Zen Kanji

производителност

Zen Habits (Leo Babauta) - Bulgarian

Email Дзен: Ясно си Входящи

Използвам Gmail само за електронна поща, и това представлява голяма част от моите двама дни работни места. Аз получи справедлива стойност на имейл всеки час, а аз съм доста бързо при отговаря.
Все пак, едно нещо, което ще забележите в Gmail кутията ми е, че тя е почти винаги е празна.
Това ми дава чувство за Дзен [...]


Използвам Gmail само за електронна поща, и това представлява голяма част от моите двама дни работни места. Аз получи справедлива стойност на имейл всеки час, а аз съм доста бързо при отговаря.

Все пак, едно нещо, което ще забележите в Gmail кутията ми е, че тя е почти винаги е празна.

Тя дава ми Дзен усещане за чиста съобщения, чувство на мир и спокойствие и удовлетвореност. Аз силно го препоръчвам на всеки. Аз не винаги е така - Имах много имейли в моята пощенска кутия в миналото. Те ще седи там, понякога непрочетен, понякога само чакат на действие, а понякога се чака да се регистрира, а други просто чакат, защото аз бях procrastinating. Имах и много папки за подаване на моята електронна поща, така че може да ги намерите, когато се нуждаеше от тях. Това ще отнеме известно време да ми файл понякога, така че да тури го. Много хора, които познавам, са по същия начин.

Но ГДД промени, които (както и 43 папки и други), както и за почти една година сега, аз бях доста последователно около като чиста кутията.

Тук са моите прости стъпки за постигане на Дзен-мейл:

1)Да не се провери електронна поща Първото нещо, на сутринта, или са го непрекъснато за. Това е върхът, предлагани от много блогове, така че нищо ново тук. Проверка на имейл Първото нещо, ще ви заклещен имейл за известно време. Вместо това, направи най-важното нещо за деня, или нещо, което сте били procrastinating на най-много. След това проверете електронната поща. По-добре още, направи 2 или 3 неща първи. Освен това, ако сте постоянно проверка на електронна поща в течение на деня, или той ще ви уведоми, веднага след като имейл идва, ще бъде постоянно разсеян и не може да се фокусира върху задачата пред вас. Проверя веднъж на час, но вие може да имат различни нужди.

2)Когато проверявате електронната си поща, да се разпорежда на всеки един, един по един, веднага. Осъществяване на решение за това какво трябва да се извършва на всеки имейл.

2а)Дали тя боклуци или някои изпращат имейл? Изхвърли го веднага.

2b)Дали тя дълго имейл, че трябва само да четат за информация? Файл Прочети го в папката (или таг го прочетете и архив) или я отпечатате да прочетете по пътищата (докато чакат ред, например).

2в)Ако имейл изисква действия, прави бележка на дейността си за вършене или ГДД списъцида правя после. Също така имайте предвид проверете имейл за инфо, ако е необходимо. Тогава архив емайл. Вие можете лесно да намерите по-късно, когато имате нужда да направите тази задача.

2D)Ако не може да се отговори, че след минута или две, направи това незабавно. Не поставяйте го. Ако чакаме, ще свършим с натрупаните имейли да отговори, а ти никога не може да намеря време. Аз реагират бързо, с кратка бележка, и да го изпратят веднага. По този начин аз съм като отзивчив и върху горната част на нещата.

2e)Ако имате нужда да следи напредъка на имейл-късно, или се чака за отговор, имайте предвид, че по чакат списък. Не просто да я оставите в кутията за напомняне.

3)Имам само една папка: Архив. Когато отговорите на имейл или довърша, ако тя не се нуждае от отговор, или бележка, че в моя списък за вършене, аз архив него. Просто така. Можете да добавите Прочети папка, ако искате. Аз обикновено принтирай дълъг, за да прочете-късно, като по време на обяд или докато чакаш нещо. Други хора имат действие папка или Изчакване на папката, но намирам, че това е само допълнително кутията (или "кофа", както ГДД на Дейвид Алън го нарича), че сте постоянно да проверя. Аз не обичам да се провери допълнително папки. Аз имам към правя списъци и ми чака списъка, и това е достатъчно добър. Така че това е толкова просто като натискате "Архив" на имейл, и ако трябва да се намери по-късно, Gmail търсене е толкова добро, че е лесно да се намерят. Никога не съм имал проблеми с тази система.

Email Дзен е толкова лесно: Проверка на имейл на редовни периоди, се предприемат действия за всеки имейл веднага (или бележка, че в списъка, за да направя-късно) и архив.

Ahhh. Празна кутия!

Вижте също:

zen-productivity ++
2007: най-голямото ми Година Някога
6 Съвети за Commuting за работа с Байк
Постигането на целите със сина ми: Нашите Хари Потър Маратон
Бебе Прави Осем: Повишаване Шест Детски - Част 1
Бебе Прави Осем: Повишаване Шест Детски - Част 2, организация версия
Zen Habits - Bulgarian
Търсене в нашия сайт: