Zen Kanji

продуктивност

Zen Habits (Leo Babauta) - Serbian

Јесу ли ваши дани Цразы? Преузмите контролу

Неки од нас имају такве јектичав, заузети, луда, хаотичан дана да немају времена да се чак и размислити о организацији, циљевима, или рутине. То је када ваши дани су толико луди да треба узети време, и добили ваше дане под контролом.
Важно је, за своје ментално здравље, ваше здравље, а ваше продуктивности. Ви једноставно [...]


Неки од нас имају такве јектичав, заузети, луда, хаотичан дана да немају времена да се чак и размислити о организацији, циљевима, или рутине. То је када ваши дани су толико луди да треба узети време, и добили ваше дане под контролом.

Важно је, за своје ментално здравље, ваше здравље, а ваше продуктивности. Ви једноставно не могу бити на најефикаснији ако покрецете около, гуссења пожари, супер је нагласио и узимајући у то време. Нашли времена да добије контролу која ће учинити све разлика у свету.

Ево како:

  1. Прво, тврде блок времена како би успоставили контролу.Да, бит ће потребно сат или два. Да, можете да пронађете оно време. Распоред на састанак у свом календару. Ако стварно, стварно не може наћи пут у свом раду дан устати раније, или то учинити одмах након посла. Можете пронаћи оно време ако стварно пробати. Ваше здравље захтевима га.
  2. Направите листу. Имате све своје задатке на једној до-до листа, или наредних неколико радњи листе оборио по контексту? Ако је тако, ви сте испред игру. Ако није, то би требао бити ваш први корак. Скупити све вас радови у једну Инбокс (укључујући пост-ит ноте, телефонске поруке, итд) те их обрадимо, листи задатака што треба да урадите на списку или листе (види Три корака до Трајно Ведро Деск ). Међутим ти листа (е) није битно у овом тренутку. ЈА препоручити ГТД методом (види Бегиннер'с Гуиде то ГТД ), Али без обзира на то ради за вас. Упућивање листу ваших задатака је први пут да бисте добили њима, под контролом.
  3. Планирајте свој дан. Не само данас, него сваки дан. Требате неке редовне распоред како би се ствари под контролом. Распоред редовне задатке у временске блокове у: е-пошту, позиве, састанке, за обраду Ваше фасцикле пристигле поште, планирање времена, писање, итд Покушајте да има најмање 15-30 минута на почетку сваког дана кад плана дан је у тим блоковима времена. Ово мало времена за планирање сваки дан је једноставан начин како би успоставили контролу. (Види Сврха дан: најважније Таск )
  4. Стоп мулти-задатком. То је вероватно оно што чини дан у цразиест. Не можете остати здрав, ако сте жонглерство милион ствари одједном. Ако се то, нисте се ни продуктивни. Усредсредити на једну ствар у исто време (види Како НЕ за Мулти-задатак ).
  5. Контрола Долазни комуникација. Остали неће Вас учинити? Мораш бити упоран и тврде контролу своје време. Нека други знати када они могу позвати Вас, или како се често могу очекивати да ће примити одговоре на Ваша е-маил адреса. Скрените ИМ и цхат. Искључите ваше е-маил промене и проверити га само једном на сат, или на неки други редовним распореду. Нека позиви ићи на говорну пошту. Ви једноставно не можете одмах одговорити на сваки позив мобилног телефона, сваке е-поруке, сваку страну, свако на ваш захтев за столом. Ако сте се, стави на слушалицама. Будите јасни и унапред са другима о вашој доступности и времена када не може бити поремећена. Људи можда неће увек бити срећан са њом, али после неко време, они ће се почети поштовати ваше време.
  6. Прегледајте ваш дан. Ставити на страну мало времена на крају дана прегледате шта сте урадили, проверите своје то-до листе, ажурирање листе са нових чланака, ставите ствари где га натраг припада, рашчистити ваш сто, а план за сутра . Оставите осећај задовољства.
  7. Постави рутине. Ови редовне рутине су најбољи начин да осетите у контролу над својим животом. Иве 'био рад на једног јутра рутину и вечерње рутину at home,иit also helps to have a first-thing-in-the-morning work routine (including Step 3)иan end-of-the-day work routine (Step 6). Make them a habit,иyour days will be must less stressful.

Видите такође:

zen-productivity ++
Зашто Зен навика?
Зен Минд: Како Децлуттер
100 начини Забавите се уз своју децу за слободне или Јефтин
5 Начини ГТД Помаже да постигнете своје циљеве
Алоу себе да буде срећан и поносан на ваш напредак
Zen Habits - Serbian
Претражи наше странице: