Zen Kanji

παραγωγικότητα

Zen Habits (Leo Babauta) - Greek

Ημέρες Crazy είναι οι προσδοκίες σας; Take Control

Ορισμένοι από εμάς έχουν τέτοια βιασύνη, κίνηση, τρελός, χαοτικές ημέρες που δεν έχουμε το χρόνο για να εξετάσει ακόμη και την οργάνωση, τους στόχους, ή ρουτίνα. Είναι ημέρα σας, όταν είναι τόσο τρελό που θα πρέπει να πάρετε εκείνη την εποχή, και να σας υπό έλεγχο.
Είναι σημαντικό, για την ψυχική σας υγεία, η λογική σας, και την παραγωγικότητά σας. Εσείς απλά [...]


Ορισμένοι από εμάς έχουν τέτοια βιασύνη, κίνηση, τρελός, χαοτικές ημέρες που δεν έχουμε το χρόνο για να εξετάσει ακόμη και την οργάνωση, τους στόχους, ή ρουτίνα. Είναι ημέρα σας, όταν είναι τόσο τρελό που θα πρέπει να πάρετε εκείνη την εποχή, και να σας υπό έλεγχο.

Είναι σημαντικό, για την ψυχική σας υγεία, η λογική σας, και την παραγωγικότητά σας. Εσείς απλά δεν μπορεί να γίνει σε πιο αποτελεσματική, εάν εκτελείτε κοντά, την κατάσβεση πυρκαγιών, και να σούπερ τόνισε στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα. Λαμβάνοντας το χρόνο για να αποκτήσει τον έλεγχο που θα κάνει όλη τη διαφορά στον κόσμο.

Να πώς:

  1. Πρώτον, να ζητήσει ένα μπλοκ του χρόνου για να αποκτήσει τον έλεγχο.Ναι, θα λάβει μια ώρα ή δύο. Ναι, μπορείτε να βρείτε εκείνη τη στιγμή. Χρονοδιάγραμμα μια συνάντηση στο ημερολόγιό σας. Εάν πραγματικά, πραγματικά δεν μπορεί να βρει το χρόνο στην εργασία σας μέρα, να σηκωθώ νωρίς, ή το κάνει αμέσως μετά την εργασία. Μπορείτε να βρείτε το χρόνο, εάν πραγματικά προσπαθήσουμε. Η λογική απαιτεί.
  2. Κάντε μια λίστα. Έχετε ήδη όλα τα καθήκοντά σας σε ένα μόνο-για να κάνουμε καταλόγους, ή πολλά ημερήσια ενέργεια καταλόγους αναλύονται από το πλαίσιο; Αν ναι, είστε μπροστά από το παιχνίδι. Εάν δεν είναι, αυτό θα πρέπει να είναι το πρώτο σας βήμα. Συγκεντρώστε όλα τα χαρτιά σας σε ένα φάκελο εισερχομένων (συμπεριλαμβανομένης της μετα-σημειώνει, τηλέφωνο μηνύματα, κ.λπ.) και την επεξεργασία τους, που αναφέρονται τα καθήκοντα που πρέπει να κάνετε για σας κατάλογο ή καταλόγους (βλέπε Τρία βήματα για ένα μόνιμα σαφείς Desk ). Ωστόσο να κάνετε τη λίστα (ες) δεν είναι σημαντική σε αυτό το σημείο. Συνιστώ τη μέθοδο GTD (βλέπε Οδηγός για Αρχάριους GTD ), Αλλά κάνει ό, τι δουλεύει για εσάς. Κάνοντας έναν κατάλογο των καθηκόντων σας είναι ο πρώτος τρόπος για να τους υπό έλεγχο.
  3. Σχέδιο σας ημέρα. Οχι μόνο σήμερα, αλλά κάθε μέρα. Χρειάζεσαι κάποια τακτική της για να πάρετε τα πράγματα υπό έλεγχο. Χρονοδιάγραμμα σας τακτικά καθήκοντα σε όγκους του χρόνου: email, κλήσεις, τις συνεδριάσεις, την επεξεργασία εισερχομένων σας, το σχεδιασμό του χρόνου, η γραφή, κ.λπ. Προσπαθήστε να έχετε τουλάχιστον 15-30 λεπτά στην αρχή του κάθε μέρα, όταν το σχέδιο σας μέρα σε αυτά τα τμήματα του χρόνου. Αυτό το λίγο χρόνο για τον προγραμματισμό κάθε μέρα είναι ένας απλός τρόπος για να αποκτήσει τον έλεγχο. (Βλέπε Σκοπός σας Ημέρα: σημαντικότερο έργο )
  4. Στάση πολλαπλά προσόντα. Αυτό είναι ίσως το πράγμα που κάνει τη μέρα σας το craziest. Δεν μπορείτε να μείνετε υγιής αν είστε αλχημείες ένα εκατομμύριο πράγματα ταυτόχρονα. Αν γίνει αυτό, τότε δεν είναι παραγωγικές, είτε. Εστίαση σε ένα πράγμα κάθε φορά (βλ. Πώς να ΜΗ πολλαπλών καθηκόντων ).
  5. Εισερχόμενες Ελέγχου Επικοινωνίας. Άλλοι δε θα σας αφήσει να το κάνετε αυτό; Θα πρέπει να είναι δυναμική και να διεκδικήσουν τον έλεγχο από το χρόνο σας. Αφήστε τους άλλους να μπορούν να γνωρίζουν πότε κλήση σας, πόσο συχνά ή που μπορούν να λάβουν απαντήσεις στα emails σας. Γυρίστε του IM και chat. Απενεργοποιήστε το email σας ειδοποιήσεις και ελέγχει μόνο μια φορά την ώρα, ή για κάποιο άλλο τακτικά. Ας πάμε στον τηλεφωνητή κλήσεων. Εσείς απλά δεν μπορούν να ανταποκριθούν άμεσα σε κάθε κλήση κινητό τηλέφωνο, κάθε ηλεκτρονικό μήνυμα, κάθε σελίδα, κάθε αίτηση στο γραφείο σας. Αν πρέπει να τους, που τίθενται σε ακουστικά. Να είστε σαφής με παρρησία και με άλλους για την διαθεσιμότητα και το χρόνο, όταν δεν μπορεί να διαταραχθεί. Οι άνθρωποι μπορεί να μην είναι πάντα ευχαριστημένοι με αυτό, αλλά μετά από λίγο, θα αρχίσει να σέβεται το χρόνο σας.
  6. Επανεξέταση την ημέρα σας. Να αναιρέσει λίγο χρόνο στο τέλος της ημέρας για να εξετάσει τι έχετε κάνει, να διαγράψετε, να σας κάνουμε καταλόγους, ενημερώνει τους καταλόγους με τα νέα στοιχεία, που stuff πίσω εκεί όπου ανήκει, σε απόσταση από το γραφείο σου, και το σχέδιο για το αύριο . Αφήστε αισθάνονται ικανοποιημένοι.
  7. Ορισμός ρουτίνες. Αυτές οι τακτικές ρουτίνες είναι ο καλύτερος τρόπος για να αισθάνεται τον έλεγχο της ζωής σας. Έχω ήδη εργάζονται για πρωινή ρουτίνα και μια βραδιά ρουτίνας at home,καιit also helps to have a first-thing-in-the-morning work routine (including Step 3)καιan end-of-the-day work routine (Step 6). Make them a habit,καιyour days will be must less stressful.

Δείτε επίσης:

zen-productivity ++
Συνήθειες Zen Γιατί;
Zen Mind: Πώς να Declutter
100 τρόποι για να διασκεδάσουν με τα παιδιά σας για δωρεάν ή φθηνή
5 Τρόποι GTD σας βοηθά να πετύχετε τους στόχους σας
Alow τον εαυτό σας να είναι ευτυχής και υπερήφανος για την πρόοδό σας
Zen Habits - Greek
Αναζήτηση ιστοσελίδα μας: