Zen Kanji

παραγωγικότητα

Zen Habits (Leo Babauta) - Greek

Τι Google Chrome OS Μέσα για Computing


Εικόνα κλαπεί από Ενσύρματο .

Μετά από γραπτή Leo Babauta . Συνέχεια μου για την Twitter .

Δεν συχνά γράφουν για θέματα τεχνολογίας, αλλά τόσο πολύ έχει γραφτεί για το Google Chrome OS ανακοίνωση σκέφτηκα να θέσω ζυγίζει in.

Στην επιφάνεια, η ανακοίνωση της Google λειτουργικό σύστημα φαίνεται σε πολλούς σαν ένα στιγμιότυπο σε ανταγωνίστριες της Microsoft, μια επίθεση σε MS στις βασικές δραστηριότητές της. Αλλά αυτοί που έχουν ακόλουθες κινήσεις της Google ξέρουν ότι είναι πολύ περισσότερα από αυτά - είναι μια (αναμενόμενη) εξέλιξη της Google σε μακροπρόθεσμη στρατηγική.

Η Google είναι πάντα διακινούνται ηλεκτρονικά, και πιστεύω πραγματικά αυτό είναι το μέλλον των υπολογιστών. Το μοντέλο των desktop υπολογιστών - η Microsoft εποχή - πλησιάζει στο τέλος της. Θα πάρω μερικά χρόνια, αλλά αυτό θα συμβεί.

Το παλαιό μοντέλο
Για χρόνια, το λειτουργικό σύστημα έχει χρησιμοποιηθεί η επιφάνεια εργασίας αναλογία, με φακέλους και αρχεία, όλα τα αποθηκευμένα σε ένα μεγάλο αρχείο καταψύκτη (σκληρό σας δίσκο). Και εφαρμογές όπως το Word να τρέχει από το σκληρό δίσκο.

Τι είναι αυτό σημαίνει ότι, για την ασφάλιση της διακοπές λειτουργίας του υπολογιστή (που είναι τελικά αναπόφευκτη), έπρεπε να έχετε back up των αρχείων σας σε ένα απομακρυσμένο δίσκο (άλλο δίσκο, ένα CD-ROM, κ.λπ.). Επίσης, είχε ως πονοκέφαλο όσον αφορά την πρόσβαση σε αρχεία και προγράμματα από πολλούς υπολογιστές - θα πρέπει να τις αποθηκεύσετε και sync όλα τα αρχεία του χρόνου, και να αγοράσετε και να εγκαταστήσετε πολλαπλά αντίγραφα των αιτήσεων.

Είναι επίσης πολύ πονοκεφάλους όταν πρόκειται για την αρχειοθέτηση και εύρεση αρχείων σας, και την ανταλλαγή τους με άλλα άτομα (αυτό έπρεπε να γίνει χρησιμοποιώντας δισκέτες / CD, ή πιο πρόσφατα, το email συνημμένα).

Τέλος, τα λειτουργικά συστήματα, προσπαθούν να κάνουν τα πάντα, έχουν γίνει πρησμένο και αργή, ανάληψη πολλά υπολογιστή σας την επεξεργαστική ισχύ, μνήμη και αποθήκευση.

Το νέο μοντέλο
Της Google μοντέλο βασίζεται στη δυνατότητα σύνδεσης με το Διαδίκτυο, ένα μοντέλο που ήταν αδιανόητο πριν από μια δεκαετία και μόνο πραγματικά βιώσιμη, τα τελευταία χρόνια, όπως σχεδόν όλοι έχουν συνδέσεις υψηλής ταχύτητας και wi-fi ή κινητή πρόσβαση.

Το Google έχει μετακινηθεί εφαρμογές, και όλο και περισσότερο, τα αρχεία μας, με το διαδίκτυο (ή σύννεφο). Ξεκίνησε με επιτυχία το Gmail - έναν γρήγορο, ισχυρό online email app που χτυπά desktop εφαρμογές email χέρια κάτω. Θα επεκταθεί με μια σουίτα του απλού web εφαρμογές:το Google Calendar, Docs & Spreadsheets, Google Reader, το Picasa για φωτογραφίες, τελικά το βίντεο για το YouTube, το Blogger για τη σύνταξη για το διαδίκτυο, και πολλά άλλα.

Αυτές οι εφαρμογές είναι ελαφρύ αλλά ισχυρός. Δεν είναι το χαρακτηριστικό πλούσια όπως desktop εφαρμογές, αλλά εδώ είναι που πολλοί επικριτές δεν καταλαβαίνω:στη σημερινή (και αυριανή) υπολογιστών παγκοσμίως,δεν πρέπει να.

Αν και ο επιχειρηματικός κόσμος έχει εδώ και πολύ καιρό χρησιμοποιείται το Microsoft Word για να δημιουργήσετε πλούσια έγγραφα γεμάτη μορφοποίηση και χάρτες, η αύξηση των μετακινήσεων του κόσμου δεν ενδιαφέρεται για οποιαδήποτε από αυτό. Στέλνουμε τα μηνύματα και τα μηνύματα κειμένου και tweets και τα μηνύματα για Facebook και άλλων κοινωνικών φόρουμ και των μέσων ενημέρωσης - δεν με μορφοποίηση σε όλα. Θα κάνουμε το blog θέσεις που έχουν έντονη γραφή και πλάγια και τις σχέσεις και τις φωτογραφίες και τα βίντεο και δεν πολύ περισσότερα όσον αφορά τη μορφοποίηση κειμένου.

Δεν χρειαζόμαστε χαρακτηριστικό-πρησμένος Microsoft Word πια. Δεν Excel, με τα 2 εκατομμύρια χαρακτηριστικά, δεν PowerPoint (που θέλει να παρακολουθήσει τις διαφάνειες;). Βέβαια, υπάρχουν ακόμα ορισμένες μεγάλες desktop εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι, για την επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο και πολλά άλλα ... αλλά η πλειοψηφία από εμάς δεν είναι ανάγκη αυτές. Πρέπει να ανακοινώνουν απλά και γρήγορα, χωρίς ταλαιπωρία.

Web εφαρμογές δεν ταιριάζουν με desktop εφαρμογές ... αλλά αυτό είναι καλό για τους περισσότερους από εμάς που χρησιμοποιεί το νέο μοντέλο υπολογιστών.

Web Apps είναι ελαφρύ και γρήγορο. Τα αποθηκεύουν όλα τα αρχεία σας online, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς για Συγχρονισμός τους ή την άσκηση γύρω από CD ή flash drives, ή την υποστήριξη. Μπορείτε να μοιραστείτε με όποιον θέλετε, ή ο καθένας, με ένα κλικ.

Αυτή είναι η ουσία της υπολογιστικής κόσμος γίνεται, και θα είναι για πολλά χρόνια. Η Google έχει οδηγήσει αυτές τις αλλαγές, και, όταν ανακοινώθηκε το Chrome browser πέρυσι, που ήταν προφανής η κίνηση για να χειριστεί το πρόγραμμα περιήγησης web εφαρμογές καλύτερα.

Το Chrome OS αποτελεί προφανή κίνηση να κάνει υπολογιστές παρακάμψουν το παλιό μοντέλο της desktop εφαρμογές και τα αρχεία και τους φακέλους, και πηγαίνετε κατευθείαν στο web, web εφαρμογές, καθώς και ηλεκτρονικά αρχεία. Chrome OS θα είναι ελαφρύ και γρήγορο (όπως και ο Chrome browser), θα διαθέτουν web εφαρμογές και δεν πολύ άλλο, και θα είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένο με τον τρόπο με τον οποίο όλο και περισσότεροι από μας χρησιμοποιούν το διαδίκτυο - με την κινητικότητα, την ταχύτητα, την κοινή χρήση, και σύνδεση στο μυαλό.

Γιατί το Google Η μουσική είναι το επόμενο λογικό βήμα
Αν διαβάσετε την Google Chrome OS αναγγελία προσεκτικά, θα δείτε ένα ενδιαφέρον σημείο:

"[Άνθρωποι] επιθυμούν τα δεδομένα τους να είναι προσιτά σε αυτά όπου και αν είναι και δεν πρέπει να ανησυχείτε για να χάσει τον υπολογιστή ή να ξεχάσουμε να δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων."

Αυτό προφανώς σημαίνει Google OS θα αποθηκεύει όλα τα αρχεία online - τότε ο κόσμος δεν χρειάζεται να ανησυχείς για την υποστήριξη των φακέλων, και εάν χάσουν τους υπολογιστή, τίποτα δεν θα είναι πραγματικά χαθεί.

Και αυτό είναι λογικό, λαμβανομένου υπόψη ότι η Google έχει μεταφερθεί σχεδόν όλα τα αρχεία σας online, αν χρησιμοποιείτε τον δικτυακό Apps:μηνύματα, φωτογραφίες (στο Picasa), βίντεο (στο YouTube), τα έγγραφα (Google Docs & Spreadsheets), αρχεία PDF, ακόμη και τώρα.

Σχεδόν όλα τα αρχεία σας.

Ο μέσος χρήστης έχει έναν άλλο τύπο αρχείου, αν:mp3s. Βέβαια, γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλά άλλα είδη των αρχείων, αλλά είμαι μόνο με αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν υπολογιστές για τις ημέρες αυτές - email, online ανάγνωση και κοινωνική υλικό, βίντεο, φωτογραφίες, μουσική. Και η Google δεν έχει ακόμη μεταφερθεί μουσικής online.

Υπάρχουν sites που έχουν ήδη γίνει αυτό, αλλά από όπου και αν δεν το Google. Έτσι, είτε η Google θα αγοράσει ένα από τα online δικτυακούς τόπους (όπως έκανε και με το YouTube και το Blogger και Writely, το οποίο έγινε το Google Docs), ή θα δημιουργήσει τη δική του.

MP3s σας θα είναι αποθηκευμένα στο διαδίκτυο, και θα είστε σε θέση να παίξουν σε αυτές από οπουδήποτε. Αυτό θα ολοκληρωθεί Στόχος της Google για την τήρηση όλων των αρχείων σας στο διαδίκτυο.

Αφορά:Συνδεσιμότητα και Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Υπάρχουν δύο κύριες ανησυχίες ότι οι άνθρωποι όταν έχουν σύννεφο υπολογιστών ή web εφαρμογές έχουν τεθεί, ώστε θα πρέπει να μιλήσουμε για τους εν συντομία:

1. Τι γίνεται αν δεν είστε συνδεδεμένοι με το νέφος;Μπορεί να χάσετε τη σύνδεσή σας στο Internet και να χάσουν την πρόσβαση στα αρχεία σας. Αυτό δεν είναι μια ανησυχία για τους περισσότερους από εμάς, που είμαστε σχεδόν πάντα συνδέονται, όλο και περισσότερο κάθε χρόνο, ιδίως με δεδομένα τα σχέδια για τις κινητές συσκευές (ALA το iPhone). Ωστόσο, η Google αντιμετωπίζει ήδη το ζήτημα αυτό με το Google Gears και HTML5 - θα είστε σε θέση να έχουν πρόσβαση στα αρχεία σας και να χρησιμοποιούν web εφαρμογές ακόμα και εκτός σύνδεσης.

2. Είμαι πραγματικά θέλει το Google να έχει όλα μου τα αρχεία και πληροφορίες;Αυτό είναι μια έγκυρη αφορούν την προστασία της ιδιωτικής ζωής, και δεν έχω μια απάντηση. Η προσωπική μου αίσθηση είναι ότι δεν έχω στοιχεία ότι είμαι εξαιρετικά ανήσυχη για να χάσει ή που θα μπορούσαν να καταστούν κοινό. I πολύ αμφιβάλλω Google θα ενδιαφέρονταν για την περιήγηση με τα αρχεία μου, διότι δεν πρόκειται για πολύ ενδιαφέρουσα. Και αν η Google χρησιμοποιεί τα δεδομένα μου, για να εξυπηρετήσει καλύτερα τις διαφημίσεις ... τι με νοιάζει; Εγώ δεν δούμε τις διαφημίσεις τους ούτως ή άλλως.

Ωστόσο, κατανοώ την αφορούν την προστασία της ιδιωτικής ζωής . Μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι ένα σημαντικό θέμα, ή θα μπορούσε να είναι απλώς κάτι που έχουμε μάθει να ζούμε με, όπως έχουμε με πολλά άλλα ζητήματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής (κυβερνήσεις μας που έχουν πρόσβαση σε οικονομικά στοιχεία, πληροφορίες από τη Microsoft να μας υπολογιστές, κλπ.).

Ενημέρωση: Περισσότερες πληροφορίες για Chrome .
--
Για όσους ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν ένα ισχυρό ιστό βίντεο:Check out a toolkit at WebWarriorTools on Κάνοντας Web Βίντεο που πωλεί . Ουσιαστικά, είναι ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό εργαλείο για τα πάντα ό, τι χρειάζεστε για να δημιουργήσετε βίντεο που έχει αντίκτυπο. Είναι μια μεγάλη πηγή για τα άτομα με τα ιστολόγια ή τα προϊόντα που θέλουν να μάθουν πώς να ξεκινήσετε τη χρήση του βίντεο για την αύξηση των συνδρομητών ή των πωλήσεων.

Η εργαλειοθήκη ξεκινά σε δυο μέρες, και μέχρι τότε υπάρχει μια προ-πώλησης που πέφτει η τιμή από $ 67 έως $ 49 (32% off).

zen-productivity ++
Love Life, Δεν Stuff
Πάρτε Πολλά Διακοπές να απολαμβάνω Έγινε
Η Βασική Κίνητρα Εγχειρίδιο
Η ύπαρξη υγιών και Fit Algorithm
Τρεις απλές αλλαγές στο Πράσινο Get Fit και την ίδια ώρα
Zen Habits - Greek
Αναζήτηση ιστοσελίδα μας: