Zen Kanji

производителност

Zen Habits (Leo Babauta) - Bulgarian

Бебе Прави Осем: Повишаване Шест Детски - Част 2, организация версия

Виж част 1 за въвеждането на тази серия.
В част 1 за повишаване на шест часа децата, аз говорих за финанси. Това е само част от битката. Много от това, което прави повишаване на толкова много деца трудно е чист логистиката на всичко. От футбол към хор на родител-учител конференции за рожденни дни ... чесало, просто [...]


Виждам Част 1 за въвеждането на тази серия.

В Част 1 about raising six kids Аз говорих за финанси. Това е само част от битката. Много от това, което прави повишаване на толкова много деца трудно е чист логистиката на всичко. От футбол към хор на родител-учител конференции за рожденни дни ... чесало, просто ги Getting готов утре е упражнение в логистични планиране и изпълнение.

Моето решение? Е, аз не са прости отговори, но не могат да споделят какво е помогнал пази мен и жена ми нормален.

Организиране и график Шест Детски

 • В една календарна че САЩ ги всичките. Жена ми и аз да се използват отделни календари, заедно с няколко училищни календари, спортни разписания, обявления за училище и други. От страна на нашите хладилник бе покрито с тези схеми, както и че е било предизвикателство да си спомням всичко. Въведете: Google Календар . Сега, ние влиза всичко в един календар. Ние имаме отделни под-календари за моята работа, моите лични неща, моята жена неща, децата, и моята подготовка, но това е всичко вижда на един календар. Сега, когато ние се училищен календар или спортни график или информация за нещо в училище, ние бързо да го въведете в Gcal. Същото нещо с работата ангажименти, срещи, класове, 5Ks и др. Сега ние можем да търсите само в календара, на работа или вкъщи, и да видим какво се случва на този ден или на следващия ден.
 • Научи ги да бъдат самостоятелно достатъчно. Разбира се, тя е по-лесно и по-бързо до тях и душ рокля себе си, отколкото да ги гледате ги направи същото задачи много по-бавно и incompetently. Но пробвам с шест деца. Вие ще отидете луд. Отговорът е да ги научиш да правиш нещата сами. Отнема малко повече време в първата, но в рамките на един месец, ще платите повече от разстояние. Сега, нашите деца може да не само душ и роклята си (и разчитам собствените си дрехи), но самите фуражи закуска, чисти им стаи, четка зъбите си, срешете косата си, вземи си нещо готово, измийте свои ястия (добре, а не младият два, но най-старите четири). Единственото нещо, което правя в зори се определят своите обеди, и жена ми ютии им дрехи. Моите най-старата дъщеря, 13, може да желязо дрехи, а тя е научил да помогне с бебетата и задължения. Те могат да направя много задължения, както и бърз и mopping.
 • Планът достатъчно време. Използвахме да мислят един час, за да се приготвим беше достатъчно. И след като нашите две нови бебета са били родени, ще стана късно за всичко. Сега, ще дам себе си повече от два часа. Макар че вероятно биха могли да се приготвим в час, сега подготовката ни време е много по-спокойна. И ние сме още по времето, отколкото преди. Обикновено.
 • Направете седмично вечеря меню. Да, това не е ново върха, но е много полезно. Ние план на вечери на седмица - и децата могат да направят предложения - и да дойдете на пазар с това меню за ръка, както и съставките, изброени изложени. Тя също така прави нещата по-лесни дойде време за вечеря - не решения, за да ... просто изваждам съставките и готви се.
 • План за лесно вечери. Всичко това отнема много време, за да се подготвят твърде много неприятности. Спагети, Чили, Такос, печени пилета (здравословните версия на всеки от тях) са някои от нашите Staples.
 • Pack вашите предавка до вратата. Като чеклист за футбол съоръжения, или други подобни събития, е добра идея. И когато го подготвя за предстоящите дни, започнете да сглобява всички неща до вратата, като че ли всичко, така че нищо не е забравено. Забравяш нечие cleats и да се обърнат колата наоколо, за да ги е болка.
 • Pack торба с допълнително дрехи. Ние водят малки прехвърляне на багажа опаковани с няколко промени на дрехи и бельо за всяко дете се прибират в колата. Ако има авария, или някои от децата искат да прекарат нощта с бабите и дядовците, че чантата ще бъде много полезен.
 • Имате семейна среща. Аз ще пост повече за това по-късно в сериите, но това е добра идея да има цялото семейство седне един път в седмицата и да поговорим за всички въпроси, които са членове на семейството. Това съобщение е от ключово значение да имат щастливо семейство.
 • Всеки човек трябва да яде заедно. Ние не може да направи това на всеки ден, но ние се опитваме да седнем заедно и да вечерям като семейство. Това е добро време да говорим за всеки човек на ден.
 • Имате поща, както и ясни тя често. Всички документи, фактури, писма, рекламни брошури, графици, училищни книжа и повече отидете направо в нашата единствена кутия. В кутията се изчиства всеки ден или през ден - просто оре през нея, една позиция в даден момент, вземане на решение, като действие, завеждане или trashing всяка точка веднага. Не поставяйте го или куп неща ще се!
 • Научи децата, че всичко е с място. Всяко нещо в дома си да имат "дом". Научи децата, когато този дом е и си ги в навик на пускането им в дома. Те никога няма да перфектни в нея, но още повече, че всеки прави това, толкова по-малко неща се загубят. Също, чисти като отидеш за да пазят къщата доста чисти по всяко време.
 • Declutter често . Отърви се от боклуци в closets, че бъркотия на къщата, че clutters гаража. Имате редовни decluttering дни. Научи ги раздават играчки и дрехи за благотворителни цели. То също е добра идея да изчиствам старите играчки всеки път, когато те ще получат нови, за рождени дни и особено на Коледа.

Други части от тази поредица:

zen-productivity ++
2006 година в рецензия - Голяма години!
2007: най-голямото ми Година Някога
6 Съвети за Commuting за работа с Байк
Постигането на целите със сина ми: Нашите Хари Потър Маратон
Бебе Прави Осем: Повишаване Шест Детски - Част 1
Zen Habits - Bulgarian
Търсене в нашия сайт: