Zen Kanji

производителност

Zen Habits (Leo Babauta) - Bulgarian

Какво е наистина необходимо? Наръчник за скромен живот

Текуща задача за мен, и един, че аз съм за подновяване на тази година, е да се премахне всичко, което е необходимо от моя живот. Сега, може да прочете това и мисля, че аз съм всичко, рязане забавно от моя живот, но това не е вярно. Нека ти обясня.
Първият въпрос в тази задача, разбира се, е това, което [...]

Текуща задача за мен, и един, че аз съм за подновяване на тази година, е да се премахне всичко, което е необходимо от моя живот. Сега, може да прочете това и мисля, че аз съм всичко, рязане забавно от моя живот, но това не е вярно. Нека ти обясня.

Първият въпрос в тази задача, разбира се, е това, което прави "необходими" означава? Ние първо трябва да проучи какви неща са необходими ... и на първия въпрос в това проучване е необходимо ... за какво? Каква е истинската цел? Моят отговор, който ще бъде различен от другите, е "необходимо за щастлив живот."

Това определение, тогава, ще включва много неща, освен на основите на облекло, подслон и храна. Аз може и да не се нуждаят от добри отношения със съпругата ми, за да оцелее, но тя е необходима за да съм по-щастлив живот (I открихме). Същото нещо с моите деца. За да бъде щастлив, че трябва да се развие добри отношения с тях, да ги направи щастливи, и прекарват време с тях.

Но това не означава, че каквото и да направя с тях, се счита за необходимо. Мога да бъда щастлива с моите деца, просто като отидат на безплатна парк - Не ми трябва да ги купуват неща през цялото време, или да отидете скъпи развлечения (като филми, пощата или waterparks).

Също така, ние трябва да се яде, но ние не трябва да яде боклуци храна. Вярно, може да се каже, че сладки, или пържени картофи, те направя щастлива. Е, това е ключът към цялата тази упражнение: наистина ли нужда от нещо за да бъде щастлив? И дори повече, имаш нужда от нея на дневна база, или може да бъде случаен лечение?

Кафе и шоколад, са две нови примери за мен. Обичам и двете. Много. Но аз съм пристрастен към тях (защото на кофеин), и това ме прави ги искат повече, отколкото аз наистина се нуждаят от тях да бъде щастлив. Така Аз съм се опитва да намали ги , Поне за сега. Мисля късно, след като удар на навика си, мога да се отдадете на тези неща, като лечение, след като по-малко, без lapsing в зависимост.

Други неща, които мога да изрязвам (с изключение на тези лекува):

  • Отивате на филми (аз рядко правя повече)
  • Сладки, като сладкиши и печени стоки или бонбони (рядко, но все още майор изкушение)
  • играчки (gizmos и приспособления, които са доста забавно, но не е необходимо - като mp3 плейър)
  • нови книги (пробвам да купя използват сега, или търговия в)
  • хранене изложени (се опитват да намалят, но отпада още повече, отколкото аз трябва)

И някои неща, които трябва да се мисли трудно за:

  • кабелен интернет (Имам това по време на работа - това е хубаво у дома, но аз не съм сигурен дали това е необходимо)
  • клетъчен телефон (не трябва прекалено много - това е удобна, но е рядко, че аз наистина нужда от нея)

Като цяло, Аз бях кроя много вече , И аз съм много щастлив с простота аз създадох толкова далече. Имам още много да се направи, но това е процес, който ми е приятно, а не на крайния продукт.

Някои от последните публикации на тази тема на друго място:

Вижте също:

zen-productivity ++
Mind като вода
Моят ГДД Изпълнение
Рецепта за плосък стомаха
3 стъпки за постоянно Ясно Desk
Доброволчество
Zen Habits - Bulgarian
Търсене в нашия сайт: