Zen Kanji

производителност

Zen Habits (Leo Babauta) - Bulgarian

Защо електронната си поща не е добро за вършене Списък


Вземете за DOS на имейл за по-ефикасно, saner начин на работа.

Пост написани от Лео Babauta . Следвай ме Twitter .

Ню Йорк Таймс techonology писател Дейвид Поуг, писател Възхищавам, наскоро изброени някои от най-добрите си производителност съвети - И това е добър списък. Едно нещо, което отбеляза с интерес, е че той използва своя имейл съобщения като да направя списък, който е доста разпространена практика.

И докато има разбира нищо лошо в това и съм го сам, аз исках да се направи бърз counterargument.

Един имейл съобщения, не е най-добре да направя списък, и ето защо:

1. Вие не можете да промените темата линии. Това означава, че за да се направи списък на обект линии, които често нямат нищо общо с действието, което трябва да предприеме. Един имейл на който пише "днешната среща" може наистина да е действия за разговор или да изпратите файла на някого. Ще трябва да отворите всеки имейл, за да намерите на действията, които е много неефективна. Или, ще трябва да си спомням какви действия са свързани с всяка електронна поща, както и че defeats точка за да направите списък ... списъкът е трябвало да си спомням за вас, и да вземат със стреса от мозъка ти.

2. Там могат да бъдат различни действия във всеки имейл. Какво ще стане, ако емайл съдържа 10 до задачи? Вие не можете да изтриете или архив емайл, когато сте прави една или две от действията. Тя ще остане във вашата пощенска кутия, докато всичките 10 са готови, като че нищо не е направено. Също така, можете да забравите, че са налице множество действия по имейла и го изтриете файл или когато сте прави едно от действията, - или това, или ще бъдат принудени да се помни, че съществуват множество действия в имейла, отново побеждаване на Целта на да направя списък.

3. Вие не можете да си поръчате-имейли (обикновено). Много имейл програми (като прекрасен Gmail) просто шоу емайлите в реда идват инча Което означава, ако искате да поставите най-важните точки в началото, можете да не. Ако искате да се групират всички елементи за errands, ще трябва да създадете етикет за това и гледам там. Тя не е като гъвкава, както и най-простите до направя програмата.

4. Вие не можете да приоритизират ви за DOS. Повечето читатели знаят, че аз съм фен на избор на първите 3 най-важните задачи всеки ден (вж. Силата на по-малко и Дзен да Съставено за повече). Но вие не можете да списъка само първите 3 най-важни задачи в имейл - вие имате, за включване на всички тях. В реда, те идват инча е възможно да се направят промени за това, и да създадете етикет или папка само за важни задачи, но тогава защо използвате електронната си поща за да направите списък? Защо не се използва с действително да направя списък, който работи на пътя е трябвало да се?

5. Един имейл съобщения съдържа distractions. Това е може би най-лошото нещо на този списък: Ако търсите най-ви до-DOS в имейл съобщение, вие сте в много голяма опасност от нови съобщения, идващи във и разсейващ вас. Мисля, че това е лоша идея да има електронна поща за всички време - той го прави трудно да се съсредоточи. Бих предпочел просто да направя списък, който ви позволява да изключвам имейл, докато се опитвате да получите важна работа.

Значи това, което е по-добър начин? Simple: Изберете просто да направя списък и като процес на електронната си поща, да извадя действия за да направите списък. Тетрадка или индекс картата работи добре, както обикновено, като например програмата Taskpaper (текущата ми любимите) или дори и текстов файл в Notepad или TextEdit. Ако се създаде клавишната комбинация за вашия за вършене ап или файл, той просто отнема секунди да копирате и поставете за вършене от електронната поща.

Аз не съм каза: Вие може да не работи добре и да се направи много неща, с помощта на имейл съобщения като да направя списък. Дейвид Поуг очевидно успява да се направи много по този начин, и съм го от време на време. Но това не е най-добрия начин, поне за тези, които обичат просто начин да се намери лице, действителен точки, за да се приоритизират задачите, и да работи, без да distractions.

--
Ако харесваш тази статия, моляакции по del.icio.us, StumbleUpon или Twitter. Бих го оценявам. :)

zen-productivity ++
Обърнете Много Почивки да получите повече Съставено
Съществените Мотивация Наръчник
Здравословни и Fit Алгоритъм
Три малки промени Махни Fit Зелени и в същото време
Какво Google Хром OS Средства за Компютърни
Zen Habits - Bulgarian
Търсене в нашия сайт: