Zen Kanji

παραγωγικότητα

Zen Habits (Leo Babauta) - Greek

Zen Mind: Πώς να Declutter

Ένα από τα πράγματα που μου δίνει η ειρήνη είναι πιο έχει ένα καθαρό και απλό σπίτι. Όταν ξυπνάω το πρωί και βγαίνω έξω σε ένα σαλόνι που έχει decluttered, ότι έχει μια μινιμαλιστική εμφάνιση, και δεν υπάρχουν σκουπίδια που βρίσκονται κοντά, υπάρχει ηρεμία και τη χαρά που περνά την καρδιά μου.
Όταν, στις [...]


Ένα από τα πράγματα που μου δίνει η ειρήνη είναι πιο έχει ένα καθαρό και απλό σπίτι. Όταν ξυπνάω το πρωί και βγαίνω έξω σε ένα σαλόνι που έχει decluttered, ότι έχει μια μινιμαλιστική εμφάνιση, και δεν υπάρχουν σκουπίδια που βρίσκονται κοντά, υπάρχει ηρεμία και τη χαρά που περνά την καρδιά μου.

Όταν, από την άλλη πλευρά, εγώ βγαίνω έξω σε ένα σαλόνι γεμάτα με παιχνίδια και βιβλία και επιπλέον πράγματα σε όλη τη χώρα, είναι το χάος και το μυαλό μου είναι ξέφρενη.

Έχω μια απλοποιητής και declutterer για χρόνια τώρα (ίσως 8-9 χρόνια) και έχω πάρει πολύ καλά σε αυτό, αλλά έχω διαπιστώσει ότι πρέπει να διατηρηθεί, επιστρέφουν για να επανεξετάσει την ακαταστασία κάθε στιγμή σε λίγο.

Εδώ είναι επάνω μου decluttering συμβουλές:

  • Κάν 'το σε μικρά κομμάτια. Να αναιρέσει μόλις 15 λεπτά για να declutter μόνο ένα ράφι, και όταν το ράφι ή που είναι μέχρι 15 λεπτά, γιορτάσουν τη νίκη σας. Στη συνέχεια, μια άλλη αντιμετώπιση ράφι για 15 λεπτά την επόμενη μέρα. Κατάκτηση ενός ολόκληρου ή ντουλάπα δωμάτιο μπορεί να είναι τεράστια, και μπορείτε να βάλετε στα ανοικτά πάντα. Εάν συμβαίνει αυτό, απλά κάνουμε βήματα στο μωρό.
  • Να αναιρέσει μια-δυο ώρες για να το κάνουμε. Αυτό μπορεί να φαίνεται αντιφατικό προς την παραπάνω συμβουλή ... και είναι. Είναι απλά μια διαφορετική στρατηγική, και το λέω κάνει ό, τι δουλεύει για εσάς. Μερικές φορές, για μένα, είναι καλό να διατεθεί μέρος του το πρωί, ή μια ολόκληρη Σάββατο το πρωί, σε ένα ντουλάπι ή declutter δωματίου. Θα το κάνουμε με τη μία, και όταν είμαι γίνει, θεωρεί awesome.
  • Πάρτε τα πάντα σε ένα ράφι ή συρτάρι με τη μία. Όποια από τις δύο παραπάνω στρατηγικές που θα επιλέξετε, θα πρέπει να επικεντρωθώ σε ένα συρτάρι ή ράφι σε μια στιγμή, και είναι εντελώς άδειο. Τότε καθαρά ότι ράφι ή συρτάρι. Στη συνέχεια, λαμβάνουν το τρίχωμα και το είδος αυτό (βλ. επόμενο tip), και να θέσει πίσω ακριβώς αυτό που θέλετε να κρατήσετε. Τότε αντιμετωπίσουμε τα επόμενα ράφι ή συρτάρι.
  • Ταξινόμηση σας μέσω του σωρού, ένα στοιχείο κάθε φορά, και να κάνουν γρήγορες αποφάσεις. Έχετε έναν κάδο απορριμμάτων και μια τσάντα δώσει μακριά-box handy. Όταν τραβάτε τα πάντα από ένα ράφι ή συρτάρι, του είδους μέσω του σωρού, ένα κάθε φορά. Σήκωσε ένα στοιχείο, και να ληφθεί μια απόφαση: σκουπίδια, απονέμω, ή τηρούν. Μη βάζετε πίσω στη στοίβα. Μήπως με αυτό το σύνολο του σωρού, και σύντομα, θα πρέπει να γίνουν. Αν διατηρηθεί η διαλογή μέσω του σωρού και την εκ νέου ταξινόμηση, θα πάρω για πάντα. Βάλε πάλι μόνο ό, τι θέλετε να κρατήσετε, και φροντίζει άνετα.
  • Να είναι αμείλικτη. Μπορεί να είναι ένα πακέτο αρουραίων, αλλά η αλήθεια είναι, δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ τα περισσότερα από τα σκουπίδια που έχετε συσσωρεύσει. Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει κατά το τελευταίο έτος, να απαλλαγούμε από αυτό. Είναι τόσο απλό. Εάν έχετε μόνο το χρησιμοποίησε για μία ή δύο φορές τα τελευταία χρόνια, αλλά ξέρω ότι δεν θα χρησιμοποιήσει στο επόμενο έτος, να απαλλαγούμε από αυτό. Πέτα αυτό αν είναι unsalvageable, και να του δώσετε μακριά αν κάποιος άλλος μπορεί να είναι σε θέση να το χρησιμοποιήσει.
  • Papers? Να είναι αμείλικτη, unless it’s important. Τα περιοδικά, καταλόγους, junk mail, γραμμάτια και περισσότερο από ένα χρόνο παλιά, σημειώσεις για τον εαυτό σας, τις σημειώσεις από τους άλλους, παλιά πράγματα ... τινάσσω έργο αυτό! Η μόνη εξαίρεση είναι με το φόρο που σχετίζονται με αυτά, τα οποία θα πρέπει να φυλάσσονται για επτά χρόνια, και άλλα σημαντικά έγγραφα όπως και εγγυήσεων, τη γέννηση και το θάνατο και πιστοποιητικά γάμου, η ασφάλιση, οι διαθήκες, και άλλα σημαντικά έγγραφα έτσι. Αλλά θα το μάθετε όταν δείτε εκείνες 'em. Διαφορετικά, τινάσσω!!
  • Αν είναι για τον φράχτη με πολλά πράγματα, να δημιουργηθεί ένα "ίσως" κουτί.Εάν δεν μπορείτε να τινάσσω κάτι γιατί μπορεί να χρειαστεί αργότερα, το έβαλε στη θέση που, στη συνέχεια, κλείστε το κουτί, ετικέτα, και το έθεσε σε απόθεμα (γκαράζ, σοφίτα, ντουλάπα), από την οπτική επαφή. Κατά πάσα πιθανότητα, ποτέ δεν θα σας ανοίξουν την κουτί πάλι. Εάν συμβαίνει αυτό, το βγάλετε μετά από έξι μήνες ή έναν χρόνο, και τινάσσω αυτής είτε να την αφαιρέσουν.
  • Δημιουργήστε ένα σύστημα για να σταματήσει να συσσωρεύει ακαταστασία. Υπάρχει ένας λόγος που έχετε ψηλό στοίβες των χαρτιών σε όλη τη χώρα, και μεγάλο σωρό από τα παιχνίδια και τα βιβλία και τα ρούχα. Είναι επειδή δεν έχετε ένα τακτικό σύστημα για να βλέπουμε τα πράγματα στη θέση τους, και να απαλλαγούμε από πράγματα που δεν χρειάζεστε. Αυτό είναι ένα θέμα για άλλη μια μέρα, αλλά είναι κάτι για να σκεφτείτε όπως εσείς declutter. Εσείς που δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσετε τέλειο, αλλά αν νομίζετε ότι με πιο έξυπνο τρόπο για το πώς το σπίτι σου έχεις γεμάτα, ίσως μπορείτε να βρείτε τρόπους για να σταματήσει να συμβεί ξανά.
  • Γιορτάστε όταν τελειώσετε! Αυτό είναι πράγματι ένα γενικό κανόνα στη ζωή: πάντα εορτασμό σας επιτευγμάτων, δεν έχει σημασία πόσο μικρή. Ακόμα και αν μόνο decluttered ένα συρτάρι, πολύ ωραία. Αντιμετωπίστε τον εαυτό σας σε κάτι νόστιμο. Ανοίξτε το συρτάρι (ή ντουλάπα, ή οτιδήποτε άλλο), και να θαυμάσει την απλότητά της. Ανάσανε βαθιά και να γνωρίζει ότι έχετε κάνει κάτι καλό. Bask σας γαλήνη.

Άλλες θέσεις σχετικά με decluttering αλλού:

Δείτε επίσης:

zen-productivity ++
Συνταγή για μια επίπεδη Στόμαχος
3 βήματα σε Μόνιμα σαφείς Desk
Εθελοντισμός
Αυτό που είναι πραγματικά απαραίτητο; Ένας οδηγός για να ζουν ολιγαρκής
Συνήθειες Zen Γιατί;
Zen Habits - Greek
Αναζήτηση ιστοσελίδα μας: