Zen Kanji

производителност

Zen Habits (Leo Babauta) - Bulgarian

Какво Google Хром OS Средства за Компютърни


Image откраднати от Wired .

Пост написани от Лео Babauta . Следвай ме Twitter .

Аз не пиша често за технологични проблеми, но толкова много се писали за Google Хром OS обявяване Мислех Бих тежат инча

На повърхността, обявяването на операционната система Google изглежда много като изстрел от съперничещи Microsoft, нападение в MS основните бизнес. Но онези, които са били следните ходове на Google знае, че това е повече от това - това е (очаквано) еволюция в Google дългосрочната стратегия.

Google се движи всичко онлайн, и аз наистина смятам, че това е бъдещето на компютърните. В работния модел на Computing - Майкрософт ера - идва да се сложи край. Това ще отнеме няколко години, но това ще се случи.

Старият модел
За години, OS е използвал работния аналогия с папки и файлове, съхранени всички по-голям файл кабинет (твърдия диск). И приложения, като например Word да тече от твърдия диск.

Какво е това означаваше, че за да се застраховат срещу компютърните катастрофи (които са евентуално неизбежна), като трябваше да направите резервно копие на вашите файлове към отдалечени диск (друг диск, A CD-ROM и т.н.). Това също означава, главоболие, когато става дума за достъп до вашите файлове и програми от няколко компютъра - Вие трябва да запазите и синхронизация на файлове през цялото време, и закупят и инсталират няколко копия на заявлението.

Това също е много главоболия, когато става въпрос за подаване и намиране на файлове, както и споделянето им с други хора (това трябваше да се използват флопи дискове / CD-та, или по-скоро, имейл прикачени файлове).

И накрая, операционни системи, се опитва да направи всичко, са се превърнали ояден и бавно, като на много от вашия компютър за обработка мощ, памет и съхранение.

Нов модел
Google Моделът се основава на връзката с Интернет, образец на които е била немислима преди десет години и има само наистина жизнеспособни през последните няколко години, както почти всеки има високоскоростни връзки и Wi-Fi или мобилен достъп.

Google е преместена приложения и все по-често ни файлове в интернет (или облак). Тя започна с Gmail на успех - бърз, мощен онлайн имейл ап че удара десктоп имейл Apps ръцете. Той разширява с апартамент на простите уеб Apps:Google Календар, Документи & електронни таблици, Google Reader, Picasa за снимки, евентуално за видео YouTube, Blogger за писане за уеб, и още.

Тези приложения са леки, но мощен. Те не са толкова богати като функцията Desktop Apps, но ето какво много критици не разбират:в днешния (и утрешните) Компютърни света,те не трябва да се.

Докато бизнес свят отдавна използват Microsoft Word за създаване на документи, пълен с богати форматиране и графики, все мобилния свят не се интересува за никой от това. Ще изпратим имейли и текстови съобщения и tweets и послания за Facebook и форуми и други социални медии - без форматиране на всички. Ще направя блог постове, които имат получер и курсив и линкове и снимки и клипове и не много повече от гледна точка на форматиране на текст.

Ние не трябва функция-ояден Microsoft Word вече. Нито Excel, с 2 млн. функции, нито PowerPoint (който обича да гледате пързалки?). Разбира се, там все още има голям десктоп приложения, които хората използват, за редактиране на фото и видео и много повече ... но повечето от нас не се нуждаят от тях. Ние трябва да общуват просто и бързо, без кавга.

Уеб Apps не съвпадат с десктоп Apps ... но това е добро нещо, за повечето от нас, които използват новите компютърни модела.

Уеб приложения, са леки и бързо. Те съхраняват всички файлове онлайн, така че няма нужда да се притеснявате за Синхронизация на тях или които по CD-та или флаш памети, или гръб горе. Вие можете да споделяте с никого, искате, или всички, с едно кликване.

Това е, което в света се превръща Computing, и ще бъде в продължение на много години. Google има задвижване на тези промени, и когато го обявиха Хром браузър последните години, това е очевидно, за да преместите браузъра дръжка на уеб приложения по-добре.

В Хром OS е очевиден ход да направи компютрите байпас на стария модел на десктоп приложения и файлове и папки, и да отидем направо в интернет, уеб приложения и интернет файлове. Хром OS ще бъде лек и бърз (като Хром браузър), тя ще включва уеб приложения, а не по друго, и тя ще бъде напълно съобразен с това как все повече и повече от нас използват Интернет - с мобилност, скорост, споделяне, както и свързващ в ума.

Защо Google Музика е следващата логична стъпка
Ако можете да прочетете Google Хром OS статията внимателно, ще видите интересна точка:

"[Хора] искат техните данни да бъдат достъпни за тях, когато те са и не трябва да се тревожи за загуба на компютъра си, или забравят да направите резервни копия на файлове."

Това явно означава Google OS ще се съхраняват всички свои файлове, онлайн - тогава хората не е нужно да се притеснявате за подкрепа на файлове, и ако те губят своя компютър, нищо реално ще бъдат загубени.

А това има смисъл, считайки, че Google има преместени почти всички ваши файлове, онлайн, ако използвате своята интернет Apps:имейли, снимки (в Picasa), видео (в YouTube), документи (Google Документи & електронни таблици), дори и на PDF файлове сега.

Почти всички от вашите файлове.

Средният потребител е един друг тип файл, въпреки че:mp3s. Разбира се, знам, има много други типове файлове, но аз съм само с това, което повечето хора използват компютри за тези дни - електронна поща, онлайн четене и социални неща, видео, снимки, музика. И Google не е преместен музика онлайн още.

Там вече са сайтове, които направите това, но те не са Google. Така или Google ще купи един от интернет сайтове (като го направи с YouTube и Blogger и Writely, която се превърна в Google Документи), или ще създаде своя собствена.

Вашият mp3s, ще бъдат съхранени онлайн, а вие ще бъдете в състояние да играе ги навсякъде. Това ще завърши на Google цел водене на всички ваши файлове, онлайн.

Отнася:Свързване и поверителност
Съществуват две основни опасения, че хората имат, когато облакът изчислителни или уеб Apps се приведат, затова ние трябва да говорим за тях накратко:

1. Какво ще стане, ако не сте свързани към облака?Може да загубите вашата Интернет връзка и загубите достъп до вашите файлове. Това не е проблем за повечето от нас, както ние сме почти винаги свързани, все повече и повече всяка година, най-вече с данни, планове за мобилни устройства (ALA на iPhone). Въпреки това, Google е вече справяне с този проблем с Google Gears и HTML5 - Вие ще имате възможност за достъп до вашите файлове и използването на уеб приложения, дори когато офлайн.

2. Да аз наистина искам Google да имат всичките си файлове и информация?Това е валидно за конфиденциалност безпокойство, и не получи отговор. Моето лично усещане е, че аз не разполагат с никакви данни, че Аз съм изключително притеснен за загуба или които биха могли да станат публични. Аз силно съмнение, Google ще се интересуват от браузъра чрез файловете ми, тъй като те не са много интересни. А ако Google използва моите данни, за да се обслужват по-добре рекламите ... какво ми пука? Аз не гледам на рекламите си все пак.

Въпреки това, аз разбирам Privacy безпокойство . Тя може да се окаже, че един важен проблем, или тя просто може да бъде нещо, което научават да живеят с, както сме се с много други проблеми за конфиденциалност (правителство, имащи достъп до нашите финансови данни, Microsoft Getting информация от нашите компютри и т.н.).

Актуализирам: Повече информация относно Хром .
--
За тези, които са заинтересовани в създаването на мощни уеб видео:Check out a toolkit at WebWarriorTools on Осъществяване Уеб Видео, която продава . По същество, това е пълно обучение инструмент за всичко, всичко, което трябва да създадете видеоклип, който прави удар. Това е голям ресурс за хората с блогове или продукти, които искат да научат как да започнете да използвате видео към увеличаване на абонатите или продажби.

В инструментариум започва след няколко дни, а до тогава има предварително капки, че продажбата на цена от $ 67 до $ 49 (почти 32%).

zen-productivity ++
Обичам живота, не неща
Обърнете Много Почивки да получите повече Съставено
Съществените Мотивация Наръчник
Здравословни и Fit Алгоритъм
Три малки промени Махни Fit Зелени и в същото време
Zen Habits - Bulgarian
Търсене в нашия сайт: