Zen Kanji

продуктивност

Zen Habits (Leo Babauta) - Serbian

Како сам постао раноранилац

Знам, Стеве Павлина већ је то учинио, али сам установио да рано будан је био један од најбољих ствари које сам урадио у последњих годину дана, а ја мислио бих подијелити моје савете. ЈА праведан оглашен о мојим јутро рутину, и мисли које бисте можда желели да знате како сам се у 4:30
На [...]


Знам, Стеве Павлина већ је то учинио , Али сам установио да рано будан је био један од најбољих ствари које сам урадио у последњих годину дана, а ја мислио бих подијелити моје савете. Ја сам само постед о мојим јутро рутину И мисли које бисте можда желели да знате како сам се у 4:30

Пуно година, био сам касно устаје. Волио сам спавати у. Тада се ствари мењају, јер сам морао пробудити између 6-6:30 ам поправити мој дјечји 'ручкови те их спремно за школу. Али прошле године, када сам одлучила да воз за мој први маратон, ја сам одлучио да је потребно да се почети приказивати у јутра, ако сам био да су било које време леви за моју породицу.

Со, И сет оут то направити будан до рано одвикнути. Почела сам се по доласку у 5:30 сати, а затим на 5 Када да је постао навика, те сам морао пробудити у 4 или 3:30 за рани, дугорочно гледано, то није проблем. И на крају новембар, када сам одлучио да учествује у НаНоУриМо , Одлучио сам да би се на 4 уписати за најмање један сат дневно. Сада кад сам завршио тај роман писања циљ, не треба да се пробуде рано више, али се населили на срећан компромис од буђења ат 4:30 Неки дана, када сам јако уморна (ако идем спавати касни), ја ћу пробудити у 5:00 и 5:30, али то је још пре него што сам се пробудити.

Овде су савети за моје постаје раноранилац:

  • Немојте направити драстичан промене. Почните полако, уз будан само 15-30 минута раније него обично. Навикнути се на то за неколико дана. Затим смањити још 15 минута. Учините то постепено, све док не дођете до вашег циља време.
  • Допустите си раније спавати. Можда ће вам се борави до касно, можда гледајући ТВ или сурфовање Интернетом. Али ако се настави овај навику, док покушава устати раније, пре или касније један ће дати. А ако је то рано устајање да даје, онда ћете срушити и касно спавати и имати да бисте почели.Предлажем одлазак у кревет раније, чак и ако не мислите да ћете спавати и читати док је у кревету. Ако сте јако уморна, само би могли заспати много раније него што мислите.
  • Ставите будилица далеко од вас кревет. Ако је уз ваш кревет ћете затворио га искључите или Дријемај хит. Никад хит Дријемај. Ако је далеко од свог лежај, морате устати из постељи да затвори га искључите. До тада, можете се. Сада само треба да остану горе.
  • Излази из спаваће собе чим искључите аларм. Не дозволите себи рационализације Враћајући у кревет. Баш си снага излази из собе. Моја навада је да посрнути у купатилу и ићи пишкити. У време које сам учинио, а испран тоалет и опрали руке и погледао у моје ружно Бубало у огледало, ја сам будна довољно да се суоче са дану.
  • Не рационализовати. Ако ваш мозак да дозволи да разговарају вас из горе узимајући раније, никада вам неће учинити. Немојте направити добивање леђа у кревету опцију.
  • Допустите себи да спавају у једном у неко време. Упркос што сам рекао у претходној тачки, једном у неко време је лепо спавати у. Као један дуг као свој 'не редовне ствар. Ли ја то радити, можда једном недељно или тако.
  • Маке уп раног буђења награду. Да, то би могло чинити на први да сте присиљавајући себе да учине нешто тешко, али ако буде угодно, брзо ћете се радовати се будан до рано. Мој награда се направи вруће шалицу кафе и читање књига. Сам Недавно оцрт кафу , Али сам и даље уживати у читању мојих књига. Остале награде може бити укусно посластица за доручак (смоотхиес! Ыум!) Или посматрање изласка сунца, или медитатинг. Пронађите нешто што је угодно за вас, и да дозволи себи да као део ваше јутро рутину.
  • Искористите све то екстра времена. Немојте пробудити на сат или два рано само чита ваше блогове, осим ако то је главни циљ твој. Немојте пробудити се рано и отпад који екстра времена. Набавите почети да скачу на ваш дан! Свиђа ми се да користите то време да се добије глава старт на припреми мој дјечји 'ручкови, на планирање за остатак дана (када поставим моју МИТс), вежбање или на медитатинг, а на читање. У време око 6:30 роле, сам учинио више од многих људи раде цео дан.
  • Искористите паузу од зоре! Онолико колико можете, потражите изван (или још боље, добити ван!) И гледају у небо скретање светла. То је лепо. А то је миран и спокојан. Сада је моје најдраже доба дана. Геттинг уп рано је награда сама по себи за мене.

Видите такође:

zen-productivity ++
Бабы Макес Осам: Шест Раисинг Кидс - Парт 2, организације издање
Зен Емаил: Цлеар Оут Ыоур Инбокс
Набавите здраву и подешена, Парт 1
Набавите здраву и подешена, Парт 2 - Вежба Едитион
Мој Јутарњи рутину
Zen Habits - Serbian
Претражи наше странице: