Zen Kanji

продуктивност

Zen Habits (Leo Babauta) - Serbian

Три једноставне промене на Гет Фит и Зелена истовремено


Гет фит и зелена у исто време.

Пост написао Лео Бабаута . Следите ме на Туиттер .

Иве 'био тежак да бисте променили свој живот на боље за неко време сада, укључујући поједностављивања, узимајући подешавач и здравији, а тежак за добити наивчина - а у последњих неколико месеци сам радиш пуно у истраживању смањењу моје фоотпринт царбон ас уелл.

И док постоје стотине или чак хиљаде ствари које можете учинити како би се смањила средства ћемо утрошити и емисија производимо, Иве 'био усредсређујући се на три области које су (међу) највећих утицаја.

Једна од највећих ствари које сам приметио је да ове три промене не само да вам помогне да постанете наивчина, али могу ићи дуг пут према побољшању своје здравље (и помаже вам да се више скроман). Гоинг зелени и здравији и монтери често иду руку под руку.

И док сам далеко од савршеног, чак и у ове три области, Хтео бих подијелити неколико мојих мисли и сазнања са вама, у нади да ће да ћете погледати у, а можда размислите о овим променама себе.

1. Хуман-поуеред Промет. Наиме, Бициклизам и шетњу. Иако аутомобили виде као згодан, чак и најзеленијих аутомобила расходовати тона ресурса (дословно) и увелико допринесе да стакленичких гасова. Аутос се једна од највећих сарадника емисија у већини свакодневног живота људи. Док се сви не иде иде цар-фрее све време, можемо смањити износ који смо користили за аутомобиле.

Иве 'био пјешачке више, као што су Ева и децу, за паркове, дечија игралишта, библиотеке, састанке, ресторане, филмове, ствари попут тога. Пјешачке је иненађујуће облик превоза - једва сте да користите било који или имате било каквих извора емисије (осим дах), а добијате стварно стати ходање около (види мој Јапан путовање извештај За више информација о томе како да Смршавио сам ходање).

Бициклизам је нешто сам и љубав, иако сам се између бицикле сад и потражња за добро користити бицикл (Радије користи као то значи да сам се смањује износ средстава Ја конзумирати). Бициклизам узима за превоз неке користи за добивање, И'лл признајем, али то је још један невјероватан начин за добити около по узима врло мало ресурса и емитовање само о нулте загађености, а узимајући у великој форми. Најозбиљније, ја високо препоручити данашји - пробајте за пар недеља и видећете да је то врло задовољавајући начин да живи.

Миса транзит, наравно, још је један велики облик превоза, иако Гуам у местима као што је мало теже јер немамо добру транзитни систем. Иве 'суђен помоћу то и то је јако незгодно ако сте се игдје у року пар сати. Ја љубио транзитни систем у Токију, међутим, и да би све време, ако су живели тамо.

Try to use human-powered transportation more often — you’ll love it. It really helps put you in touch with the outdoors, and takes you out of the confinement of cars, out of the frustration of traffic, and reduces the amount you spend on gas and maintenance. Someday, I’m going to go цар-фрее, and I hope I’ll take all of you with me. :)

2. Вегетаријанство или Веганисм. Или, ако то звучи превише тешко, почетни по вашем управо смањење потрошње меса. Из ГреенУикиа : "Више земљиште мора се ставити у пољопривредну производњу, да се производе од меса за производњу биљних производа. Јер су они подригнути метан је 23 пута ефикаснији на задржавање топлоте него ЦО2, домаће животиње придоношењу више глобално загревање од свих људских комбинованог превоза. "

Постати вегетаријанац (а посебно веган) једна је од промене које би могле упућивати са највећим утицаја на животну средину. Ако смо сви одустали од меса и осталих животињских производа, ми бисмо имали довољно хране како би (теоретски, барем) феед свету (већину хране производимо иде на подизање животиња за месо, млеко и јаја), а ми бисмо драстично смањити количина загађења и стакленичких гасова.

Постати вегетаријанац не мора бити тешко - У ствари, може бити много забавније ако истраживати нове хране и етничке кухиње. И док постане вегетаријанац или веган не гарантује да ћете бити здравији, већина вегетаријанци су здравији (у просеку) него просечни Американац. Ако замените (обично масним) меса и осталих животињских производа са воћа и веггиес и целе житарице и легуминозе ћете добити здравији. Ако замените их са помфрит и Туинкиес, нећете. (Слободно разувјерити овом тренутку, али молим Вас молимо да не делите информације са дисцредитед Уестин Цена Фоундатион - то је стварно пун псеудосциенце смо имали ову расправу много пута пре, и ја би радије неће имати везе на чланке о пријеварну моје странице.)

Им 'не казивање да сте зли ако једете месо или да пије млеко, или да сте нужно нездраво. То је свакако могуће да једу здраву са животињским производима у вашој исхрани. Али сам рекао: то је нешто треба размотрити, ради околине ... и ако се у међувремену здравији, то је лепа страна корист.

I recently decided to go back to veganism (I’ve been lacto-ovo vegetarian for about 18 months, and was vegan before that) and will write a post about it soon, including some links shared by friends on Туиттер.

3. Мање конзумирање. Ово је прилично једноставна (иако не нужно лако) корак који може да направи велику разлику у свим подручјима вашег живота: колико сте конзумирају ресурсе, колико сте здрави, колико сте потрошили, колико сте паничарити. Купи мање, користите мање, мање јести -- извући из љубити и куповање ствари .

То је занимљиво јер кад смо покушати постати наивчина, многи од нас аутоматски формат купују зелене производе ... што је добро, кад имате да купите нешто, али заправо, мање купују производе укупни је боље него излазак и куповина хрпа од еколошки -свесна врста производа.

By consuming fewer products, clothes, gadgets, furniture … stuff … you’ll use fewer resources and contribute less to landfills. When you buy something, a lot of resources were used not only for the materials needed to make the product (wood, paper, metal, plastic, cotton, etc.), but to harvest those materials, to manufacture the product, to package it, to transport it to the store or to your door. Get into the habit of buying less, needing less, and when you do get something you need, get it used if possible. You’ll end up spending less moneyас уелл.

Бы конзумирање мање хране ћете (вероватно) добити здравији. Па, не ако си ундеруеигхт - ви вероватно стварно треба више хране. Али, за оне од нас који имају неколико екстра поундс (или пуно екстра поундс), јестиво мање је само оно што је наручио лекар. Мање калорија а то значи да ћете смршати, и ако сте додали да је то управа за шетњу и Бициклизам, јели мање меса и потрошачко више биљне хране, да ћете сигурно добити здравији. Сметње мање хране не значи морате умрети од глади сами - само да једете мање оброке. Једите спорије и више миндфуллы . That takes practice, but learn this habit over time and you’ll save not only your waistline, but your budget and a lot of resourcesас уелл.

Дисцусс
Знам да овај пост ће генерисати мало контроверзе - било сам или писати о здравственим питањима животне средине, ЈА добити пуно здраве критике. :) Тако ватра далеко! Волио бих је чути ваше мишљење.

Мој осећај, на путу је да чак и ако сам криво и добити одминиране мојим лепим читаоци, било расправа о овим питањима је добра ствар. Лет'с талк о томе, и размисли о томе, и на тај начин, учинак промена.
--
Ако вам се свидио овај чланак, молимоshare it on del.icio.us, StumbleUpon or Туиттер. Хтио га цијенити. :)

zen-productivity ++
Како Стоп Ацтинг Лике Такав Биг Бабы
Љубавни живот, Не Стуфф
Узми Пуно паузе да бисте добили више Доне
Тхе Ессентиал Мотивација Хандбоок
Здрави и подеси Алгоритам
Zen Habits - Serbian
Претражи наше странице: