Zen Kanji

παραγωγικότητα

Zen Habits (Leo Babauta) - Greek

Πώς έγινα πρώιμο ανύψωσης

Ξέρω, Steve Παυλίνα έχει ήδη γίνει αυτό, αλλά έχω διαπιστώσει ότι αφύπνιση νωρίς έχει ένα από τα καλύτερα πράγματα που έχω κάνει κατά το τελευταίο έτος, και σκέφτηκα να θέσω μετοχή συμβουλές μου. Μόλις δημοσιεύτηκε περίπου ρουτίνα μου το πρωί, και νόμιζα ότι θα θέλατε να γνωρίζετε πώς να πάω μέχρι την 4:30 π.μ.
Για [...]


Το ξέρω, Steve Παυλίνα έχει ήδη προβεί , Αλλά έχω διαπιστώσει ότι αφύπνιση νωρίς έχει ένα από τα καλύτερα πράγματα που έχω κάνει κατά το τελευταίο έτος, και σκέφτηκα να θέσω μετοχή συμβουλές μου. Απλά δημοσιεύτηκε περίπου το πρωί μου ρουτίνα , Και νόμιζα ότι θα θέλατε να γνωρίζετε πώς να πάω μέχρι την 4:30 π.μ.

Για πολλά χρόνια, ήμουν αργά ανύψωσης. Αγαπούσα να κοιμηθεί in. Στη συνέχεια τα πράγματα άλλαξαν, γιατί έπρεπε να ξυπνήσει μεταξύ 6-6:30 π.μ. να καθορίζουν τα παιδιά μου "και να τα γεύματα έτοιμα για το σχολείο. Ωστόσο, πέρυσι, όταν αποφάσισα να τρένο για το πρώτο μου μαραθώνιο, αποφάσισα ότι χρειάζεται για να αρχίσει να τρέχει τα πρωινά αν ήταν να έχει κάποια στιγμή έφυγε για την οικογένειά μου.

Λοιπόν, εγώ που ορίζονται για να ξυπνάτε νωρίς συνήθεια. Ξεκίνησα από σηκώνονται στις 5:30 π.μ., στη συνέχεια, στις 5 π.μ. Σε περίπτωση που έγινε συνήθεια, και θα έπρεπε να ξυπνήσει στις 4 το πρωί ή 3:30 π.μ. για έγκαιρη, μακροπρόθεσμα, θα wasn'ta πρόβλημα. Και τον περασμένο Νοέμβριο, όταν αποφάσισε να συμμετάσχει στην NaNoWriMo , Αποφάσισα να ξυπνήσω στις 4 το πρωί για να γράψετε για τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα. Τώρα που ολοκληρώθηκε γραπτώς ότι τα νέα-στόχο, δεν χρειάζεται να ξυπνήσω νωρίς ότι πια, αλλά έχουν εγκατασταθεί σε μια ευτυχισμένη συμβιβασμός του ξυπνήματος σε 4:30 π.μ. Μερικές ημέρες, όταν είμαι πολύ κουρασμένος (αν πάω για ύπνο αργά), Θα πάρω μετά στις 5:00 ή 5:30, αλλά αυτό είναι ακόμα νωρίτερα από ότι χρησιμοποιείται για να ξυπνήσουν.

Εδώ είναι οι συμβουλές για να γίνει ένα αρχικό ύψος:

  • Μην κάνετε δραστικές αλλαγές. Ξεκινήστε αργά, από αφύπνιση μόλις 15-30 λεπτά νωρίτερα από το συνηθισμένο. Συνηθίζεις αυτό για λίγες μέρες. Κατόπιν περικοπή άλλα 15 λεπτά. Μήπως αυτό σταδιακά μέχρι να φτάσετε στο στόχο σας χρόνο.
  • Επιτρέψτε στον εαυτό σας να κοιμηθεί νωρίτερα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραμονή μέχρι αργά, ίσως, βλέποντας τηλεόραση ή το σερφάρισμα στο Internet. Αλλά αν συνεχιστεί αυτή η συνήθεια, ενώ προσπαθεί να σηκωθεί νωρίτερα, αργά ή γρήγορα, στο οποίο θα δοθεί. Και αν είναι τα πρώτα που θα αυξάνεται, τότε θα συντριβή και κοιμούνται αργά και πρέπει να επιλέξετε από την αρχή.Προτείνω θα κρεβάτι νωρίτερα, ακόμα και αν δεν νομίζετε ότι θα σας ύπνο, και να διαβάσω, ενώ στο κρεβάτι. Εάν είστε πραγματικά κουρασμένοι, που μόλις μπορεί να κοιμούνται πολύ νωρίτερα απ 'όσο νομίζετε.
  • Βάλτε το ξυπνητήρι μακριά από κρεβάτι σας. Αν είναι ακριβώς δίπλα στο κρεβάτι σου, θα κλείσουμε το διακόπτη ή αναβολής που επλήγησαν. Ποτέ μην πληγεί αναβολής. Αν είναι μακριά από το κρεβάτι, θα πρέπει να σηκωθεί από το κρεβάτι για να κλείσει το διακόπτη. Μέχρι τότε, είστε πάνω. Τώρα μπορείτε απλώς να αγρυπνώ.
  • Πήγαινε έξω από το υπνοδωμάτιο μόλις διακοπή της αφύπνισης. Μην αφήσετε τον εαυτό σας να επιτευχθεί η ορθολογική οργάνωση που χρονολογούνται από το κρεβάτι. Απλά ισχύει για τον εαυτό σου να βγουν έξω από το δωμάτιο. Η συνήθεια είναι να παραπάτημα στο μπάνιο και να κατουρήσω. Μέχρι τη στιγμή που έχω κάνει αυτό, και εκπλύνεται η τουαλέτα και πλένονται τα χέρια μου και εξέτασε άσχημο μούτρο μου στον καθρέφτη, είμαι ξύπνια αρκετή για να αντιμετωπίσει την ημέρα.
  • Μην ορθολογικοποιήσει. Αν το μυαλό σας επιτρέπουν να σας μιλήσω από σηκώνονται νωρίς, ποτέ δεν θα το κάνω. Μην κάνετε πίσω στο κρεβάτι να αποτελεί επιλογή.
  • Επιτρέψτε στον εαυτό σας να κοιμηθεί με μια φορά σε λίγο. Παρά τα όσα ήδη είπα και στο προηγούμενο σημείο, από τη στιγμή που σε λίγο είναι ωραίο να κοιμηθεί in. Όσο δεν είναι μια τακτική πράγμα. Θα το κάνω ίσως μια φορά την εβδομάδα ή έτσι.
  • Μάρκα ξυπνάτε νωρίς ανταμοιβή. Ναι, θα μπορούσε να υποτεθεί ότι κατά την πρώτη σας αναγκάζουν τον εαυτό σας να κάνει κάτι σκληρό, αλλά αν καταστεί ευχάριστη, σύντομα θα αναμένω να ξυπνάτε νωρίς. Χρησιμοποιείται για την ανταμοιβή μου είναι να γίνει ένα ζεστό καφέ και να διαβάσετε ένα βιβλίο. Έχω πρόσφατα κομμένες καφέ , Αλλά εξακολουθεί να απολαύσετε την ανάγνωση το βιβλίο μου. Άλλες ανταμοιβές μπορεί να είναι ένα νόστιμο θεραπεία για πρωινό (smoothies! Yum!) Ή παρακολουθείτε την ανατολή του ηλίου, ή meditating. Βρείτε κάτι που είναι ευχάριστες για σας, και αφήστε τον εαυτό σας να το κάνει, ως μέρος της ρουτίνας σας το πρωί.
  • Επωφεληθείτε από όλους ότι επιπλέον χρόνος. Μην ξυπνήσεις μια ώρα ή δύο μόνο νωρίς για να διαβάσετε τα ιστολόγιά σας, εκτός αν αυτό είναι ένα σημαντικό στόχο σου. Μην ξυπνήσουν νωρίς και τα απόβλητα που επιπλέον χρόνος. Αποκτήστε ένα άλμα ξεκίνημα για την ημέρα σας! Μου αρέσει να χρησιμοποιούν αυτό το χρόνο για να έχετε ένα προβάδισμα όσον αφορά την προετοιμασία τα παιδιά μου "γεύματα, σχετικά με το σχεδιασμό για το υπόλοιπο της ημέρας (όταν μου που μου MITs), για την άσκηση ή meditating, και την ανάγνωση. Κατά τη χρονική στιγμή 6:30 κυλά γύρω, έχω κάνει περισσότερα από ό, τι πολλοί άνθρωποι κάνουν όλη τη μέρα.
  • Απολαύστε το διάλειμμα αυγή! Όσο μπορείτε, εκτός δούμε (ή καλύτερα ακόμα, να έχουν έξω!) Και να παρακολουθήσουν τον ουρανό τη σειρά του το φως. Είναι όμορφο. Και είναι ήσυχα και ειρηνικά. Είναι τώρα η αγαπημένη μου στιγμή της ημέρας. Getting μέχρι νωρίς είναι μια ανταμοιβή από μόνη της για μένα.

Δείτε επίσης:

zen-productivity ++
Καθιστά Βρεφικά Οκτώ: Αύξηση Έξι Kids - Μέρος 2, οργάνωση έκδοση
Zen Email: Σαφής Out σας Εισερχόμενα
Λάβετε Υγιή και Fit, Μέρος 1
Λάβετε Υγιή και Fit, Μέρος 2 - Άσκηση Edition
My Morning ρουτίνας
Zen Habits - Greek
Αναζήτηση ιστοσελίδα μας: