Zen Kanji

продуктивност

Zen Habits (Leo Babauta) - Serbian

Бабы Макес Осам: Шест Раисинг Кидс - Парт 2, организације издање

Погледајте 1. део за увођење на ову серију.
Дио 1 У шест око подизања деце, разговарао сам о финансијама. То је само део битке. Много онога што чини толико подизању деце тешко је обична логистику за све. Од фудбала до збор до родитеља и наставника на конференцијама рођендана ... пакао, само [...]


Види Парт 1 за увођење у овај серијал.

У Парт 1 about raising six kids Сам говорио о финансијама. То је само део битке. Много онога што чини толико подизању деце тешко је обична логистику за све. Од фудбала до збор до родитеља и наставника на конференцијама рођендана ... пакао, управо узимајући их спремни у јутро је вежбање у планирању и извршењу логистиким.

Мој решење? Па, немам једноставне одговоре, али ја могу да деле оно што је помогло држати мене и моју супругу паметан.

Организација и планирање Шест Кидс

 • Онога који Календар Статес Унитед Статес их све. Моја жена и ја навикнут да имају засебне календари, заједно са више школе календари, распореди спортова, напомене за школу, и још много тога. Страни наше фрижидер је покривена са овим распореди, и то је био изазов да се сјећам свега. Откуцајте: Гоогле Цалендар . Сада улазимо све у једном календару. Имамо засебног подрачуна календаре за мој посао, моје личне ствари, моја жена је ствари, децу, и мој тренинг, али то је све видјети на једном календару. Сада, кад смо добили школски календар или спортски распоред обавештење или нешто у школи, ми брзо ући у Гцал. Иста ствар са радом договоре, састанке, класа, 5Кс и још много тога. Сада можемо само погледати на календар, са посла или куће, и видети шта се дешава на тај дан или сутрадан.
 • Научи их да буду самодовољан. Наравно, то је лакше и брже до њих и туш хаљине их сами него да гледају их учинити исто задатака много спорије и инцомпетентлы. Али, покушајте да са шест децу. Ћете шизити. Одговор је да подучава их учинити ствари себе. Потребно је мало више времена на почетку, али у року од месец дана, бит ће више него исплатити. Сада наша деца не могу само туш и хаљина себе (и изабрати властиту одећу), но сами феед доручак, очистите своје собе, четкати њихова зуби чешља њихове косе, црпе ствари спремни, опрати сопствене хране (добро, не најмлађи два, али најстарији четири). Једино што ми је чинити у јутро се поправити њиховим ручкови, и моја супруга окови хаљине. Моја најстарија ћерка, 13, гвожђе може превише одеће, а она је сазнала да се помогне са бебама и ситни. Они могу све учинити ситни превише, као што су чишћење и моппинг.
 • Довољан временски план довести. Искористили смо сат времена да мислим да би био довољно спреман. И после наше две нове бебе су рођени, постали смо касно за све. Сада смо сами дају више од два сата. Иако бисмо вероватно добили спреман за један сат, а сада је време за припрему наших много опуштеније. И ми смо на време више него пре. Обично.
 • Направите тједни вечера мену. Да, ово није нови тип, али је врло корисно. Планирамо из вечере за недељу дана - и децу могу да подносе предлоге - и да иде у куповину са том мени у руке и састојке наведене оут. Такође се чини ствари лакше дође време за вечеру - нема одлуке да би ... само бич вањска састојке и кухати га.
 • План лако вечере. Све то узима доста времена да припреми је превише невоља. Шпагети, Цхили, тацос, печена пилетина (здрава верзија сваки) су неки од наших Стаплес.
 • Омот ваш зупчаник на улазу. Да провере за фудбал геар, или другим сличним догађајима, је добра идеја. А када си припрема за надолазеће дан, почети окупљањем све своје ствари које је врата и проверите имате све, тако да ништа није заборављена. Заборављајуцхи нечијег цлеатс и власништво то окрет око аутомобила да бисте добили њима је бол.
 • Омот врећице са екстра одећа. Ми мало задржати на ношење пртљага паковане са пар промена одећа и доње рубље за свако дете стоуед далеко у аутомобилу. Ако постоји незгоде, или неке од кидс желе преноћити са дједа, то ће бити врло торбу за баратање.
 • Имати породицу састанак. И'лл пост више о овоме касније у серији, али је добра идеја да се цела породица сједнеш једном недељно и разговарати о свим питањима која су чланови породице. То је кључ за комуникацију са сретно породице.
 • Свако би требало да једете заједно. Ми то не може да учини сваки дан, али ми покушати сјести заједно и вечера као породицу. То је добар пут да се говори о свакој особи и дану.
 • Имати Инбокс, а јасно је често. Сви папири, меница, писма, летака, распореди, школске новине и више ићи равно у наше јединствено Инбокс. Примљено требају бити избрисани сваки дан или сваки други дан - само заорати кроз њу, један предмет на време доношења одлука, предузимања акција, односно подношење трасхинг сваки предмет одмах. Не стављајте га искључите или ствари ће нагомилати!
 • Учити децу да све има своје место. Свака ствар у ваш дом би требало да има "дом". Научи дјечји дом, где је то, а добили су их у навику стављања у својој кући. Они више никада нећете добити савршено на то, али се више не да сви ово је мање ствари које се изгубити. Такође, чист као идете да чувају палату прилично чист у сваком тренутку.
 • Децлуттер често . Добили ослободити од јунк у свој ормари, да претрпати кући, да цлуттерс гаражи. Имају редовне децлуттеринг дана. Научи их да дају далеко играчке и одећу за љубави. Такође је добра идеја за брисање из старе играчке сваки пут кад су добили нове на себи, а посебно Божића.

Другим деловима ове серије:

zen-productivity ++
2006 Ыеар ин Ревиеу - Велик године!
2007: Моја Греатест Година икад
6 Савијети за цоммутинг бы бике на посао
Постизање циљева с мога Сина: Наши Харры Поттер Маратхон
Бабы Макес Осам: Шест Раисинг Кидс - Парт 1
Zen Habits - Serbian
Претражи наше странице: