Zen Kanji

παραγωγικότητα

Zen Habits (Leo Babauta) - Greek

Καθιστά Βρεφικά Οκτώ: Αύξηση Έξι Kids - Μέρος 2, οργάνωση έκδοση

Βλ. Μέρος 1, για την εισαγωγή σε αυτή τη σειρά.
Στο μέρος 1 για αύξηση έξι παιδιά, μου μίλησε για οικονομικά. Αυτό είναι μόνο μέρος της μάχης. Πολλά από όσα κάνει αύξηση τόσο πολλά παιδιά είναι οι τεράστιες δυσκολίες της εφοδιαστικής όλα. Από το ποδόσφαιρο στην χορωδία για τις μητρικές-δάσκαλο σε συνέδρια γενέθλια ... καλό, μόνο [...]


Βλέπω Μέρος 1 για την εισαγωγή σε αυτή τη σειρά.

Μέσα Μέρος 1 about raising six kids , Θα μιλήσει για οικονομικά. Αυτό είναι μόνο μέρος της μάχης. Πολλά από όσα κάνει αύξηση τόσο πολλά παιδιά είναι οι τεράστιες δυσκολίες της εφοδιαστικής όλα. Από το ποδόσφαιρο στην χορωδία για τις μητρικές-δάσκαλο σε συνέδρια γενέθλια ... καλό, απλώς να τους έτοιμο το πρωί είναι μια άσκηση στην υλικοτεχνική του σχεδιασμού και της εκτέλεσης.

Η λύση; Λοιπόν, δεν έχω εύκολες απαντήσεις, αλλά θα μπορούν να μοιραστούν αυτό που έχει βοηθήσει και μου κρατήσει τη γυναίκα μου υγιής.

Οργάνωση και Προγραμματισμός Έξι Kids

 • Το ότι ένα ημερολογιακό μέλη Ηνωμένες Πολιτείες Όλα αυτά. Η γυναίκα μου και εγώ πρέπει να χρησιμοποιείται χωριστή ημερολόγια, μαζί με πολλαπλές σχολείο ημερολόγια, τα αθλητικά προγράμματα, ανακοινώσεις για το σχολείο, και πολλά άλλα. Η πλευρά μας ήταν ψυγείο που καλύπτονται με αυτά τα προγράμματα, και αυτό ήταν μια πρόκληση για να θυμόμαστε πάντα. Πληκτρολογήστε: Google Calendar . Τώρα, θα τεθούν τα πάντα σε ένα ημερολόγιο. Έχουμε ξεχωριστή υπο-ημερολόγια για το έργο μου, την προσωπική μου πράγματα, η γυναίκα μου το υλικό, τα παιδιά, και μου κατάρτιση, αλλά είναι ορατά όλα σε ένα ημερολόγιο. Τώρα, κάθε φορά που έχετε ένα σχολικό ημερολόγιο ή αθλητικών χρονοδιάγραμμα ή προειδοποίηση για κάτι στο σχολείο, θα τεθεί σύντομα σε Gcal. Το ίδιο πράγμα με την εργασία τους διορισμούς, τις συναντήσεις, τις κατηγορίες, 5Ks και περισσότερο. Τώρα μπορούμε να εξετάσουμε μόνο το ημερολόγιο, από την εργασία ή το σπίτι, και να δούμε τι γίνεται την ίδια ημέρα ή την επόμενη ημέρα.
 • Διδάξτε τους να είναι αυτάρκεις. Σίγουρα, είναι ευκολότερη και ταχύτερη για τους ντους φόρεμα και ο ίδιος από τους κάνει να βλέπουν τα ίδια καθήκοντα με πολύ πιο αργούς ρυθμούς και incompetently. Αλλά ότι προσπαθείτε με έξι παιδιά. Θα τρελαίνομαι. Η απάντηση είναι να τους διδάξουμε να κάνουν τα ίδια πράγματα. Χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο από την πρώτη, αλλά μέσα σε ένα μήνα, θα πληρώσει περισσότερο από off. Τώρα, τα παιδιά μας δεν μπορούν μόνο ντους και φόρεμα τους (και τους δικούς τους διαλέγω ρούχα), αλλά οι ίδιοι οι ζωοτροφές πρωινό, καθαρά δωμάτια τους, τα δόντια τους βούρτσα, χτένα τα μαλλιά τους, να έχουν έτοιμα τα πράγματα, τις δικές τους πλένουν τα πιάτα (καλά, δεν το νεώτερο δύο, αλλά το παλαιότερο τέσσερις). Το μόνο πράγμα που κάνω το πρωί είναι καθορίζουν τους γεύματα, και η γυναίκα μου Σιδηρόμπαλες τα ρούχα τους. Παλαιότερη κόρη μου, 13, σιδήρου μπορεί ρούχα, και έχει μάθει να βοηθήσει με τις δουλειές και τα μωρά. Μπορούν να κάνουν όλες τις δουλειές και εγώ, όπως το σκούπισμα και σφουγγάρισμα.
 • Σχέδιο επαρκής χρόνος. Είχαμε συνηθίσει να θεωρούμε μια ώρα να ετοιμαστεί ήταν αρκετό. Και μετά μας δύο νέα μωρά γεννήθηκαν, που έγινε με καθυστέρηση για τα πάντα. Τώρα, πρέπει να έχουμε περισσότερες από δύο ώρες. Ενώ θα μπορούσαμε ίσως ετοιμαστείτε σε μια ώρα, τώρα προετοιμασία μας ο χρόνος είναι πολύ πιο χαλαρή. Και είμαστε περισσότερο σε χρόνο από ό, τι πριν. Συνήθως.
 • Κάντε ένα εβδομαδιαίο βραδυνό μενού. Ναι, αυτό το νέο isn'ta άκρη, αλλά είναι πολύ χρήσιμο. Σχεδιάζουμε τα γεύματα για την εβδομάδα - και τα παιδιά μπορούν να κάνουν προτάσεις - και ότι με τα ψώνια στο μενού πλευρά, και τα συστατικά που απαριθμούνται αναφέρονται. Επίσης, κάνει τα πράγματα πιο εύκολα έρχονται δείπνο χρόνο - δεν αποφάσεις να κάνουν απλώς ... το μαστίγιο συστατικών και μαγειρέψτε το.
 • Σχέδιο εύκολο δείπνα. Οτιδήποτε χρειάζεται πολύ χρόνο για την προετοιμασία είναι πάρα πολύ κόπο. Μακαρόνια, τσίλι, tacos, ψητά κοτόπουλα (η έκδοση του κάθε υγιές) είναι μερικά από συνδετήρες μας.
 • Pack σας εργαλείο από την πόρτα. Με ένα εργαλείο ελέγχου για το ποδόσφαιρο, ή άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις, είναι μια καλή ιδέα. Και όταν προετοιμάζονται για την επερχόμενη ημέρα, ξεκινούν τη συγκέντρωση όλων των πράγματά σου από την πόρτα, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει τα πάντα, έτσι ώστε να μην έχει ξεχάσει. Λήθης κάποιου cleats και έχοντας να μετατρέψει το αυτοκίνητό τους κοντά για να είναι ένας πόνος.
 • Pack επιπλέον μια τσάντα με τα ρούχα. Κρατάμε μια μικρή μεταφορά στις αποσκευές συσκευάζονται με ένα ζευγάρι των μεταβολών των εσώρουχα και ρούχα για το κάθε παιδί στοιβαγμένα στο αυτοκίνητο. Εάν υπάρχει ένα ατύχημα, ή κάποια από τα παιδιά θέλουν να περάσουν τη νύχτα με τους παππούδες, ότι η τσάντα θα είναι πολύ βολικό.
 • Έχεις οικογένεια που ανταποκρίνεται στις. Θα πάρω μετά περισσότερα για αυτό αργότερα, στη σειρά, αλλά είναι μια καλή ιδέα να έχουν όλη την οικογένεια καθίσουν μια φορά την εβδομάδα και να μιλήσουμε για οποιαδήποτε θέματα που έχουν τα μέλη της οικογένειας. Η παρούσα ανακοίνωση αποτελεί το κλειδί για μια ευτυχισμένη οικογένεια.
 • Όλοι θα πρέπει να τρώνε μαζί. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό κάθε μέρα, αλλά θα προσπαθήσουμε να καθίσουμε μαζί και να έχουν δείπνο ως μια οικογένεια. Είναι μια καλή στιγμή να μιλήσουμε για κάθε πρόσωπο της ημέρας.
 • Να διαθέτουν Εισερχόμενα, και σαφές ότι συχνά. Όλα τα έγγραφα, τιμολόγια, επιστολές, τα διαφημιστικά φυλλάδια, πίνακες, έγγραφα σχολείο και να πάω κατευθείαν πάνω σε μας και μόνο εισερχομένων. Τα εισερχόμενα θα πρέπει να εκκαθαριστούν κάθε μέρα ή κάθε δεύτερη μέρα - μόλις άροτρο, μέσω αυτής, ένα στοιχείο κάθε φορά, τη λήψη απόφασης, την ανάληψη δράσης, η υποβολή ή η trashing κάθε στοιχείο του αμέσως. Μην βάλετε off ή πράγματα θα συσσωρεύονται!
 • Διδάξτε τα παιδιά ότι όλα έχουν μια θέση. Κάθε πράγμα στο σπίτι σας θα πρέπει να έχουν ένα "σπίτι". Διδάξτε τα παιδιά στην περίπτωση που το σπίτι είναι, και να τους τη συνήθεια να θέτει στο σπίτι. Αυτές που δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσετε τέλειο σε αυτό, αλλά το περισσότερο που όλοι το κάνει αυτό, τα λιγότερα πράγματα να χαθεί. Επίσης, καθαρό όπως πάτε να διατηρήσουν το σπίτι αρκετά καθαρό ανά πάσα στιγμή.
 • Declutter συχνά . Απαλλαγείτε από τα σκουπίδια σας στις ντουλάπες, που σωριάζω το σπίτι, ότι clutters γκαράζ. Έχουν τακτικές decluttering ημέρες. Διδάξτε τους να δώσουν μακριά τα παιχνίδια και ρούχα για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Είναι επίσης καλή ιδέα να φεύγω παλιά παιχνίδια κάθε φορά που παίρνουν νέες για γενέθλια και κυρίως τα Χριστούγεννα.

Άλλα μέρη της σειράς αυτής:

zen-productivity ++
2006 Έτος στην αναθεώρηση - Ένα μεγάλο χρόνο!
2007: Έτος My Greatest Ever
6 Συμβουλές για την εργασία στο χώρο εργασίας με το ποδήλατο
Η επίτευξη στόχων με τον γιο μου: Ο Χάρι Πότερ Μαραθώνα
Καθιστά Βρεφικά Οκτώ: Αύξηση Έξι Kids - Μέρος 1
Zen Habits - Greek
Αναζήτηση ιστοσελίδα μας: