Можете да намерите този момент, ако наистина се опитам. Вашата трезвост изисква това.
  2. Направете списък. Имате ли вече всички ваши задачи от една до списъци или няколко следващо действие списъци разбити от контекст? Ако е така, вие сте преди мача. Ако не е, това трябва да бъде първата стъпка. Съберете всички документи в една пощенска кутия (включително и след това отбелязва, телефонни съобщения и т.н.) и да ги обработва, като се посочват задачите, което трябва да направите своя списък или списъци (вж. Три стъпки за постоянно Ясно Desk ). Все пак вие направете списък (ци), не е важно в този момент. Аз препоръчвам ГДД метод (вж. Ръководство за начинаещи до ГДД ), Но каквото и да работи за теб. Съставяне на списък от вашите задачи е първият път, за да ги овладее.
  3. Планът ви ден. Не само днес, но всеки ден. Трябва някакъв редовен график, за да получите нещата под контрол. График на нормалните ви задачи в блокове от време: електронна поща, разговори, срещи, преработка вашата поща, планиране на времето, писане и др Опитайте се да има най-малко 15-30 минути в началото на всеки ден, когато планирате деня си в тези блокове от време. Това малко време за планиране всеки ден е лесен начин да получат контрол. (Вж. Цел ти ден: Най-важната задача )
  4. Спри няколко задачи. Това е може би нещо, което прави вашия ден craziest. Вие не можете да остана нормален ако сте жонглиране милион неща наведнъж. Ако правите това, не са продуктивни било. Съсредоточете се върху едно нещо в даден момент (вж. Как да не Multi-задача ).
  5. Контрол входящи съобщения. Други няма да позволя да правя това? Вие трябва да се отстоява правата и претенцията за контрол на вашето време. Нека другите да знаете кога те могат да се обадя, или колко често те могат да очакват да получат отговори на вашите имейли. Завийте на IM и чат. Изключете вашия имейл съобщения и само го проверяват веднъж на час, или по някакъв друг редовен график. Нека да отидем призовава гласова поща. Ти просто не могат да реагират веднага на всеки клетъчен телефонен разговор, на всеки имейл, всяка страница, всяко искане на бюрото ви. Ако имате предвид, пуснати на слушалките. Бъдете ясни и предварително с други, за предоставяне и времето, когато не може да бъде нарушена. Хората не винаги може да бъде щастлива с него, но след известно време, те ще започнат да зачита времето си.
  6. Прегледайте дни. Поставям настрана малко време в края на деня, за да прегледате какво сте готови, да отписвате ви да правя списъци, актуализиране на списъците с нови елементи, поставени нещата обратно, където му е мястото, ясно се бюрото ви, както и плана за утре . Оставете чувството изпълнени.
  7. Задайте съчетания. Тези редовни съчетания са най-добрият начин да се почувствате в контрола на своя живот. Аз бях на работа утринния рутинни и една вечер рутинен at home,иit also helps to have a first-thing-in-the-morning work routine (including Step 3)иan end-of-the-day work routine (Step 6). Make them a habit,иyour days will be must less stressful.

Вижте също:

zen-productivity ++
Защо Дзен навици?
Дзен Mind: Как да Declutter
100 Начини за да се забавлявате с децата си за Свободен или Евтини
5 Начини ГДД ви помага да Постигане целите си
Alow себе си да бъде щастлив и горд от своя напредък
Zen Habits - Bulgarian
Търсене в нашия сайт: