Zen Kanji

παραγωγικότητα

Zen Habits (Leo Babauta) - Greek

Τρεις απλές αλλαγές στο Πράσινο Get Fit και την ίδια ώρα


Λάβετε ταιριάζει στο πράσινο και την ίδια στιγμή.

Μετά από γραπτή Leo Babauta . Συνέχεια μου για την Twitter .

Έχω προσπαθήσει να αλλάξει τη ζωή μου για το καλύτερο για λίγο τώρα, συμπεριλαμβανομένης της απλούστευσης, να εφαρμοστή και υγιεινά, και προσπαθεί να βάλει τις πράσινες - και κατά τους τελευταίους μήνες έχω κάνει μεγάλη έρευνα σε μείωση μου αποτύπωμα άνθρακα επίσης.

Και ενώ υπάρχουν εκατοντάδες ή και χιλιάδες πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για τη μείωση των πόρων που καταναλώνουμε και οι εκπομπές που παράγουμε, έχω εστιάζεται σε τρεις τομείς που πρέπει (μεταξύ) τις μεγαλύτερες επιπτώσεις.

Ένα από τα μεγαλύτερα πράγματα που έχω παρατηρήσει είναι ότι οι τρεις αυτές αλλαγές δεν μόνο να σας βοηθήσει να γίνει πιο πράσινη, αλλά μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της υγείας σας (και σας βοηθά να είναι πιο λιτός). Πηγαίνοντας πράσινο και είναι υγιέστερα και τεχνίτες συχνά πηγαίνουν χέρι με χέρι.

Και ενώ είμαι μακριά από το τέλειο, ακόμη και στους τρεις αυτούς τομείς, θα ήθελα να μοιραστώ μερικές από τις σκέψεις μου και τα πορίσματά της με εσάς, στο ελπίζει ότι θα εξετάσουμε και ίσως θεωρούν αυτές τις αλλαγές σου.

1. Ανθρώπινα-powered Μεταφορές. Συγκεκριμένα, το ποδήλατο και το περπάτημα. Ενώ τα αυτοκίνητα θεωρούνται convenient, ακόμη και το πιο πράσινο αυτοκίνητα χρησιμοποιούν τόνους των πόρων (κυριολεκτικά) και να συμβάλει σημαντικά στην εκπομπή αερίων θερμοκηπίου. Αυτοκίνητα είναι μια από τις μεγαλύτερες εκπομπές συνεισφέροντες στο πιο την καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Αν και δεν είναι όλοι θα πάνε χωρίς αυτοκίνητο όλη την ώρα, μπορούμε να μειώσουμε το ποσό που θα χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα.

Έχω περισσότερο περπάτημα, όπως έχουν Eva και τα παιδιά, σε πάρκα, παιδικές χαρές, τη βιβλιοθήκη, τις συνεδριάσεις, εστιατόρια, σινεμά, τα πράγματα έτσι. Περπάτημα είναι μια καταπληκτική μορφή μεταφορά - μόλις έχετε οποιαδήποτε χρήση πόρων ή έχουν οποιαδήποτε εκπομπές (εκτός από την αναπνοή σας), και θα έχετε πραγματικά ταιριάζει πεζοπορία περίπου (βλέπε μου Ιαπωνία ταξίδι έκθεση για περισσότερα για το πώς έχασα βάρος περπάτημα).

Ποδηλασία είναι κάτι που, επίσης, την αγάπη, αν και είμαι ανάμεσα σε ποδήλατα τώρα και αναζητώντας για ένα καλό ποδήλατο χρησιμοποιείται (προτιμώ αυτή που χρησιμοποιείται ως μέσο Είμαι μειώνοντας το ύψος των πόρων που θα καταναλώνουν). Ποδηλασία για μεταφορά λαμβάνει κάποια να χρησιμοποιηθούν για την, εγώ θα το παραδεχτώ, αλλά αυτό είναι άλλο ένα απίστευτο τρόπο για να καταναλώνουν γύρω από πολύ λίγους πόρους και εκπέμπουν μόνο για μηδενική ρύπανση, ενώ παράλληλα να βρίσκονται σε μεγάλη φόρμα. Σοβαρά, I Συστήνουμε ιδιαίτερα αυτό - να το δοκιμάσετε για μια-δυο εβδομάδες και θα δείτε ότι είναι μια μεγάλη ικανοποίηση τον τρόπο για να ζήσουν.

Μαζικής μεταφοράς, βέβαια, είναι μια άλλη μεγάλη μορφή της μεταφοράς, αν και σε μέρη όπως Γκουάμ είναι λίγο πιο δύσκολο, όπως δεν έχουμε ένα πολύ καλό σύστημα διαμετακόμισης. Έχω δοκιμάσει τη χρησιμοποιούν, καθώς και ότι είναι εξαιρετικά άβολο αν πρέπει να είναι οπουδήποτε μέσα σε λίγες ώρες. Αγαπούσα το σύστημα διαμετακόμισης, στο Τόκιο, ωστόσο, και ότι θα χρησιμοποιήσει όλο το χρόνο αν ζούσαν εκεί.

Try to use human-powered transportation more often — you’ll love it. It really helps put you in touch with the outdoors, and takes you out of the confinement of cars, out of the frustration of traffic, and reduces the amount you spend on gas and maintenance. Someday, I’m going to go χωρίς αυτοκίνητο, and I hope I’ll take all of you with me. :)

2. Φυτοφαγία ή Veganism. Ή, αν αυτό ακούγεται πολύ δύσκολη, ξεκινήστε απλά από τη μείωση της κατανάλωσης κρέατος σας. Από GreenWikia : "Περισσότερες εκτάσεις θα πρέπει να τεθούν σε γεωργικής παραγωγής για την παραγωγή κρέατος από την παραγωγή φυτικών προϊόντων. Επειδή το μεθάνιο που βρίζω είναι 23 φορές πιο αποτελεσματική στην συγκράτηση θερμότητας από το CO2, τα κατοικίδια ζώα συμβάλλουν περισσότερο στο φαινόμενο του θερμοκηπίου από όλα τα ανθρώπινα συνδυασμένων μεταφορών. "

Καθιστάμενη χορτοφάγος (και ειδικά vegan) είναι μία από τις αλλαγές που θα μπορούσε να κάνει με τις μεγαλύτερες επιπτώσεις για το περιβάλλον. Αν όλοι μας έδωσε μέχρι το κρέας και άλλα προϊόντα ζωικής προέλευσης, που είχε αρκετά τρόφιμα για να έχουν (θεωρητικά, τουλάχιστον) τις ζωοτροφές του κόσμου (τα περισσότερα από τα τρόφιμα που παράγουμε πάει να εκτρέφουν ζώα για το κρέας, το γάλα και τα αυγά), και θα έπαιρνα Δραστική μείωση των επιπέδων της μόλυνσης και των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Καθιστάμενη χορτοφάγος Δεν χρειάζεται να είναι δύσκολη - Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικό αν διερεύνηση νέων τροφίμων και εθνικής κουζίνας. Και ενώ έγινε χορτοφάγος ή vegan δεν εγγυάται ότι θα είναι πιο υγιείς, πιο χορτοφάγους είναι υγιέστερα (κατά μέσο όρο) από τη μέση αμερικανική. Αν αντικαταστήσει (συνήθως λιπαρά) κρέατος και άλλων ζωικών προϊόντων με φρούτα και veggies και πλήρεις σπόρους και όσπρια, θα έχετε πιο υγιεινό. Αν η αντικατάστασή τους με πατάτες τηγανητές και Twinkies, δεν θα σας. (Μπορείτε να το υποστηρίζουν αυτό το σημείο, αλλά, σας παρακαλώ, σας παρακαλώ να μην μοιράζονται πληροφορίες από την απαξιωμένη Westin Τιμή Ίδρυμα - είναι πραγματικά γεμάτη pseudoscience, έχουμε αυτή τη συζήτηση είχε πολλές φορές στο παρελθόν, και θα προτιμούσα να μην έχει δεσμούς με δόλια άρθρα για την ιστοσελίδα μου.)

Δεν λέω ότι είστε κακό αν τρώτε κρέας ή πίνουν γάλα, ή ότι είστε απαραιτήτως ανθυγιεινά. Είναι οπωσδήποτε δυνατόν να τρώνε υγιεινά με τα ζωικά προϊόντα στη διατροφή σας. Αλλά λέω ότι είναι κάτι που πρέπει να εξετάσει, για το καλό του περιβάλλοντος ... και αν έχετε πιο υγιεινό, στο μεταξύ, ότι μια ωραία πλευρά όφελος.

Πρόσφατα αποφάσισε να γυρίσει στην veganism (έχω lacto-αυτή η χορτοφάγος για περίπου 18 μήνες, και πριν από αυτή ήταν vegan) και θα γράψει μια θέση γι 'αυτό σύντομα, περιλαμβανομένων ορισμένων κοινών δεσμών με φίλους για Twitter.

3. Καταναλώνουν λιγότερα. Αυτή είναι μια πολύ απλή (αν και δεν είναι εύκολο) βήμα που μπορεί να κάνει μια τεράστια διαφορά σε όλους τους τομείς της ζωής σας: τον αριθμό των πόρων που καταναλώνουν, πώς είστε υγιείς, το ποσό που ξοδεύετε, πόσο έχετε ακαταστασία. Αγοράστε λιγότερο, χρησιμοποιούν λιγότερο, τρώνε λιγότερο -- ξεφύγουμε από την αγαπάει και την αγοραστική stuff .

Είναι ενδιαφέρουσα, διότι όταν προσπαθούμε να γίνει πιο πράσινη, πολλοί από μας αυτόματα κοιτάξουμε να αγοράζουν οικολογικά προϊόντα ... που είναι καλό, όταν έχουν να αγοράσει κάτι, αλλά στην πραγματικότητα, οι αγορές συνολικά λιγότερα προϊόντα είναι προτιμότερη από την πορεία και να αγοράσουν ένα μάτσο περιβαλλοντικά -συνειδητή τύπου προϊόντων.

By consuming fewer products, clothes, gadgets, furniture … stuff … you’ll use fewer resources and contribute less to landfills. When you buy something, a lot of resources were used not only for the materials needed to make the product (wood, paper, metal, plastic, cotton, etc.), but to harvest those materials, to manufacture the product, to package it, to transport it to the store or to your door. Get into the habit of buying less, needing less, and when you do get something you need, get it used if possible. You’ll end up spending less moneyεπίσης.

Με τα τρόφιμα που καταναλώνουν λιγότερο, θα σας (πιθανόν) get healthier. Λοιπόν, αν δεν είστε λιποβαρή - ίσως χρειάζονται περισσότερη τροφή πραγματικότητα. Όμως για εκείνους από εμάς που έχουμε λίγες επιπλέον λίρες (ή πολλά επιπλέον κιλά), τρώει λιγότερο είναι μόνο ό, τι ο γιατρός. Λιγότερες θερμίδες σημαίνει ότι θα χάσουν βάρος, και αν προσθέσετε σε ότι ένα σχήμα από το περπάτημα και το ποδήλατο, τρώει λιγότερο κρέας και τα φυτικά τρόφιμα που καταναλώνουν περισσότερο, θα έχετε σίγουρα get healthier. Το φαγητό λιγότερο τροφίμων δεν σημαίνει πρέπει να λιμοκτονήσουν τον εαυτό σας - απλά τρώνε μικρότερες μερίδες. Τρώτε πιο αργά και πιο mindfully . That takes practice, but learn this habit over time and you’ll save not only your waistline, but your budget and a lot of resourcesεπίσης.

Συζήτηση
Γνωρίζω ότι η θέση αυτή θα δημιουργήσει κάποια αντιπαράθεση - όποτε γράφω σχετικά με την υγεία ή περιβαλλοντικά θέματα, έχω πολλή κριτική υγιές. :) Οπότε φωτιά μακριά! Θα θέλαμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας.

Έχω την αίσθηση, από τον τρόπο, είναι ότι ακόμη και αν είμαι λάθος και να κατεστραμμένος από τους αναγνώστες μου υπέροχη, κάθε συζήτηση για τα θέματα αυτά είναι καλό πράγμα. Ας μιλήσουμε για αυτό και το σκέφτομαι, και με αυτόν τον τρόπο, αποτέλεσμα της αλλαγής.
--
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλούμε ναμερίδιο στις del.icio.us, StumbleUpon ή Twitter. Είχα το εκτιμούν. :)

zen-productivity ++
Πώς να εγκαταλείψει, όπως και κάθε μεγάλη Baby
Love Life, Δεν Stuff
Πάρτε Πολλά Διακοπές να απολαμβάνω Έγινε
Η Βασική Κίνητρα Εγχειρίδιο
Η ύπαρξη υγιών και Fit Algorithm
Zen Habits - Greek
Αναζήτηση ιστοσελίδα μας: