Zen Kanji

производителност

Zen Habits (Leo Babauta) - Bulgarian

Три малки промени Махни Fit Зелени и в същото време


Махни годни и зелените по едно и също време.

Пост написани от Лео Babauta . Следвай ме Twitter .

Аз бях се опитва да промени живота си към по-добро за известно време сега, включително и опростяване, се техник и здраве, и се опитва да получи зелена - и през последните няколко месеца съм правил доста изследване в намаляване на въглеродния си отпечатък както е добре.

И докато има стотици или дори хиляди неща, не можем да направим за намаляване на средствата, които консумираме и емисиите ние произвеждаме, че сте били акцент върху три области, които са (сред) най-голямото въздействие.

Един от най-великите неща, които сте забелязали е, че тези три промени не само да ви помогне да станат-зелена, но може да се извърви дълъг път към подобряване на вашето здраве (и помага да бъде по-скромен). Работата на зелено и е здрав и техник често вървят ръка за ръка.

И докато аз съм далеч от съвършен, дори в тези три области, бих искал да споделя някои от моите мисли и заключения с вас, с надеждата, че ще разгледа и може би смятат тези промени себе си.

1. Човешки двигател Транспорт. Именно, колоездене и ходене. Докато колите се гледа като на удобна, дори greenest коли използват до тона на ресурсите (буквално) и ще допринесе значително за парниковите емисии. Автомобили са една от най-големите емисии на участниците в повечето хора ежедневие. Макар че не всички ще отидем колата без през цялото време, ние можем да се намали сумата, ние използваме автомобилите.

Аз бях пеша повече, тъй като са Ева и децата, за паркове, игрища, библиотеката, срещи, ресторанти, кино, такива неща. Ходенето е невероятна форма на транспорт - Вие едва използват всякакви средства, или имате някакви газове (различни от дъха си), а ти се наистина годни ходене наоколо (виж ми Япония екскурзия доклад За повече информация относно това как аз загубих теглото ходене).

Колоездене е нещо, аз също обичам, въпреки че аз съм между мотори точно сега и гледам вън за добър използва велосипед (Предпочитам използвани, тъй като означава, че съм се намали размерът на средствата да консумират). Колоездене за транспортиране отнема Getting свикнали, аз ще призная, но това е друга невероятен начин да се сдобиете с около консумиращи много малко ресурси и излъчва почти нулево замърсяване, като се по-голяма форма. Сериозно, аз силно препоръчвам това - опитайте го за няколко седмици и ще видите, че тя е много отговарящи начин да се живее.

Маса транзит, разбира се, е още една голяма форма на транспорт, въпреки че на места като Гуам е малко по-трудна, тъй като ние нямаме много добра система за транзит. Аз сте опитвали да го използват и е крайно неудобен, ако трябва да бъде навсякъде в рамките на няколко часа. Обичах транзитната система в Токио, обаче, и ще го използват през цялото време, ако бях, живеещи там.

Try to use human-powered transportation more often — you’ll love it. It really helps put you in touch with the outdoors, and takes you out of the confinement of cars, out of the frustration of traffic, and reduces the amount you spend on gas and maintenance. Someday, I’m going to go колата без, and I hope I’ll take all of you with me. :)

2. Вегетарианство или Veganism. Или, ако това звучи прекалено трудно, започнете с малко намаляване потреблението на месо. От GreenWikia : "Повече земи трябва да бъдат пуснати в селскостопанска продукция, които произвеждат месо, отколкото да се произвеждат продукти от растителен произход. Защото те метан оригвам е 23 пъти по-ефективен при запазване на топлина от CO2, домашни животни допринасят повече за глобалното затопляне, отколкото всички човешки комбиниран транспорт. "

След вегетариански (и особено вегетариански) е една от промените, които биха могли да направят с най-голямото въздействие върху околната среда. Ако всички ние се отказах месо и други животински продукти, ние имаме достатъчно храна, за да (теоретично, по-малко) фураж света (по-голямата част от храната, която произвежда отиват за повишаване на животни за месо, мляко и яйца), и ние бихме драстично намаляване на определяне на размера на замърсяването и парниковите емисии.

След вегетарианска не трябва да бъде трудно - Всъщност, той може да бъде доста забавно, ако проучат нови храни и етнически кухни. И докато все вегетариански или вегетарианец не гарантира, че ще бъдат здравословни, Най-вегетарианци, са здравословни (средно), отколкото средния американец. Ако замени (обикновено мастни) месо и други животински продукти, с плодове и veggies и цялото зърно и бобови култури, Вие ще получите здрав. Ако сте ги замени с пържени картофки и Twinkies, няма. (Не се колебайте да се спори тази точка, но моля, моля, не споделяме информация от дискредитирани Уестин Цена фондация - тя е наистина пълен с pseudoscience сме имали тази дискусия много пъти и преди, и аз скоро ще да има линкове към статии на измама моя сайт.)

Аз не съм кажете, че сте зли, ако яде месо или пие мляко, или че сте непременно нездравословни. Това определено е възможно да се храни здравословно с животински продукти във вашата диета. Но аз съм казвайки: това е нещо, което трябва да прецени, в името на околната среда ... и ако се здравословно през това време, това е хубава страна полза.

Наскоро реших да се върна в veganism (Аз бях lacto-Ново вегетариански за около 18 месеца, и е вегетариански преди това) и ще напиша пост за него в скоро време, включително и някои връзки споделя от приятели в Twitter.

3. Консумират по-малко. Това е доста прости (макар и не винаги лесни) стъпка, която може да направи огромна разлика във всички области на живота си: колко ли потребяват ресурси, как здрави ли са, колко да похарчите, колко елементарно, което имаш. Купете по-малко, използвайте по-малко, яжте по-малко -- Махни се от любов и купуват неща .

Това е интересно, защото, когато ние се опитваме да станат зелени, много от нас автоматично поглед към закупуване на зелени продукти, ... което е добре, когато го правиш трябва да купя нещо, но всъщност купуват по-малко продукти, като цяло е по-добре, отколкото да се излиза и закупуване на китка на околната среда -съзнателен тип продукти.

By consuming fewer products, clothes, gadgets, furniture … stuff … you’ll use fewer resources and contribute less to landfills. When you buy something, a lot of resources were used not only for the materials needed to make the product (wood, paper, metal, plastic, cotton, etc.), but to harvest those materials, to manufacture the product, to package it, to transport it to the store or to your door. Get into the habit of buying less, needing less, and when you do get something you need, get it used if possible. You’ll end up spending less moneyкакто е добре.

С по-малка консумация на храна, която ще (вероятно) се здравословно. Ами, ако не сте по-ниско - може би се нуждаят от повече храна всъщност. Но за тези от нас, които имат няколко килограма (или много допълнителни лири), яде по-малко е това, което лекарят подредени. По-малко калории означава, че ще загубим тегло, а ако добавите към този режим на ходене и каране на велосипед, яде по-малко месо и консумират повече растителни храни, Вие ще получите определено здравословно. Хранителни по-малко храна, не означава, че трябва да се гладува, сами - просто ядете малки порции. Яжте бавно и по-mindfully . That takes practice, but learn this habit over time and you’ll save not only your waistline, but your budget and a lot of resourcesкакто е добре.

Обсъждане на
Знам, че този пост ще генерира малко противоречие - по всяко време да пиша за здравни и екологични проблеми, получавам много здрава критика. :) Значи огъня се! С удоволствие да чуя вашите мисли.

Моето усещане, между другото, е, че дори и ако не съм наред и да получите прегорели от прекрасната ми читатели, всяка дискусия по тези въпроси е хубаво нещо. Нека поговорим за него, и мисля за него, и по този начин ефект промените.
--
Ако харесваш тази статия, моляакции по del.icio.us, StumbleUpon или Twitter. Бих го оценявам. :)

zen-productivity ++
Как да спрете като Такава Биг Бейби
Обичам живота, не неща
Обърнете Много Почивки да получите повече Съставено
Съществените Мотивация Наръчник
Здравословни и Fit Алгоритъм
Zen Habits - Bulgarian
Търсене в нашия сайт: