Zen Kanji

продуктивност

Zen Habits (Leo Babauta) - Serbian

Шта је то заиста потребно? Водич за дневни чуваран

Је у току потрага за мене, а ја сам онај који се обнавља ове године, је уклањање свега што је непотребно из мог живота. Сада, можете прочитати ово и мислим да сам све што је забавно резање из мог живота, али то није истина. Цареер мене објаснити.
На прво питање у овом задатку је, наравно, што [...]

Је у току потрага за мене, а ја сам онај који се обнавља ове године, је уклањање свега што је непотребно из мог живота. Сада, можете прочитати ово и мислим да сам све што је забавно резање из мог живота, али то није истина. Цареер мене објаснити.

На прво питање у овом задатку је, наравно, сто "потребно" меан? Ми прво испитати шта су потребна ... и на прво питање у овом испитивању је ... за шта је потребно? Шта је прави циљ? Мој одговор, који ће бити другачији од других, је "неопходна за срећан живот."

Ова дефиниција је, дакле, укључује многе ствари, осим основа одећу, смештај и храну. Сам да не треба добар однос са својом женом у циљу да опстане, али то ми је потребно да буде срећан у животу (сам пронашао). Иста ствар са мојом децом. Да би били сретни, ми морамо развити добар однос са њима, нека буду сретни, и проведите време са њима.

Али то не значи да све што радим са њима тачкама према потреби. Ја могу бити срећан са својом децом само да одете на бесплатан парк - Не треба ми да их купује ствари цело време, или идите скупе забаве (попут филмова, је центар, односно уатерпаркс).

Исто тако, морамо да једете, али ми не треба јести јунк фоод. Истина, можда ћете рећи да је сластица или помфрит, вас сретна. Па, то је кључ за целу ову вежбу: Да ли стварно треба нешто да буде сретна? Па чак и више, да ли је потребно на дневној основи, или могу бити повремено третирати?

Кафа и чоколаде су два недавна примера за мене. Волим обоје. Много. Али, ја сам зависник о њима (јер је кофеин), а који чини ми желите их више него ЈА стварно потреба да буду сретни. Тако Ја сам тежак за исећи их , Барем за сада. Мислим да је касније, након што сам кицк навику, не могу упуштати се у те ствари као лечити, једном у неко време, без одустајање у зависности.

Друге ствари могу избацити (осим као третира):

  • Одласка у биоскоп (ја то ретко више)
  • Сластица, колачи или попут печене робе или бомбона (рарер сада, али је и даље један од главних напасти)
  • играчке (Гизмос и гаџете које су много забаве, али није неопходно - као мп3 плаыер)
  • нове књиге (ја покушати купити користи сада, или трговину ем)
  • еатинг оут (су покушавате смањити, али ипак припасти више него што сам требало би)

И неке ствари које ми треба да мислим о врстом:

  • кабл интернета (имам на послу - то је лепо код куће, ипак Им 'не сигуран ако је потребно)
  • Мобител (И дон'т неед то превише - да је згодан, али је реткост да ја стварно потреба то)

У целини, И'ве оцрт много већ И ја сам врло сретна са једноставношћу направио сам тако далеко. Имам пуно више учинити, али то је процес који је сам уживати, а не финални производ.

Неке недавне постове на ту тему на другом месту:

Видите такође:

zen-productivity ++
Минд попут воде
Мој имплементацију ГТД
Рецепт за равни трбух
3 корака до Трајно Ведро Деск
Волонтирање
Zen Habits - Serbian
Претражи наше странице: