Zen Kanji

производителност

Zen Habits (Leo Babauta) - Bulgarian

Бебе Прави Осем: Повишаване Шест Детски - Част 1

Последно март, жена ми ражда красиво бебе момиче, Noëlle Cayce. Тя стана нашият шести дете, и в рамките на пространството на няколко години, нашата къща е внезапно стана много пълна.
Малко фон е в ред: Съпругата ми и аз се събраха шест години с две деца, всяка от предишни връзки, както и [...]

Последно март, жена ми ражда красиво бебе момиче, Noëlle Cayce. Тя стана нашият шести дете, и в рамките на пространството на няколко години, нашата къща е внезапно стана много пълна.

Малко фон е в ред: Съпругата ми и аз се събраха шест години с две деца, всяка от предишни връзки, и след като сме се оженили през 2003 г., имахме син (Сет Исаия) през 2004 г., а сега Noëlle през 2006 година. Ние всяка от отиде с две деца да имат шест часа в рамките на три години.

Повишаване на толкова много деца наведнъж е, разбира се, е финансово предизвикателство, както и график и организационно предизвикателство. Това също беше невероятно благословение, и аз съм планира да направи серия от публикации за това какво е искал да повдигне толкова много деца, а някои от моите най-добри родителски съвети. Това е първият от поредицата, и тя ще се занимават с финанси.

Финансите за повишаване Шест Детски
Когато моят син е роден през 2004 г., жена ми и аз направих на решение, че тя трябва да си остана вкъщи да се грижи за него. Когато дъщеря ми е родена през 2006 г., ние решихме, че трябва да продължи да си остана вкъщи. Той е бил важно решение, а ние сме много, че не направи това. Тя е най-добрият служебно от далеч за нашите две бебета, и тя е била в състояние да кърмят и не всякакви други неща, че само една майка може да направи.

Разбира се, тя също е трудно за нас финансово, но той си струва жертвите, по мое мнение. Ние кроя на редица разходи, за да могат да живеят в моята заплата (вж. Как да запазя ) И решението е принудена да се научи да живее скромно. Ние действително се борят за известно време, но аз вярвам сме потегля нашите крача сега.

Ive 'също работи като писател на свободна практика на страната, за да ни даде някои допълнителни доходи в началото на моя редовна заплата.

Това са ключовете за да мога да оцелея с шест деца, само с един съпруг работа:

  • Живея скромно. Живот на една работна заплата (плюс свободна практика плащане) изисква жертви. Това означава, че не могат да ядат, както много, или да отидете на кино, както много. Ние имаме само една кола. Ние кроя кабел. Той става нещо като стил на живот, след известно време, но със сигурност е трудно в началото.
  • Увеличете вашите доходи. Докато ти може да има само една заплата, съществуват много други начини да печелят пари на страната, от работа на непълно работно време за свободна lancing на консултации за продажба на Avon за babysitting. Всякакви допълнителни доходи помага много.
  • Погасявам дългове, и да се избегнат допълнителни дългове. Имахме малък проблем с натрупване на дългове, особено когато не са на достатъчно пари, за да плащат сметките ни. Но ние сме реформирани нашите пътища, отменени нашите кредитни карти, и сега бавно погасяване на нашите закони, един по един. След като сте готови, ние ще имаме много допълнителни пари, за да спаси.
  • Build спешен фонд.Това е труден, но тя е от изключително значение, че освен пари всеки ден на плащане, без значение колко малък размер. Ако не мога да проумея как да направите това, нарязани някои малки разходи, отрежете останалите, отмените кабел или Netflix или вашето членство фитнес или нещо такова. Намерете начин да се спаси. Това е най-важната част от вашите финанси, особено частта, където можете изгради спешно фонд. Вие трябва да го до най-малко $ 1000, защото във всеки един момент, колата си я съборят или Вашето дете може да се наложи да отида до болницата или всеки друг вид извънредни ситуации може да се случи и се оставя да сте не само без необходимите финансови средства, но figuring кои сметки можете да платя по-късно така че можете да плащате за спешни случаи. Ако имат спестявания, можете да плащате за тези извънредни ситуации, без да
  • Бюджет. Знам, че това е dreaded нещо за много хора, но той не трябва да бъде трудно. Просто списъка си редовни месечни разходи (комуналните услуги, наем на автомобили, интернет, мобилен телефон и т.н.) заедно с променливи разходи (бакалски стоки, газ, се яде, и т.н.) и други неправомерните разходи, които може да не идват всеки месец, но си Познавам те ще трябва някой път (колата ремонти, поддръжка дома, подаръци, медицинско и т.н., разбити като месечен разход). Списък на вашия доход. Вашият доход трябва да бъде по-висока от разходите си. Ако не, отрежете някои разходи.
  • Автоматизира вашите финанси. При всичките ми сметки, нито съм ги приспада автоматично (като колата ми плащане и телефон) или имат редовни онлайн проверка Излизането им всеки месец. Единствените неща, които не се изплащат на линия са неща, които трябва пари за газ, както и бакалия.
  • На плика система. За всичко, което вие не можете да автоматизират онлайн, отнемат пари всеки ден на плащане (вместо чрез банкомати и поемане такси) за тези разходи и ги тури в отделни пликове. Имам три: бакалия, газ, както и разходите (всичко от ядене до децата училище неща). Когато парите писти в този пакет, можете да не харчат повече, докато следващия ден на плащане. Това е прост начин, за да следите колко да са напуснали, вместо guesstimating и отнемане твърде много или твърде много за таксуване.
  • Намери безплатни начини да се забавлявате с децата си. Докато ние се падат жертви, и нашите деца трябва да се направи много жертви, не означава, че ние не може да има много време с тях. Планираме семейство Ден всяка неделя, когато всички ние правя неща заедно, че ние любов правиш, като четене, гледане на филми (обикновено под наем DVD-та да спестят пари), да свири на спорта, отива в парка, играят игри, отиваш на плажа , посещение на семейството, или правиш много други безплатни или евтини неща. Забава, не трябва да струва много.
  • План за напред. Ако познавате някой, на рождения ден е смешен горе, планът за него, така че не сте катерене да се намери пари, за да купят подарък. Същото нещо, с училищни разходи, като екскурзия на пари или училищни снимки. Нашите деца също са ангажирани в спортни, така че ние трябва да се планират за униформи и cleats и повече. Мислете напред към това, което ви е необходима, за да не сте се счупи, когато тази сметка идва нагоре.
  • Отнасяйте семейството си след известно време в. Докато много забавно неща са свободни, понякога трябва да хваля. Обърнете се към децата на кино или на ресторант. Нашата любима перча ще воден парк. Наскоро ние се блъсна в неколкостотин долара допълнително, а вместо това да бъдат отговорни и погасяване на по-дълга или да го запазите, ще наемат стая в хотел с голям воден парк, и прекарва две дни там има взрив с деца. Друг път ще ви просто да се отнасяме към тях сладолед шишарки или нещо такова.

Други части от тази поредица:

Вижте също:

zen-productivity ++
10 Съвети за отказ на тютюнопушенето
2006 година в рецензия - Голяма години!
2007: най-голямото ми Година Някога
6 Съвети за Commuting за работа с Байк
Постигането на целите със сина ми: Нашите Хари Потър Маратон
Zen Habits - Bulgarian
Търсене в нашия сайт: