Zen Kanji

продуктивност

Zen Habits (Leo Babauta) - Serbian

Бабы Макес Осам: Шест Раисинг Кидс - Парт 1

Ласт Марцх, моја жена родила се предивна бабы гирл, Ноелле Цаыце. Она је постала наш шести кӧзли, и унутар простора од неколико година, наша кућа је изненада постане веома пуна.
Мало је у позадини редоследом: моја жена и ја је дошао пре шест година, заједно са двоје деце из претходних сваки однос, и [...]

Ласт Марцх, моја жена родила се предивна бабы гирл, Ноелле Цаыце. Она је постала наш шести кӧзли, и унутар простора од неколико година, наша кућа је изненада постане веома пуна.

Мало је у позадини редоследом: моја жена и ја је дошао пре шест година, заједно са двоје деце из претходних сваког односа, а након што је добио у браку је 2003, имали смо сина (Сетх Исаија) у 2004, а сада Ноелле у 2006. Ми сваки идући од са обе имају децу до шест у року од три године.

Подизање толико деце одједном је, наравно, био финансијски изазов, као и распоређивање и организациони изазов. Такође је био иненађујуће благослов, а ја планирам направити серију постова о томе што је желела да прикупи толико деце, а неки од мојих најбољих родитељским саветима. Ово је први од серије, и она ће се бавити финансијама.

Тхе Финансирање Шест Раисинг Кидс
Када је мој син рођен је 2004, моја жена и ја одлучили да би требао остати кући бринути о њему. Кад је моја кћер је рођена у 2006, одлучили смо да треба да настави да остане код куће. То је био важан одлука, а ми смо обоје јако драго ми је. Она је најбољи настојник далеко за наше две бебе, а она је била у могућности дојити и то све врсте других ствари које је само мама могла учинити.

Наравно, то је исто тако тешко за нас финансијски, ипак своју 'вредност жртве, по мом мишљењу. Ми смо оцрт низ трошкова моћи да живи на моју плату (види Како сам Сачувај ), А одлука је присиљена да уче нас да живе скромно. Ми заправо борили за неко време, али верујем да смо ударање наших корачати сада.

Иве 'исто тако ради као фрее-ланце књижевник на страну, да нам неки додатни приход на врху моје редовне плате.

Овде су тастери да буду у стању да преживе са шест дечији, са само једним супружника раде:

  • Ливе штедљиво. Живети на једну плату (плус фрее-ланце платите) захтева жртве. То значи да не можете да једете колико оут, или идите у биоскоп што је више. Ми имамо само један аутомобил. Ми оцрт кабл. Она постаје својеврсно лифестыле након неко време, али је сигурно тешко у почетку.
  • Повећање прихода. Иако вам мај да има само један плату, постоји много других начина да зарадите новац на страну, од-дио радног времена за слободно ланцинг за консалтинг у продаји Авон за чување деце. Било који додатни приход помаже пуно.
  • Отплатити дугове, задужења и избегавати даље. Имали смо мало проблема са дуговима гомилајућим, поготово кад смо били не чинећи довољно новаца да плати наше рачуне. Али смо реформисане наших путева, Отказали наше кредитне картице, а сада се полако отплата наше рачуне, један по један. Када завршите, ми ћемо имати пуно од додатни новац за чување.
  • Буилд хитних фонда.Ово је тврд, али је пресудно да сте сваки дан исплате новца, без обзира колико мала количина. Ако не можете схватити како то да урадите, исећи неке мање трошкове, трима другима, отказати или Нетфликс кабл или Ваше чланство у теретана или нешто. Пронаћи начин за чување. То је најважнији део вашег финансијама, посебно на делу где се граде хитних фонда. Требало би га изградити најмање до 1000 $, јер у сваком тренутку, Ваш аутомобил може разбити или ваш Јаре можда морати да оде у болницу или било које друге врсте хитних могло догодити и то не само оставити без потребних средстава, али фигуринг записи из којих можете платити касније, тако да можете да платите за хитне случајеве. Ако имате штедњу, можете платити за те хитним случајевима, без
  • Буџет. Знам да је дреадед ствар за многе људе, али то не мора бити тврд. Једноставно попису из редовне месечне трошкове (режије, најам аутомобила, интернет, мобилни, итд), уз варијабилном трошкови (намирнице, гас, еатинг оут, етц) и друге трошкове који би могли неправилног појавити не сваки месец али да знам мораћете ће вам неко време (ауто поправке, одржавање дом, поклоне, медицинске, итд оборио као месечни трошак). Наведите прихода. Ваши приходи требало да буде већи од ваше трошкове. Ако не, трима неких трошкова.
  • Аутоматизовати Ваше финансије. За све моје рачуне, нити сам их аутоматски одбија (као мој ауто и плаћање телефона) или имају редовне онлине цхецк излазак им сваки месец. Једине ствари које не исплаћују онлине су ствари које ја потреба за готовину, попут гаса и намирнице.
  • Коверту Сыстем. За све које не можете да аутоматизују онлине, повлачење у готовини сваки дан исплате (уместо коришћења банкомата и инцурринг таксе) за оне трошкове и ставља их у одвојене коверте. Имам три: намирнице, гаса и потрошње (све из исхране на децу школске ствари). Када новац нестане у тој коверти, не можете да потрошите више док следећи дан исплате. То је једноставан начин да водите евиденцију о томе колико имате лево, уместо гуесстиматинг и повлачење превише или пуњења превише.
  • Нађите начина да се бесплатно забави са својом децом. Док смо израду и кланице, и нашу децу морамо учинити кланицама превише, не значи да не можемо имати велик време са њима. Планирамо породице Дан сваке недјеље, када смо сви заједно радимо ствари које смо радили љубави, као што су читање, гледање филмова (обично изнајмљивање ДВД-а за чување новца), играње спорт, одлазак у парк, играње игара одбора, одлазак на плажу , посјетом породици или радиш пуно друге бесплатне или јефтине ствари. Забава нема цену на пуно.
  • Планирајте унапред. Ако знате некога рођендан долази горе, план за њега, тако да нисте ремећење пронаћи новац да купи поклон. Иста ствар са школом трошкова, као што су излет новац или школа фотографије. Наша деца су такође укључени у спорт, па смо у плану за униформе и цлеатс и још много тога. Мислити унапред за оно што је потребно, тако да нисте разбио када је тај костим долази горе.
  • Приуштите вашој породици једном у неко време. Иако је пуно забавније ствари су бесплатне, а понекад ти мораш разметање. Таке тхе кидс оут на филму, или ресторану. Наш омиљени разметање иде водени парк. Недавно ми еарлы у неколико стотина додатних долара, и уместо да буде одговоран и отплата дуга или више штеди га, ми изнајмио собу у хотелу, са великом водени парк, а тамо је провео два дана да бласт са децом. Други пута ћемо само лечити их пинете сладолед или нешто.

Другим деловима ове серије:

Видите такође:

zen-productivity ++
10 Савети за одвикавање од пушења
2006 Ыеар ин Ревиеу - Велик године!
2007: Моја Греатест Година икад
6 Савијети за цоммутинг бы бике на посао
Постизање циљева с мога Сина: Наши Харры Поттер Маратхон
Zen Habits - Serbian
Претражи наше странице: