Zen Kanji

производителност

Zen Habits (Leo Babauta) - Bulgarian

Как станах за ранно възглавница

Знам, Стив Павлина е направил това вече, но не открихме, че събуждането рано е един от най-добрите неща, които сте направено през последните години, и аз помислих Бих акции моите съвети. Просто афиш за сутрешното ми рутинно, и си помислих, че може би искате да знаете как Ставам в 4:30 ч.
За [...]


Аз знам, Стив Павлина е направил това вече , Но не открихме, че събуждането рано е един от най-добрите неща, които сте направено през последните години, и аз помислих Бих акции моите съвети. Аз просто афиш за сутрешното ми рутинни , И си помислих, че може би искате да знаете как Ставам в 4:30 ч.

За много години, аз бях късна мъртва. Обичах да спя инча След това нещата се промени, защото аз трябваше да се събудя между 6-6:30 ч. до фиксира децата ми "обеди и да ги готови за училище. Но миналата година, когато реших да се обучават за моята първа маратон, реших, че е необходимо да тръгнат сутрин, ако аз бях да има време за семейството си.

Значи, аз тръгна да направи събуждането рано навик. Започнах със ставане в 5:30 часа, след това в 5 ч. При това става навик, и аз трябваше да се събуди в 4 часа и 3:30 часа за началото на дългосрочен план, то wasn'ta проблем. А миналия ноември, когато реши да участва в NaNoWriMo , Реших да ставам в 4 часа да пиша за най-малко един час на ден. Сега, аз завършено че романът за писане цел, не трябва да се събуди, че началото вече, но те се уреждат по щастлива компромис на събуждането в 4:30 ч. Някои ден, когато съм много уморена (ако отида да спя късно), че ще събуди в 5:00 или 5:30, но това все още е рано, отколкото аз да се събудя.

Тук са моите съвети за придобива все по-рано става:

  • Да не се правят драстични промени. Започнете бавно, със събуждането само 15-30 минути по-рано от обичайното. Свикнеш с това в продължение на няколко дни. Тогава намалявам друг 15 минути. Направи това постепенно, докато стигнете до вашата цел време.
  • Позволявам си да спи-рано. Може да се използва за да остане до късно, може би гледате телевизия или сърфирате в интернет. Но ако продължите този навик, докато се опитва да ставам рано, рано или късно се ще да дам. И ако той е ранен нараства, което дава, тогава вие ще катастрофата и спя късно и трябва да започнем отначало.Предлагам лягане рано, дори и да не мислите, че ще спи, и докато чете в леглото. Ако сте много уморени, можете просто да заспи по-рано, отколкото си мислиш.
  • Сложи си алармен часовник далеч от теб легло. Ако това е точно до леглото си, ще го затвори или удари дрямка. Никога не удари дрямка. Ако това е далеч от леглото си, трябва да ставам от леглото да затвори я. До тогава, вие сте се. Сега просто трябва да си лягам.
  • Отидете на спалнята, като веднага след като изключвам алармата. Да не се позволи сами да рационализирам Връщам се в леглото. Само сила сами да излязат от стаята. Моят навик е да се препънат в банята и да се изпикая. До момента съм направил това, както и промива тоалетната и измиват ръцете ми и погледнах в моята грозна муцунка в огледалото, аз съм буден достатъчно да посрещне деня.
  • Не рационализирам. Ако Ви е мозъка ти да говориш от ставане рано, никога няма да го направя. Да не се правят връщането в леглото опция.
  • Позволявам си да спят в по-малко веднъж. Независимо от това, което току-що каза в предходната точка, след като по-малко това е хубаво да спиш инча Докато тя не е редовен нещо. Аз правя това може би един път на седмица или така.
  • Уверете се събужда рано награда. Да, тя може да изглежда на първо, че сте принуждават сами да направим нещо здраво, но ако не направите това удоволствие, скоро ще очакваме с нетърпение да се събужда рано. Моят първи по рода си, използвани за да се направи гореща чаша кафе и четат книга. Аз бях Наскоро кроя кафе , Но аз все още се радват четене ми книга. Други награди могат да бъдат вкусни лечение за закуска (smoothies! Yum!) Или да гледам изгрева, или meditating. Намерете нещо, това е удоволствие за вас и да се позволи сами да го направим като част от рутинните ви сутрин.
  • Възползвайте се от всичко, което допълнително време. Да не се събуди след час или два рано само за да четат вашите блогове, освен ако това е основна цел на твое. Да не се събуди рано и отпадъци, които допълнително време. Вземи скочи започнат деня си! Бих искал да използва това време, за да получи ръководителя на проекта по подготовката на децата ми "обеди, от планирането до края на деня (когато поставям моите MITs), относно упражняването или meditating, както и за четене. До момента около 6:30 ролки, аз направено повече, отколкото много хора направя целия ден.
  • Насладете се на почивка на разсъмване! Толкова, колкото можете, изглежда отвън (или още по-добре, вземи извън!) И да гледаш небето своя светлина. Това е прекрасно. И това е тихо и мирно. Това е любимата ми сега времето на деня. Първи рано е награда само по себе си за мен.

Вижте също:

zen-productivity ++
Бебе Прави Осем: Повишаване Шест Детски - Част 2, организация версия
Email Дзен: Ясно си Входящи
Махни Здравословни и Fit, част 1
Махни Здравословни и Fit, част 2 - Упражняване Edition
Моят Сутрин рутинна
Zen Habits - Bulgarian
Търсене в нашия сайт: