Zen Kanji

παραγωγικότητα

Zen Habits (Leo Babauta) - Greek

Γιατί τα εισερχόμενα του email σας δεν είναι καλό να κάνουμε-Κατάλογος


Πάρε με-DOS από το email για μια πιο αποτελεσματική, saner τρόπο εργασίας.

Μετά από γραπτή Leo Babauta . Συνέχεια μου για την Twitter .

New York Times τεχνολογία συγγραφέας David Pogue, συγγραφέας που θαυμάζω, που πρόσφατα ορισμένες από τις καλύτερες συμβουλές παραγωγικότητας - Και είναι μια καλή λίστα. Αυτό που σημείωσε με ενδιαφέρον είναι ότι χρησιμοποιεί τα εισερχόμενα του email ως προς λίστα, η οποία είναι μια αρκετά συνηθισμένη πρακτική.

Και ενώ υπάρχει βέβαια τίποτα δεν λάθος με αυτό, και έχω κάνει εγώ ο ίδιος, θα ήθελα να προβώ σε μια σύντομη counterargument.

Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εισερχομένων δεν είναι η καλύτερη-για να κάνουμε λίστα, και εδώ το λόγο:

1. Δεν μπορείτε να αλλάξετε το θέμα γραμμές. Αυτό σημαίνει σας-να κάνουμε λίστα αποτελείται από γραμμές θέματος που συχνά δεν έχουν καμία σχέση με τη δράση που πρέπει να ληφθούν. Ένα μήνυμα που λέει "η σημερινή συνάντηση" θα μπορούσε πραγματικά να είναι μια δράση για να καλέσετε κάποιον ή να στείλετε ένα αρχείο σε κάποιον. Θα χρειαστεί να ανοίξετε κάθε email για να βρείτε τις δράσεις, οι οποίες είναι πολύ αναποτελεσματική. Ή, θα πρέπει να θυμηθούμε τι οι δράσεις που σχετίζονται με κάθε μήνυμα, και ότι σε αντίθεση με το σημείο του-να κάνουμε λίστα ... ο κατάλογος είναι να θυμηθούμε για σας, και να το άγχος μακριά από το μυαλό σας.

2. Μπορεί να υπάρχουν πολλαπλές δράσεις σε κάθε email. Τι και αν ένα μήνυμα περιέχει 10-για να κάνουμε τα στοιχεία; Δεν μπορείτε να διαγράψετε το αρχείο ή το email όταν έχετε κάνει μία ή δύο από τις δράσεις. Αυτό θα παραμείνει στο φάκελο εισερχομένων σας, μέχρι και οι 10 έχουν γίνει, όπως και αν δεν έχει γίνει τίποτα. Επίσης, μπορείτε να ξεχνάμε ότι υπάρχουν πολλαπλές δράσεις σε ένα email και να διαγράψετε το αρχείο ή όταν έχετε κάνει μία από τις δράσεις - είτε ότι ή θα πρέπει να υποχρεωθούν να θυμόμαστε ότι υπάρχουν πολλαπλές δράσεις στο email, νικώντας και πάλι τον Σκοπός του-για να κάνουμε λίστα.

3. Δεν είναι δυνατή η εκ νέου για τα ηλεκτρονικά μηνύματα (συνήθως). Πολλά προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (όπως το υπέροχο Gmail) μόλις δείτε τα μηνύματα που με τη σειρά που έρχονται in. Που σημαίνει, αν θέλετε να θέσουν τα πιο σημαντικά σημεία στην κορυφή, δεν είναι δυνατή. Αν θέλετε να ομάδας όλα τα στοιχεία για τα θελήματα, θα πρέπει να δημιουργήσετε μια ετικέτα για αυτό και να δούμε εκεί. Δεν είναι τόσο ευέλικτο που ακόμα και τα πιο απλά-για να κάνουμε το πρόγραμμα.

4. Δεν μπορείτε να δοθεί προτεραιότητα σε σας-DOS. Οι περισσότεροι αναγνώστες γνωρίζουν ότι είμαι οπαδός της επιλογής σας Top 3 σημαντικότερες αποστολές κάθε μέρα (βλ. Η Δύναμη της Λιγότερο και Zen να Έγινε για περισσότερο). Δεν μπορείτε όμως να σας κατάλογο μόνο αρχή 3 σημαντικότερες αποστολές σε email - πρέπει να απαριθμήσω όλα. Κατά τη σειρά που έρχονται in. Είναι δυνατόν να γίνει μια λύση για αυτό, και να δημιουργήσει μια ετικέτα ή φάκελο μόνο για σημαντικά καθήκοντα, αλλά τότε γιατί χρησιμοποιούν το email σας ως προς-λίστα; Γιατί να μην χρησιμοποιήσετε ένα πραγματικό-για να κάνουμε λίστα που λειτουργεί με τον τρόπο με τον οποίο υποτίθεται ότι του;

5. Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Εισερχόμενα περιέχει περισπασμούς. Αυτό είναι ίσως το χειρότερο πράγμα σε αυτόν τον κατάλογο: αν ψάχνετε σε σας για το email-dos, είστε σε πολύ μεγάλο κίνδυνο των νέων ηλεκτρονικών μηνυμάτων που προέρχονται και διασπούν σας. Νομίζω ότι είναι μια κακή ιδέα να έχει email για όλο το χρόνο - αυτό καθιστά δύσκολη την εστίαση. Προτιμώ να θέσω ένα απλό-για να κάνουμε λίστα που σας επιτρέπει να απενεργοποιηθεί πριν από λίγο, ενώ το email που προσπαθείτε να γίνει σημαντικό έργο.

Τι είναι η καλύτερη μέθοδος; Απλό: επιλέξτε ένα απλό-για να κάνουμε λίστα και διαδικασία όπως τα εισερχόμενα του email σας, βγάλτε τις δράσεις για την-να κάνουμε λίστα. Ένα φορητό ή δείκτη κάρτας προστίμου, όπως κάνει και ένα απλό πρόγραμμα, όπως Taskpaper (τρέχουσα αγαπημένο μου) ή ακόμη και ένα αρχείο κειμένου στο Notepad ή TextEdit. Εάν έχετε δημιουργήσει μια συντόμευση πληκτρολογίου για να σας κάνουμε-app ή αρχείου, απλώς παίρνει ένα δεύτερο για να αντιγράψετε και επικολλήσετε να κάνουμε-από ένα email.

Δεν λέω να μην λειτουργούν καλά και να κάνει σπουδαία πράγματα με τη χρήση ως εισερχόμενα e-mail-για να κάνουμε λίστα. David Pogue διαχειρίζεται προφανώς για να γίνει πολλά αυτόν τον τρόπο, και έχω κάνει κατά καιρούς. Αλλά δεν είναι ο καλύτερος τρόπος, τουλάχιστον για εκείνους που τους αρέσει ένας απλός τρόπος για να βρείτε μεμονωμένα, δραστικά στοιχεία, να δοθεί προτεραιότητα στην εκτέλεση των καθηκόντων της και να εργαστεί χωρίς περισπασμούς.

--
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλούμε ναμερίδιο στις del.icio.us, StumbleUpon ή Twitter. Είχα το εκτιμούν. :)

zen-productivity ++
Πάρτε Πολλά Διακοπές να απολαμβάνω Έγινε
Η Βασική Κίνητρα Εγχειρίδιο
Η ύπαρξη υγιών και Fit Algorithm
Τρεις απλές αλλαγές στο Πράσινο Get Fit και την ίδια ώρα
Τι Google Chrome OS Μέσα για Computing
Zen Habits - Greek
Αναζήτηση ιστοσελίδα μας: