Zen Kanji

продуктивност

Zen Habits (Leo Babauta) - Serbian

6 Савијети за цоммутинг бы бике на посао

Јутрос сам јахали мој бицикл на посао (удаљеност од око 10 миља), а то се осећали одлично. Био је то други пут сам да је сада учињено - и ја се то прошли тједан - и ја се надам да га је чешћа ствар.
Мој циљ је да се неке вежбе (И'м обука за [...]

Јутрос сам јахали мој бицикл на посао (удаљеност од око 10 миља), а то се осећали одлично. Био је то други пут сам да је сада учињено - и ја се то прошли тједан - и ја се надам да га је чешћа ствар.

Мој циљ је да се неке вежбе (И'м Триатлон за тренинг), а такође помаже околину и штеди новац на гас. Са гас диже цијене толико у последњих неколико година, то је фрустрирајући то неће моћи учинити ништа о томе - а сада сам ја.

Иако је мало застраа̨ујуће јахања бицикла у средини транспорта, морам рећи да је био велики доживљај. Не само да се осећам стварно добро добити вежбе, али сам имала велику поглед на природу као што сам се упутио на рад, и то је био много више миран и опуштајући од редовне трампити аутомобилом. Надам се да ћу коначно изгради моју издржљивост, тако да могу возити мој бицикл на посао ис посла најмање три или четири пута недељно, или чак пет дана у недељи, али за сада сам почетку полако, као да сам нови за Бициклизам.

Савети за цоммутинг бы бике

  • Планирајте унапред. Један од разлога зашто људи не мењати по бицикла, чак и ако имају бицикл, је да они не желе бити знојав. Ја сам срећан, како је мој посао управо инсталирали нови туш, али пре него што сам намјеравала да користи туш од врата до врата канцеларије, или користите туш на оближње теретана (чак постане чланица у теретана је јефтиније него гас) . Такође ћете требати сапун и дезодоранса и пешкир и остале купатила. Затим ту је и питање како добити своју одећу за рад, који је мој следећи савет.
  • Дроп своју одећу на посао испред времена. Могло би их спакирати у руксак, да носе на ваш повратак, али се добија ваш повратак знојав. Можете га ставити у котарица и носити га на сталак, који је добар избор, али можда не желите да се ваши згужван одећа из неког разлога. Решење сам био помоћу (и није оригинална идеја) је да донесе своју одећу за рад на дан пре. Ово такође уштеђује екстра фунти да сам носити на мој бицикл, који је проблем за почетника попут мене. Можете чак и да доведе у одијевању за остатак недеље. Најзад, ако ја возимо на посао пет дана у недељи, И можда морати испустити недељно важи одеће негде на викенд.
  • Свеједно ол 'бике ће учинити. Не морате завољети тркачи бицикл или бицикла Тоуринг или ништа мењати. Ако имате стара бицикла, шта ми је чинити, то је довољно добар. Не треба да потрошите пуно новаца на бицикл и мењаче да бисте започели. Касније можете увек потрошите више, мало на времену, али без обзира имате довољно добро за сада.
  • Имати резервних цеви и алате и знати како то променити уморити. Никада не знате ако ћете добити стан, а ви не желите да се ваш заглави ходање бицикла за неколико миља. Патцх кит је добра, али још је лакше ако само имају резервне цеви, а пумпа и право алата, тако да можете брзо променити бушен цеви за нову, и патцх стари касније код куће.
  • Буди сигуран. То је не браинер, али је добар за читање горе на савете о безбедности Бициклизам (погледајте линкове испод) пре тарифни ван у промет опасне.
  • Ит'с а бласт! Бициклизам је много забаве, као што сам открио у последњим недељама, и јахање на посао је пуно, пуно боље од вожње. Пробајте га. Ћете га љубе.

Као и увек, сам издвајали неколико линкова на бицикл за цоммутинг ы'алл:

zen-productivity ++
10 Савети за одвикавање од пушења
2006 Ыеар ин Ревиеу - Велик године!
2007: Моја Греатест Година икад
Zen Habits - Serbian
Претражи наше странице: