Zen Kanji

продуктивност

Zen Habits (Leo Babauta) - Serbian

Зен Емаил: Цлеар Оут Ыоур Инбокс

Користим Гмаил искључиво за е-пошту, и то представља велики део моје два дана посла. ЈА добити поштено износ е-поште сваки сат, а ја сам у прилично брзо реаговати.
Међутим, једна ствар коју ћете приметити на моје Гмаил Примљено је да је само око увек празна.
Даје ми је Зен осећај да [...]


Користим Гмаил искључиво за е-пошту, и то представља велики део моје два дана посла. ЈА добити поштено износ е-поште сваки сат, а ја сам у прилично брзо реаговати.

Међутим, једна ствар коју ћете приметити на моје Гмаил Примљено је да је само око увек празна.

Даје ми је Зен осећај да имају чисту Инбокс, осећај мира и мирно и задовољство. ЈА високо препоручити га свима. Нисам био увек овако - имао сам много е-порука у мом Инбокс у прошлости. Они ће сјести тамо, понекад непрочитане, понекад само чекају на неку радњу, понекад чекају да се поднијети и други само чекају јер сам био процрастинатинг. Такође сам имао много мапа за подношење моју е-маил, тако да сам могао наћи их кад сам им потребна. Било би ми потребно неко време да понекад датотеку, тако да бих га искључите. Многи људи знам су на исти начин.

Али ГТД промена које (као и 43 Мапе и други), а за скоро годину дана, била сам прилично досљедна о чиста има Инбокс.

Ево мојих једноставних корака за постизање Зен Емаил:

1)Не проверите е-пошту Прва ствар у јутро, или су га стално на. То је тип који нуди много блогова, тако да ништа ново овде. Провера е-поште прва ствар коју ће добити заглави у е-пошту за неко време. Уместо тога, учините ваше најважнија ствар за тај дан, или је ствар коју сте процрастинатинг о већини. Затим проверите е-пошту. Још боље, да ли 2 или 3 ствари први. Исто тако, ако сте стално проверавање е-поште током дана, или ће вас обавестити чим дође у поруку е-поште, бит ће вам стално растројен, а не у могућности да се фокусирате на задатак пред вама. ЈА провјерити након сат времена, али можда имају различите потребе.

2)Кад проверите своје е-пошту, бацајте свако, једну по једну, одмах. Донети одлуку о томе шта треба да се уради на сваки е-поште.

2а)Да ли је то јунк или неки просљеђени е-поште? Отпад је одмах.

2б)Да ли је то дуго е-поште коју сте управо потребно да прочитате информације? Филе Прочитајте га у фолдер (или ознаци га прочитате и архива) или одштампате га читати на путу (док чекате у реду, на пример).

2ц)Ако е-поште захтева акцију, направите белешке на радњу на вашој то-до листе или ГТДучинити касније. Такође приметите да проверите е-пошту за инфо, ако је то потребно. Тада архивирати поруке е-поште. Можете га касније је лако наци кад треба да учини да задатак.

2д)Ако можете одговорити на то у минуту-две, учините то одмах. Не стављајте га искључите. Ако чекате, да ћете завршити с заосталих одговорити на поруке е-поште, а ви мај никада добити око на њега. Ја брзо реаговати, са кратким белешку, и послати га одмах. На тај начин сам осјетљив као и на врху ствари.

2е)Ако је потребно пратити на е-пошту касније, или су на чекању на одговор, имајте на уму да се на листи чекања на. Не само оставите га у Вашу Примљене поруке као подсетник.

3)Имам само једну фасциклу: Архива. Кад сам одговорити на е-маил, или читање га завршити ако га не треба одговор, и то на моју напомену да-до листа, архива сам га. Једноставан је то. Могли бисте додали фолдер Прочитајте ако желите. ЈА обично штампај лонгер оне прочитати касније, као и за време ручка или док чекате нешто. Остали људи су акциони фолдер или фолдер чекамо, али не могу наћи да је само додатни Инбокс (или "канта" као ГТД'с Давид Аллен позиви га) која сте стално проверити. Не волим да проверите екстра фасцикле. Ја сам на мој-до листа и чекали моје листе, и то је довољно добар. Тако да је једноставна исто као и притиском на "Архива" на е-маил, а ако ми је потребно да бисте пронашли га касније, Гмаил претрагу је толико добар да је врло лако за пронаћи. Никада нисам имао никаквих проблема са овим системом.

Емаил Зен је то лако: Проверите е-пошту у редовним интервалима, предузети сваку радњу на е-пошту одмах (или белешке на листу учинити касније) и архиве.

Аххх. Инбокс празна!

Видите такође:

zen-productivity ++
2007: Моја Греатест Година икад
6 Савијети за цоммутинг бы бике на посао
Постизање циљева с мога Сина: Наши Харры Поттер Маратхон
Бабы Макес Осам: Шест Раисинг Кидс - Парт 1
Бабы Макес Осам: Шест Раисинг Кидс - Парт 2, организације издање
Zen Habits - Serbian
Претражи наше странице: