Zen Kanji

παραγωγικότητα

Zen Habits (Leo Babauta) - Greek

Zen Email: Σαφής Out σας Εισερχόμενα

Χρησιμοποιώ το Gmail αποκλειστικά για το email, και αυτό αποτελεί ένα μεγάλο μέρος της ημέρας μου δύο θέσεις εργασίας. Έχω ένα δίκαιο ποσό των email κάθε ώρα, και είμαι αρκετά γρήγορος σε ανταπόκριση.
Ωστόσο, ένα πράγμα θα παρατηρήσετε σχετικά με τα εισερχόμενα του Gmail μου είναι ότι είναι μόνο για πάντα κενή.
Αυτό μου δίνει ένα αίσθημα Zen σε [...]


Χρησιμοποιώ το Gmail αποκλειστικά για το email, και αυτό αποτελεί ένα μεγάλο μέρος της ημέρας μου δύο θέσεις εργασίας. Έχω ένα δίκαιο ποσό των email κάθε ώρα, και είμαι αρκετά γρήγορος σε ανταπόκριση.

Ωστόσο, ένα πράγμα θα παρατηρήσετε σχετικά με τα εισερχόμενα του Gmail μου είναι ότι είναι μόνο για πάντα κενή.

Αυτό μου δίνει ένα αίσθημα Zen να έχουν ένα καθαρό Εισερχόμενα, την αίσθηση της ειρήνης και της ηρεμίας και της ικανοποίησης. I Συστήνουμε ιδιαίτερα ότι σε όλους. Δεν ήμουν πάντα έτσι - Είχα πολλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο φάκελο εισερχομένων μου στο παρελθόν. Θα καθίσω εκεί, μερικές φορές unread, μερικές φορές απλώς να περιμένει για μια ενέργεια, μερικές φορές σε αναμονή για να κατατεθεί, και άλλοι απλά περιμένουν, επειδή ήμουν procrastinating. Είχα επίσης πολλούς φακέλους για αρχειοθέτηση email μου, γι 'αυτό θα μπορούσε να βρει τους όταν τους χρειάζονται. Θα πάρει λίγο να καταθέσει μερικές φορές, οπότε θα ήθελα να θέσω εκτός λειτουργίας. Πολλοί άνθρωποι που γνωρίζω είναι το ίδιο τρόπο.

GTD άλλαξε όμως ότι (όπως και 43 φάκελοι και άλλα), καθώς και για σχεδόν έναν χρόνο τώρα, έχω αρκετή συνέπεια να έχουμε ένα καθαρό Εισερχόμενα.

Εδώ μου είναι απλά βήματα για την επίτευξη Zen Email:

1)Δεν γίνεται έλεγχος email πρώτο πράγμα το πρωί, ή να είναι συνεχώς σε. Αυτή είναι μια συμβουλή που προσφέρεται από πολλά blogs, να μην υπάρξει καμία νέα εδώ. Έλεγχος email πρώτο πράγμα θα σας κολλήσει στο email για λίγο. Αντίθετα, σας κάνει πιο σημαντικό πράγμα για την ημέρα, ή το πράγμα έχετε procrastinating στις πλέον. Στη συνέχεια, ελέγξτε το email. Ακόμα καλύτερα, κάνετε 2 ή 3 πράγματα πρώτα. Επίσης, αν έχετε συνεχώς τον έλεγχο email όλη την ημέρα, ή θα σας ειδοποιεί το ταχύτερο ένα email έρχεται, θα σας αποσπούν συνεχώς και δεν είναι σε θέση να επικεντρωθεί στην αποστολή πριν από εσάς. Να ελέγξω μόλις μία ώρα, αλλά μπορεί να έχουν διαφορετικές ανάγκες.

2)Όταν ελέγχετε το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, να διαθέτει ο καθένας, ένα κάθε φορά, αμέσως. Κάντε μια απόφαση σχετικά με το τι πρέπει να γίνει με κάθε email.

2α)Είναι σκουπίδια ή κάποια διαβίβασε email; Άχρηστα αμέσως.

2β)Είναι μεγάλο το email που μόλις χρειαστεί να το διαβάσετε για πληροφορίες; Φάκελος Διαβάστε το σε φάκελο (ή ετικέτας που Διαβάστε και το αρχείο) ή να το τυπώσετε για να διαβάσετε για τις οδικές μεταφορές (εν αναμονή στη γραμμή, για παράδειγμα).

2γ)Αν το ηλεκτρονικό μήνυμα απαιτεί δράση, σημειώστε τη δράση σας για να κάνουμε-ή GTD καταλόγουςνα κάνει αργότερα. Σημειώστε, επίσης, να ελέγξετε τις πληροφορίες για το email, αν είναι απαραίτητο. Στη συνέχεια, το αρχείο του email. Μπορείτε εύκολα να το βρείτε αργότερα, όταν θα χρειαστεί να το κάνουμε αυτό το έργο.

2δ)Αν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε αυτή σε ένα ή δύο λεπτά, να το πράξουν αμέσως. Μην το έθεσε εκτός λειτουργίας. Αν περιμένουμε, θα καταλήξουμε σε μια συσσώρευση των μηνυμάτων για την αντιμετώπιση, και εσείς δεν μπορεί ποτέ να ξεφύγει από αυτήν. Θα ανταποκριθεί γρήγορα, με ένα σύντομο σημείωμα, και να το στείλετε αμέσως. Έτσι είμαι θεωρηθεί ως ανταπόκριση και πάνω από τα πράγματα.

2e)Εάν πρέπει να παρακολουθεί τις email αργότερα, ή να περιμένουν για μια απάντηση, σημειώνει ότι σε μια λίστα αναμονής για. Μην αφήσετε μόνο στο φάκελο εισερχομένων σας ως υπενθύμιση.

3)Έχω μόνο έναν φάκελο: Αρχείο. Όταν απαντήσω σε ένα email, ή να ολοκληρώσετε την ανάγνωσή του, αν δεν χρειάζονται απάντηση, ή να σημειώσετε ότι για να μου κάνουν-κατάλογο, θα το αρχείο αυτό. Απλό. Μπορείτε να προσθέσετε ένα φάκελο Διαβάστε, αν θέλετε. Συνήθως εκτύπωση πλέον αυτοί που θα διαβάσετε αργότερα, όπως και κατά τη διάρκεια του γεύματος ή ενώ περιμένουν για κάτι. Άλλοι άνθρωποι έχουν δράσης φάκελο ή σε αναμονή για τον φάκελο, αλλά θεωρώ ότι αυτό είναι μόνο ένα πρόσθετο Εισερχόμενα (ή "κουβά", όπως GTD του David Allen ονομάζει) ότι θα πρέπει να ελέγχουν συνεχώς. Δεν μου αρέσει να ελέγχει επιπλέον φακέλους. Έχω να μου-και μου κάνει λίστες αναμονής Για λίστα, και αυτό είναι αρκετά καλό. Γι 'αυτό και τόσο απλό πάτημα "Αρχείο" για ένα email, και αν χρειάζεται να το βρείτε αργότερα, το Gmail η αναζήτηση είναι τόσο καλό που είναι εύκολο να βρεθεί. Δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με αυτό το σύστημα.

Email Zen ότι είναι εύκολο: Ελέγξτε το email σε τακτά χρονικά διαστήματα, να αναλάβει δράση για κάθε e-mail αμέσως (ή σημείωση σε μια λίστα για να το κάνετε αργότερα) και το αρχείο.

Ahhh. Κενά Εισερχόμενα!

Δείτε επίσης:

zen-productivity ++
2007: Έτος My Greatest Ever
6 Συμβουλές για την εργασία στο χώρο εργασίας με το ποδήλατο
Η επίτευξη στόχων με τον γιο μου: Ο Χάρι Πότερ Μαραθώνα
Καθιστά Βρεφικά Οκτώ: Αύξηση Έξι Kids - Μέρος 1
Καθιστά Βρεφικά Οκτώ: Αύξηση Έξι Kids - Μέρος 2, οργάνωση έκδοση
Zen Habits - Greek
Αναζήτηση ιστοσελίδα μας: