Zen Kanji

παραγωγικότητα

Zen Habits (Leo Babauta) - Greek

Καθιστά Βρεφικά Οκτώ: Αύξηση Έξι Kids - Μέρος 1

Τον περασμένο Μάρτιο, η γυναίκα μου γέννησε ένα όμορφο κοριτσάκι, Noelle Cayce. Έγινε έκτη παιδί μας, και μέσα σε λίγα χρόνια, το σπίτι μας είχε γίνει ξαφνικά πολύ πλήρης.
Ένα μικρό ιστορικό είναι, ούτως ώστε: η γυναίκα μου και ήρθα μαζί πριν από έξι χρόνια, με δύο παιδιά από κάθε προηγούμενη σχέσεις, και [...]

Τον περασμένο Μάρτιο, η γυναίκα μου γέννησε ένα όμορφο κοριτσάκι, Noelle Cayce. Έγινε έκτη παιδί μας, και μέσα σε λίγα χρόνια, το σπίτι μας είχε γίνει ξαφνικά πολύ πλήρης.

Ένα μικρό ιστορικό είναι, ούτως ώστε: η γυναίκα μου και ήρθα μαζί πριν από έξι χρόνια, με δύο παιδιά από κάθε προηγούμενη σχέσεις, και αφού παντρεύτηκε το 2003, είχαμε ένα γιο (Seth Ησαΐα) το 2004, και τώρα Noelle το 2006. Μας πήγε από την κάθε δύο παιδιά να έχουν έξι εντός τριών ετών.

Η αύξηση τόσο πολλά παιδιά μαζί, φυσικά, ήταν μια οικονομική πρόκληση, καθώς και το χρονικό προγραμματισμό και την οργανωτική πρόκληση. Είναι επίσης μία εκπληκτική ευλογία, και είμαι σχεδιάζει να κάνει μια σειρά από θέσεις για το τι είναι σαν να αυξήσουν τόσο πολλά παιδιά, και μερικά από μου καλύτερο γονικές συμβουλές. Αυτή είναι η πρώτη της σειράς, και θα ασχοληθεί με οικονομικά.

Η αύξηση των οικονομικών των Έξι Kids
Όταν ο γιος μου γεννήθηκε το 2004, η γυναίκα μου και έκανα την απόφαση ότι θα πρέπει να μείνει σπίτι του για να αναλάβουν τη φροντίδα του. Όταν η κόρη μου γεννήθηκε το 2006, αποφασίσαμε ότι θα πρέπει να εξακολουθήσουν να μείνουν σπίτι τους. Ήταν μια σημαντική απόφαση, και είμαστε και οι δύο πολύ χαρούμενος που καταφέραμε. Είναι το καλύτερο μέτρο για την υπηρεσιακή από τα δύο μας μωρά, και που της ήταν σε θέση να θηλάζουν και να κάνει όλα τα άλλα πράγματα που μόνο η μαμά θα μπορούσε να κάνει.

Φυσικά, είναι επίσης δύσκολο για εμάς οικονομικά, αλλά αξίζει τις θυσίες που, κατά τη γνώμη μου. Έχουμε κομμένες μια σειρά από δαπάνες που να μπορούν να ζουν με μισθό μου (βλέπε Πώς να αποθηκεύσω ) Και η απόφασή μας έχει αναγκάσει να μάθουν να ζουν frugally. Εμείς πραγματικά αγωνίστηκαν για λίγο, αλλά πιστεύω ότι είμαστε άλμα μας χτυπούν τώρα.

Έχω, επίσης, εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας συγγραφέας στο πλάι, για να μας δώσει ένα έξτρα εισόδημα πάνω μου τακτική μισθού.

Εδώ είναι τα κλειδιά για να μπορέσουν να επιβιώσουν με έξι παιδιά, με μία μόνο σύζυγος εργασίας:

  • Live frugally. Ζώντας σε έναν μισθό (και ελεύθερων πληρώσει), απαιτεί θυσίες. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να φάτε ως πολύ, ή να πάτε στον κινηματογράφο ως πολύ. Έχουμε μόνο ένα αυτοκίνητο. Μας έκοψε καλώδιο. Είναι ένα είδος ζωής μετά από λίγο, αλλά είναι σίγουρα δύσκολο στην αρχή.
  • Αυξήστε το εισόδημά σας. Αν και μπορεί να έχουν μόνο ένα μισθό, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να κερδίσουν χρήματα από την πλευρά, από το να εργάζονται με μερική απασχόληση σε ελεύθερο lancing να ζητήσει τη γνώμη του για την πώληση Avon να babysitting. Κάθε επιπλέον εισόδημα βοηθάει πολύ.
  • Πληρώστε τα χρέη, και να αποφύγει περαιτέρω χρέη. Είχαμε ένα μικρό πρόβλημα με τη συσσώρευση οφειλών, κυρίως όταν δεν είχαν κάνει αρκετά χρήματα για να πληρώσει τους λογαριασμούς μας. Αλλά έχουμε μεταρρυθμισμένης μας τρόπους, ακυρώθηκε η πιστωτική κάρτα, και τώρα αρχίζει να αποφέρει καρπούς τους λογαριασμούς μας, ένα προς ένα. Αφού είμαστε γίνει, θα έχουμε πολλά επιπλέον χρήματα για να σώσει.
  • Κατασκευάστηκε ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης.Είναι σκληρό, αλλά είναι σημαντικό να σας εξοικονομήσουν χρήματα κάθε ημέρα πληρωμής, δεν έχει σημασία πόσο μικρό το ποσό. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις πώς να το κάνετε αυτό, κομμένες κάποιες μικρότερες δαπάνες, ισοβύθισμα άλλων, να ακυρώσει ή καλωδιακή Netflix σας ή γυμναστήριο του μέλους ή κάτι τέτοιο. Βρείτε ένα τρόπο για να αποθηκεύσετε. Είναι το πιο σημαντικό μέρος της τα οικονομικά σας, ειδικά το μέρος όπου μπορείτε οικοδομήσουν ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης. Πρέπει να οικοδομήσουμε αυτή μέχρι τουλάχιστον $ 1,000, διότι σε καμία στιγμή, το αυτοκίνητό σας μπορεί να καταρρεύσει ή το παιδί σας μπορεί να χρειαστεί να πάνε στο νοσοκομείο ή σε οποιοδήποτε άλλο είδος της έκτακτης ανάγκης θα μπορούσε να συμβεί και να μην σας αφήσει μόνο, χωρίς τα απαραίτητα κονδύλια, αλλά αναφέρονται λογαριασμούς που αναφέρονται μπορείτε να πληρώσετε αργότερα έτσι ώστε να μπορείτε να πληρώσετε για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αν έχετε αποταμίευσης, μπορείτε να πληρώσετε για αυτές τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, χωρίς να
  • Προϋπολογισμός. Γνωρίζω ότι είναι μια επίφοβη πράγμα για πολλούς ανθρώπους, αλλά δεν πρέπει να είναι σκληρό. Απλά κατάλογο αναφέρονται τακτική μηνιαία σας έξοδα (επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, ενοίκια, αυτοκίνητο, διαδίκτυο, κινητό τηλέφωνο, κλπ) μαζί με τη μεταβλητή εξόδων (είδη παντοπωλείου, φυσικό αέριο, φαγητό, κλπ) και άλλες παράτυπες δαπάνες που μπορεί να μην έρχονται κάθε μήνα, αλλά ότι γνωρίζουν ότι θα πρέπει κάποια στιγμή (αυτοκίνητο επισκευή, συντήρηση σπίτι, δώρα, ιατρική, κ.λπ., οι οποίες κατανέμονται ως μηνιαία δαπάνη). Κατάλογος σας εισόδημα. Το εισόδημα θα πρέπει να είναι περισσότερα από τα έξοδά σας. Εάν δεν είναι, ισοβύθισμα ορισμένα έξοδα.
  • Αυτοματοποιήστε τα οικονομικά σας. Για όλους τους λογαριασμούς μου, έχω τους είτε αυτόματα αφαιρούνται (όπως και το αυτοκίνητό μου, την πληρωμή και τηλεφώνου) ή να έχει τακτική online έλεγχος θα αναφέρονται σε αυτούς κάθε μήνα. Τα μόνα πράγματα που δεν καταβάλλονται σε απευθείας σύνδεση είναι τα πράγματα που χρειάζονται για μετρητά, όπως και το φυσικό αέριο και ειδών παντοπωλείου.
  • Ο φάκελος του συστήματος. Για ό, τι δεν μπορείτε να αυτοματοποιήσετε online, να αποσύρει την κάθε ημέρα πληρωμής μετρητών (αντί για τη χρήση των ΑΤΜ και επιβαρύνεται με τα τέλη) για τις δαπάνες αυτές και να τους φέρουν σε ξεχωριστό φάκελο. Έχω τρεις: ειδών παντοπωλείου, φυσικού αερίου, καθώς και δαπάνες (τα πάντα, από φαγητό σε παιδιά σχολικής stuff). Όταν τα χρήματα που αντίκειται στο εν λόγω φάκελο, δεν μπορείτε να περνούν πια μέχρι την επόμενη ημέρα πληρωμής. Είναι ένας απλός τρόπος για να παρακολουθείτε πόσο έχετε αριστερά, αντί του guesstimating και ανάκλησης πάρα πολύ ή πάρα πολύ χρέωση.
  • Βρείτε δωρεάν τρόπους να διασκεδάσουν με τα παιδιά σας. Ενώ κάνουμε θυσίες, και τα παιδιά μας έχουν να κάνουν θυσίες και εγώ, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να έχουμε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μαζί τους. Σχεδιάζουμε μια οικογένεια Ημέρα κάθε Κυριακή, όταν θα κάνουμε όλα αυτά μαζί να κάνουν έρωτα, όπως η ανάγνωση, παρακολουθώντας ταινίες (συνήθως ενοίκιο τα DVD για την εξοικονόμηση χρημάτων), που παίζουν τα αθλήματα, θα σε ένα πάρκο, παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια, με προορισμό την παραλία , την επίσκεψη της οικογένειας, ή να κάνει πολλά άλλα πράγματα δωρεάν ή φθηνή. Διασκέδαση δε χρειάζεται να είναι πολλά.
  • Σχέδιο μπροστά. Αν γνωρίζετε κάποιον είναι τα γενέθλια του μέχρι που έρχονται, για το σχέδιο αυτό, δεν είστε κρυπτογράφησης να βρει χρήματα για να αγοράσει ένα δώρο. Το ίδιο πράγμα με έξοδα του σχολείου, όπως και εκδρομή χρημάτων φωτογραφίες ή το σχολείο. Η δική μας παιδιά είναι, επίσης, τους αθλητικούς παράγοντες, προκειμένου να έχουμε σχέδιο για τις στολές και cleats και περισσότερο. Σκεφτείτε μπροστά σε αυτό που θα χρειαστεί, έτσι δεν είστε έσπασε κατά βάρος που έρχεται.
  • Αντιμετωπίστε την οικογένειά σας μια φορά σε λίγο. Ενώ πολλά διασκεδαστικά πράγματα είναι δωρεάν, μερικές φορές σας Πρέπει φιγούρα. Πάρτε τα παιδιά εκτίθενται σε μια ταινία, ή ένα εστιατόριο. Ο αγαπημένος μας φιγούρα θα είναι σε ένα θαλάσσιο πάρκο. Πρόσφατα λειτούργησε σε μερικές εκατοντάδες δολάρια έξτρα, και αντί να είναι υπεύθυνη και την εξόφληση του χρέους ή περισσότερα αποθηκεύσετε, που μίσθωσε ένα δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο με ένα μεγάλο πάρκο νερού, και πέρασαν δύο ημέρες, με ωστικό κύμα με τα παιδιά. Άλλες φορές θα σας μόνο για τη θεραπεία τους κώνους παγωτού ή κάτι τέτοιο.

Άλλα μέρη της σειράς αυτής:

Δείτε επίσης:

zen-productivity ++
10 Συμβουλές για κλείσιμο καπνίζοντες
2006 Έτος στην αναθεώρηση - Ένα μεγάλο χρόνο!
2007: Έτος My Greatest Ever
6 Συμβουλές για την εργασία στο χώρο εργασίας με το ποδήλατο
Η επίτευξη στόχων με τον γιο μου: Ο Χάρι Πότερ Μαραθώνα
Zen Habits - Greek
Αναζήτηση ιστοσελίδα μας: