Zen Kanji

продуктивност

Zen Habits (Leo Babauta) - Serbian

Шта Гоогле хрома ОС средства за рачунарство


Имаге украо Жичани .

Пост написао Лео Бабаута . Следите ме на Туиттер .

Не често пише о тецх питањима, али толико је писано о Гоогле хрома ОС најава Мислио бих вагати ин

На површини, најава Гоогле оперативни систем чини се да многи као метак у супарничка Мицрософт, напада на МС'с цоре бусинесс. Али они који су следећи Гоогле'с потезима знају да је то и више од тога - то је (очекивано) еволуција у Гоогле дугорочне стратегије.

Гоогле је све што се креће онлине, и ја заиста верујем да је то будућност рачунарства. Десктоп модел рачунања - Мицрософт доба - долази на крају. То ће потрајати неколико година, али то ће се десити.

Стари Модел
За година, ОС је користио аналог десктоп, са мапама и датотекама, све похрањене у велики ормар за картотека (ваш хард диск). И апликације попут Уорда су покренути са хард диска.

Шта је то значило да је, како би се осигурао против рачунара црасхес (који су на крају неизбјежна), што је за безбедносно копирање датотека на удаљени диск (други диск, ЦД-РОМ-а, итд). Такође има главобољу значило кад је у питању приступање ваше датотеке и програме са више рачунара - имате за чување и синкро слика сво време, и купити и инсталирати више копија примене.

Такође је значио много главобоље када се ради евидентирања и проналажење датотека, те их делите са другим људима (то је морао учинити помоћу дискете / ЦД-а, или од недавно, прилоге е-поште).

Коначно, оперативни системи, покушава да учини све, постали отечен и споро, да узимам пуно рачунара обраду снаге, меморије и чувања.

Нови модел
Гоогле-ов модел заснива се на Повезивање на Интернет, модел који је био незамислив пре деценију и има је стварно изводљиво само у последњих неколико година као готово свако има велике брзине везе и Уи-Фи или мобилни приступ.

Гоогле је премештена апликација, и све, наша слика, на веб (или облак). Она је почела са Гмаил успеха - брза, снажна онлине е-поште која побеђује апп десктоп апликације е-поште руке доле. То проширен са суите једноставних уеб аппс:Гоогле Календар, Доцс & Спреадсхеетс, Гоогле Реадер, Пицаса за фотографије, коначно ЫоуТубе за видео, Блоггер за писање за уеб, и још много тога.

Те апликације су лагани али снажни. Они нису као функција богата као десктоп аппс, али овде је оно што многи критичари не разумеју:у данашњем (као и сутрашње) рачунарски свет,они не морају бити.

Док пословном свету вец одавно користе Мицрософт Уорд за израду докумената богатих пуна обликовање и мапе, све мобилне свету не брине о сваком од тога. Ми послати е-пошту и текстуалне поруке и туеетс и поруке на Фацебоок и форумима и других друштвених медија - без форматирања ат алл. Ми радимо блог постове који су задебљано и курзив и линкове и фотографије и видео записе, а не више у смислу обликовања текста.

Ми не тражимо функција Мицрософт Уорд-поднадуо више. Нор Ексцела, са 2 милиона опције, а нити ПоуерПоинт (ко воли гледати слајдове?). Наравно, постоје још неки велики десктоп апликације које људи користе за фото и видео едитинг и још много тога ... али већина нас не треба оне. Ми морамо комуницирати једноставно и брзо, без компликација.

Уеб апликације се не подударају се са десктоп аппс ... али то је добра ствар за већину нас који користе нови модел рачунања.

Уеб аппс су лагани и брзо. Они сачувате све своје датотеке на мрежи, тако да не морате бринути о њима или Синхронизација ношење око ЦД-а или фласх дискови, или потпорни. Можете делити са ким желите, или свима, уз клик.

То је оно што је рачунарски свет постаје, а бит ће још много година. Гоогле је отерају ове промене, а када је најавио хрома прегледач прошле године, што је очити потез направити прегледник уеб аппс руковати боље.

Тхе ОС хрома је очити потез направити рачунара заобићи стари модел десктоп апликације и датотеке и фасцикле, и ићи равно на веб, уеб апликације, датотеке и онлине. ОС хрома ће бити лак и брз (као хрома прегледач), то ће функција уеб аппс и није пуно остало, а то ће бити савршено усклађен са начином више од нас су помоћу уеб - са мобилност, брзина, дељење и повезивање на уму.

Зашто Гоогле Музика је следећи логичан корак
Ако сте прочитали Гоогле хрома ОС најава пажљиво, видећете занимљив предмет:

"[Особе] желе да се њихови подаци доступни на њих, где год су они и не морате бринути о губљења њихових рачунара или заборављајуцхи копију датотеке."

То очигледно значи Гоогле ОС похраниће свим својим датотекама онлине - па људи не морају бринути о потпорни датотеке, а ако они губе своје рачунар, заиста ништа не ће бити изгубљен.

И да има смисла, с обзиром да је Гоогле преселили су скоро све своје датотеке онлине ако користите уеб аппс:е-пошту, фотографије (Пицаса), видео (на ЫоуТубе), документи (Гоогле Доцс & Спреадсхеетс), чак и ПДФ фајлове сада.

Готово све ваше датотеке.

Просечан корисник има једну другу врсту датотеке, иако:МП3с. Наравно, знам постоји много других врста датотека, али ја сам само оно што највише брине људи користе рачунара за ових дана - е-поште, онлине читање и социјалне ствари, видео, фотографија, музика. И Гоогле није премештена музике онлине ыет.

Постоје уеб странице које су већ то направили, али то није Гоогле. Тако је било Гоогле ће купити један од онлине уеб странице (као што је то учинио са ЫоуТубе и Блоггер и Урителы, који је постао Гоогле Доцс), односно да ће створити своје сопствене.

Ваш МП3с ће бити похрањен је онлине, и Ви ћете бити у могућности да играју им од било куда. Ово ће Гоогле-ов циљ чување свих ваших слика онлине.

Забринутост:Везе и приватност
Постоје два главна брига да људи имају кад облак рачунања или уеб аппс су носили горе, тако да бисмо требали да говоре о њима кратко:

1. Шта ако нисте повезани на облак?Могли бисте изгубити Интернет везу и изгубити приступ вашим датотекама. То није брига за већину од нас, јер смо готово увек повезана, све више и више сваке године, а нарочито са подацима планова на мобилним уређајима (ала на иПхоне). Међутим, Гоогле је већ решавању овог проблема са Гоогле Геарс и ХТМЛ5 - бит ћете у могућности да приступи на ваше датотеке и користити уеб аппс чак и када оффлине.

2. Да ли заиста желите да Гоогле има сва моја слика и инфо?Ово је ваљани приватности брига, а ја немам одговор. Мој лични осећај је да ја немам никакве податке да сам невероватно бринула губљења или који би могли постати јавности. Ја јако сумњам Гоогле би бити заинтересована за прегледање кроз моје датотеке, као што то није тако врло занимљив. А ако се Гоогле користи моје податке служити се боље огласе ... Шта ми је брига? Ја не погледати своје огласе Аныуаы.

Међутим, ја разумем брига о приватности . Он мај се испостави да буде важан проблем, или би то могло бити нешто учимо живети са, као што смо са многим другим питањима приватности (владе имају приступ на наше финансијске податке, Мицрософт добијање информација из нашег рачунара, итд).

Модернизирати: Више информација на хрома .
--
За оне који нису заинтересовани за стварање снажне уеб видео:Check out a toolkit at WebWarriorTools on Израда Уеб Видео која продаје . У основи, то је обиман алатка за учење на све све што је потребно за израду видео који чини утицаја. То је одлично средство за особе са блогова или производа који желите научити како почети користити видео претплатницима или за повећање продаје.

Тхе покреће алатку за пар дана, а до тада има пред-продају капи које цени од $ 67 до $ 49 (32% офф).

zen-productivity ++
Љубавни живот, Не Стуфф
Узми Пуно паузе да бисте добили више Доне
Тхе Ессентиал Мотивација Хандбоок
Здрави и подеси Алгоритам
Три једноставне промене на Гет Фит и Зелена истовремено
Zen Habits - Serbian
Претражи наше странице: