Zen Kanji

производителност

Zen Habits (Leo Babauta) - Bulgarian

Обичам живота, не неща


Влюби в живота.

Пост написани от Лео Babauta .Следвай ме Twitter .

Ние сме в любовта с нещата - с пазаруването, с придобиване, с притежаване, със събиране.

Нека страст след живот вместо това.

Нашите обсесия неща се превърна нездравословни.Когато имаме нищожно в нашия живот, ние купуват неща.Когато имаме проблеми, ние купуват неща.А тези неща стават все повече и по-скъпи, по-големи, родните места по-усмихнати ...още разточителното.

Тази мания с нещата води до притежаващи много, като много елементарно ...и все пак тези неща не се запълни живота ни със смисъл.

Това води до дълбоки дълг, от закупуването толкова много, и се нуждаят от по-големи къщи и складови площи да съдържа всичко.Финансово, ние сме зле от всякога, тъй като на тази мания с нещата.

Купуваме нещо, когато ние сме депресирани, ще купя нещо за другите да покажат колко много ги обичам ...и по този начин, нещата се отделят от нас действително се занимават с нашите емоции, блокирани от нас наистина свързване с други.

Да се замени тази страст за неща със страст за живот.

Някои идеи:

  • Преоткрие страст за цял живот.Махни отвън и се чувстват характер, ценят красотата на света около вас.Махни активно, направи някои градинарство или yardwork, играят спорта, отидете на разходка, да вземе автостоп, отидете за плувам, карам колело.Почувствай живота coursing чрез вас.Дишай го инча
  • Дай опит като подаръци, а не неща.Вместо пазаруване за рождени дни или някой дойде Коледа, че на опит вие можете да им вместо това.Среща с теб, прави нещо забавно, окачени се, готвене, свири, говори, проучване.А забавно път в парка или морския бряг.Нещо различно от всекидневието.Един опит е много по-значим, отколкото обект.
  • Свържете се с останалите.В реалния живот.Ако не сте окачен с приятел наскоро, дайте го на разговор и да излезем.Махни си дете от телевизора или видео игра играч и да я отвън да се направи нещо.Отидете на среща с вашия партньор.Посещение на майка ти или баба и дядо.И да присъства, докато сте с тях - наистина слушай, наистина е там.
  • Сделка с емоции.Ако имате нужда да купуват неща, да пазаруват, когато сте като емоционални проблеми, е по-наясно с това.След това се справи с основните емоции, а не чрез пазаруване, като начин да забравиш за тях.Ако сте депресирани, или тревожност, или самотен, се справят с тях.Намери решения разбера какво причинява тях.Добри новини: изпитват живот, се активно и свързване с други всичките ви помогне да се справят с тези емоционални проблеми.
  • Прекъсване вашата привързаност към нещата.Понякога си намеря себе си нежелание да се даде нещо, дори и да правя, ако наистина не го използвам.И това е, когато си поискат, "Защо?" Какво ми се върна от отървем от този притежание? Понякога, елементът има емоционална връзка, но след това осъзнах, че това е просто обект, тя не е емоция или действителният източник на емоция.Тогава ще направим снимка на елемента, качете го на моя компютър, и да се отървете от обекта.Чувствам се освободен, защото съм счупени прикачен файл към физически обект (но записани в паметта).Ако са приложени към даден обект, разбера защо - не е здрава в дългосрочен план.
  • Осъзнаваш, че животът, а не неща, е това, което въпроси.Обектите са просто предмети - ако загубя тях, ако те се откраднат или унищожен ...Това не е голяма работа.Те са просто предмети - да не ви живот.Вашият живот е поредица от моменти, които се пара през съзнанието точно сега, и как да използвате тези моменти и какво ли попълнете ги с това, което е наистина дела, а не това, което попълнете вашите дома.В края на този кратък път, ще гледам назад и си спомните опита на хората, които обича, и който обича да се върнеш, нещата си направил и не правя.Не нещата, които имаше.

--
Прочетете повече за опростяване в моята книга, Силата на по-малко .

zen-productivity ++
Красива Начин да намерим мир на ум
Все още.
Дишай.
Как Даване променя всичко
Как да спрете като Такава Биг Бейби
Zen Habits - Bulgarian
Търсене в нашия сайт: